Image
Fotomontage om hur kvarteret Marsken eventuellt skulle kunna se ut.
Fotomontage om hur kvarteret Marsken eventuellt skulle kunna se ut. Bild: AB Bostäder i Borås

AB Bostäder satsar på Norrmalm

Bolag Den 31 januari 2020 övertog AB Bostäder i Borås fastigheterna Marsken 1 och 3 utav Anne och Jan-Olof Bengtsson och Marsken 2 utav Birgitta och Gunnar Hultgren, på Kråkekärrsgatan.
Publicerad den 3 Februari 2020

– Det är med stor glädje som vi tar över fastigheterna. Vår avsikt med fastighetsköpet är att utveckla fastigheterna över tid med en kommande nyproduktion. Då fastigheterna ligger i nära anslutning till våra fastigheter på Folkungagatan, säger Bengt Engberg, vd på AB Bostäder i Borås.
– Det blir en strategisk satsning där vi befäster vårt område på Norrmalm. Nyproduktionen är planerad till cirka 70 stycken lägenheter i varierande storlekar men först väntar arbetet med ändring i detaljplanen. Ansökan om planändring lämnas in inom kort. Det är först när vi är överens med Borås Stad som vi kan komma vidare i byggprocessen, fortsätter Engberg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

De vinner prestigeuppdrag när börsjätten bygger höghus

Bygg/Arkitektur Skanska siktar på 30 000 kvadratmeter förtätning med kongresscenter och hotell i centrala Lund. Läs om vilket kontor som står bakom det vinnande arkitektförslaget och se bilder på det ambitiösa projektet i direkt anslutning till Lund C.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY