Image
Oscar Properties 79 & Park på Gärdet i Stockholm utsett till Europas bästa bostadsprojekt.
Oscar Properties 79 & Park på Gärdet i Stockholm utsett till Europas bästa bostadsprojekt. Bild: Oscar Properties

79 & Park utsett till Europas bästa bostadsprojekt

Bolag Oscar Properties har för första gången deltagit i den internationellt erkända fastighetstävlingen The International Property Awards. I torsdags kväll i London stod det klart att bostadsutvecklaren kammar hem ett europeiskt guld i ”Residential Project” för 79 & Park på Gärdet i Stockholm. Även Bageriet på Kvarnholmen belönas med bästa ombyggnadsprojekt i Sverige och Norra Tornen för bästa bostadsprojekt i kategorin höghus i Sverige.
Publicerad den 31 Oktober 2016
Oscar Engelbert. Bild: Oscar Properties
Oscar Engelbert.

The International Property Awards har sedan 1995 belönat projekt i en rad kategorier inom både kommersiella projekt och bostadsfastigheter. Fastighetsföretag från hela världen konkurrerar om priser och utmärkelser och tävlingen är uppdelad i olika regioner (Afrika, Asien, Arabiska halvön, Kanada, Karibien, Central- & Sydamerika, Europa, UK och USA) och i torsdags i London avgjordes den europeiska delen. 2 100 bidrag deltog och juryn bestod av 90 personer med koppling till branschen. Den tolfte december utses de globala vinnarna, en uttagning som Oscar Properties nu har kvalat in till.

Oscar Properties projekt som belönades under gårdagens The International Property Awards:
* Residential Development. Guld Europa & guld Sverige. 79 & Park, Gärdet (i samarbete med BIG - Bjarke Ingels Group).
* Residential High-Rise Development. Guld Sverige. Norra Tornen, Vasastan (i samarbete med OMA).
* Residential Renovation/Redevelopment. Guld Sverige. Bageriet, Kvarnholmen.

– Min vision med Oscar Properties har alltid varit att vi ska vara med och förändra Stockholms stadsbild till det bättre. Vi ska tänja på gränserna och erbjuda bostäder och arkitektur i världsklass. Våra guld i The International Property Awards är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Oscar Engelbert, grundare och vd Oscar Properties.

Redan i september stod det klart att Oscar Properties vann överlägset bland de svenska bidragen med högsta placering i inte mindre än tre kategorier.

– Vi lägger extremt mycket kraft på att hitta unika, moderna boendekoncept där arkitektur, design och innovativa lösningar står i fokus. Att vi nu vinner två guld i The International Property Awards och får ett internationellt erkännande stärker vårt kreativa team och vår vilja till nytänk ytterligare, säger Ulrika Thott, Creative Director Oscar Properties.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige