Image
Foajén i Malmö.
Foajén i Malmö. Bild: Jernhusen

85 procent uthyrt i Jernhusens Foajén

Uthyrning 85 procent av Jernhusens kontorsfastighet Foajén i Södra Nyhamnen i Malmö är nu uthyrt. Ramboll och Aspekta är två av totalt sex företag som har tecknat avtal i det stationsnära läget.
Publicerad den 6 Februari 2019

– Det är en spännande utveckling vi ser i stationsområdet. Fler företag tänker hållbart och ser möjligheten med kontor i stationsnära lägen. Det ger en konkurrenskraftig fördel, inte minst vid rekrytering, säger Sara MacDonald, chef region Syd på Jernhusen.

I Foajén finns 7 700 kvadratmeter kontor. Utöver Ramboll och Aspekta har även CLX, Capish och Bona, tecknat avtal för sammanlagt 85 procent av ytan i ett av Malmös mest kollektivtrafiknära kontorshus.

Fakta:
Jernhusen startade bygget av Foajén under 2017 och inflyttningen är planerad till årsskiftet 2019/2020. Fastigheten, som kommer bli arbetsplats för 700 personer, är den andra kontorsbyggnaden som byggs i den nya stadsdelen Södra Nyhamnen. Foajén består av åtta våningar med totalt 7 700 kvadratmeter kontorsyta samt 1 100 kvadratmeter för handel och service i gatuplan. Utöver en miljöcertifiering enligt Breeam kommer byggnaden också certifieras enligt Well, en ny internationell byggstandard med fokus på människors välbefinnande i arbetslivet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige