Image

24 Storage tar in nytt kapital för att utveckla sin fastighetsportfölj

Bolag 24Storage-koncernen tar in nytt kapital om totalt 250 miljoner kronor, vilket ska användas till fortsatt expansion av fastighetsportföljen samt utveckling av den egna systemplattformen.
Publicerad den 23 Februari 2017

Kapitalanskaffningen om totalt 250 miljoner kronor tillfördes genom en företrädesemission om 50 miljoner kronor samt en ny kreditfacilitet i bank om 200 miljoner kronor. Majoriteten av befintliga investerare tecknade sin del i emissionen och Ernströmgruppen samt Per Josefsson Invest utökar sitt ägande i bolaget.

– Urbaniseringen är global megatrend som tilltar i betydelse. Även i Sverige väljer allt fler att flytta till de stora städerna och det skapar en stadigt stigande efterfrågan i self- storagebranschen. Med kapitalet säkerställer vi vår expansionsplan, som innefattar nyetablering av anläggningar och vidareutveckling av vår systemplattform, säger Michael Fogelberg, vd och koncernchef för 24 Storage.

– Michael Fogelberg och hans team är några av de mest erfarna inom branschen och ur ett investerarperspektiv är self-storage en mycket attraktiv typ av fastighetstillgång. 24Storage gjorde ett starkt 2016 och vi har fortsatt ambitiösa mål och även stor potential utanför Sveriges gränser, säger Fredrik Tilander, styrelseordförande och ägare i 24 Storage.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så stora är skillnaderna i yielder mellan Sverige och Danmark

Bolag Croisette håller ångan uppe i Danmark och förmedlar en ny affär där en utländsk investerare tar sig in på den danska marknaden. Martin Spangdahl-Fafara, Managing Director på Croisette Danmark, berättar för Fastighetssverige om affären, hur yielderna Danmark skiljer sig från Sverige, det utländska intresset på den danska marknaden och hur han tror att Croisette kan göra skillnad på den danska marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige