Image

\″Fotbollsarenan\″ tar form

BYGG Under fredagen tas ett viktigt steg i färdigställandet av den nya \″Fotbollsarenan\″, som ersätter gamla Ullevi i Göteborg. Då startar de tyngsta lyften när gradängbalkarna på 32 ton styck ska monteras. \″Fotbollsarenan\″ planeras att stå klar under hösten 2008.
Publicerad den 24 Januari 2008

Fredag den 25 januari går man in i en viktig fas i byggprocessen av den nya \″Fotbollsarenan\″, som är arbetsnamnet på arenan som ska ersätta gamla Ullevi.

Då börjar de första så kallade gradängbalkarna, på arenans östra sida resas. Varje enskild balk väger 32 ton och det krävs en kran på 236 ton för att få dem på plats. Balkarna håller upp gradängerna, den trappstegsformade avsatsen för åskådare. Höjden på gradängstegen anpassas efter siktförhållandena.

- Bygget löper på enligt planen och det är spännande att se hur \″Fotbollsarenan\″ successivt växer fram. \″Fotbollsarenan\″ kommer att bli en viktig tillgång för att stärka Göteborg ytterligare som idrotts- och evenemangsstad, säger Jan-Åke Johansson, ansvarig på Higabgruppen.

Fakta \″Fotbollsarenan\″
Sittplatser: cirka 14000 sittplatser inklusive 2400 kombinationsplatser
Ståplatser: cirka 3800
Antal kommersiella ytor: cirka 2500 kvadratmeter
Antal försäljningsställen: 17
Antal Lounger: Loungeområde för arrende på cirka 1100 kvadratmeter inklusive 27 loger.
Arkitekt: Lars Iwdal, Arkitektbyrån AB.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige