Image

80 miljoner kronor till Allokton

BOLAG Krisdrabbade Allokton får in 80 miljoner kronor genom nyemissioner. Bolaget för även diskussioner om betydande förvärv och samtliga pågående försäljningsuppdrag avbryts i och med denna nyemission.
Publicerad den 31 Oktober 2008

På årsstämman den 12 juni beslutade Allokton om en nyemission på fyra miljoner aktier, som har tecknats av investerare till en kurs av 6,75 kronor.

Avtal har tecknats med investorer om att garantera ytterligare en nyemission om 3 400 000 B-aktier till samma kurs.

Bolaget har även tecknat avtal med en av dess långivare om att omvandla sin fordran på 30 miljoner kronor till aktiekapital, till kurs 6,75 kronor per aktie. Detta förutsätter att erforderliga beslut, som huvudägarna ställt sig positiva till, tas på en extra bolagsstämma. På den extra bolagsstämman kommer även styrelsens sammansättning att avhandlas.

Bolaget för även diskussioner om betydande förvärv och samtliga pågående försäljningsuppdrag avbryts i och med denna nyemission.

Som styrelsen tidigare meddelat har bolaget framförhandlat uppdateringar av samtliga lånevillkor och lånens genomsnittliga löptid uppgår nu till 6,5 år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige