Image
380 nya studentlägenheter byggs i Kärrtorp.
380 nya studentlägenheter byggs i Kärrtorp. Bild: Hermansson Hiller Lundberg arkitekter

380 nya studentlägenheter till Kärrtorp

Bygg/Arkitektur Godkänd detaljplan för Järntorgets cirka 380 studentbostäder i Kärrtorp i Stockholm.
Publicerad den 6 Mars 2020

Detaljplanen för cirka 380 studentlägenheter på Söderarmsvägen har vunnit laga kraft och byggstart planeras till slutet av 2020. Studentlägenheterna kommer vara uppdelade på tre hus längsmed Söderarmsvägen nära både tunnelbana och centrum.

Arkitekt är Andreas Hiller på Hermansson Hiller Lundberg arkitekter. Husen byggs i trä av högkvalitativa moduler tillverkade av Järntorgets dotterbolag Bomodul och avsikten är att projektet Svanenmärks.
– Studentbostäder är inte bara en förutsättning för högre utbildning utan även tillväxt, vi ser verkligen fram emot att omsätta projektet i praktiken och produktionsstarta senare i år, säger Carl Bohman, affärsområdeschef företagsmarknad Järntorget. Att vi dessutom Svanenmärker projektet är extra roligt och ligger helt i linje med våra ambitioner för hållbara bostäder.

Första inflyttningarna startar preliminärt från årsskiftet 2021/2022. Alla lägenheter planeras att förmedlas genom Stockholms stads bostadsförmedling.
Järntorgetkoncernen har även 304 studentbostäder i Gubbängen samt 131 studentbostäder i Ruddammen under pågående produktion.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige