Image

66 miljoner för topplägenheten i Karlatornet

Bostäder Nu är den största lägenheten i Karlatornet på Lindholmen i Göteborg såld – 66 miljoner kronor blev prislappen för den 370 kvadratmeter stora lägenheten.
Publicerad den 29 Mars 2018
Den största lägenheten i Karlatornet säljs för 66 miljoner kronor. Bild: Karlastaden Utveckling
Den största lägenheten i Karlatornet säljs för 66 miljoner kronor.

Lägenheten kommer att ligga i sydväst högst upp i Karlatornet och den sträcker sig över fyra våningar.

Här kan man njuta av utsikten från cirka 240 meters höjd i en bostad med två privata takterrasser på totalt 115 kvadratmeter, utomhuspool, internhiss, vinterträdgård och privat garage i garaget.

Bostäderna som är belägna på Karlatornets fyra översta våningsplan upplåts med äganderätt. Det blir som att äga en villa, uppe i luften. Istället för att betala en månadsavgift till en bostadsrättsförening ingår bostaden i en samfällighet, vilket innebär en betydligt lägre månadskostnad.

- Det är kanske svårt att riktigt förstå för en utomstående, men det här är bostäder som knappt har sin motsvarighet i New York, Hong Kong eller Tokyo. Det här är design på högsta nivå; fönster från golv till tak, egen pool på taket och privata takterrasser. Du svävar bokstavligt talat i himlen. Vare sig du köper en etta på 36 kvadratmeter eller en ”sky-villa” på 370 kvadratmeter kommer du att tappa hakan varje gång du kommer hem. Att få vara mäklaren som får sälja ren lycka, det är verkligen en ära, säger Niklas Berntzon, fastighetsmäklare på Eklund Stockholm New York.

- Intresset för Karlatornet har varit stort redan från försäljningsstarten i juni 2016 och cirka 80 procent av lägenheterna är nu sålda. Karlatornet kommer med sina 245 meter och 73 våningar att bli Nordens högsta byggnad. I boendet ingår bland annat tillgång till service och faciliteter i det intilliggande hotellet, där Petter Stordalens koncern Nordic Choice i höstas tecknade hyresavtal på.

- Tack vare den stora spridningen på storlekar och prisnivåer har människor i olika åldrar och med olika bakgrund kunnat hitta sitt drömboende i Karlatornet. Majoriteten av de som köpt bor i eller omkring Göteborg och gillar hela konceptet med Karlatornet och Karlastaden. Denna typ av boende saknas i Göteborg och det är tydligt att det finns en efterfrågan, säger Andreas Lindelöf, tillförordnad vd på Karlastaden Utveckling AB, som ägs av Serneke och NREP.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige