Image

200 nya bostäder planeras i Oxie

BOSTäDER Stadsbyggnadsnämnden har antagit en detaljplan som gör det möjligt att bygga flerbostadshus i kvarteren Lerteglet och Murteglet i Oxie centrum i Malmö. Flerbostadshusen kommer att innehålla sammanlagt 150 nya lägenheter, varav 100 hyresrätter.
Publicerad den 31 Mars 2010

Fastigheterna Oxievång 2 och 3 i samma område kommer att kompletteras med ytterligare 50 lägenheter, som är tänkt att innehålla handel- och serviceverksamheter på bottenvåningarna.

- Det finns en stor efterfrågan på mindre lägenheter i centrala Oxie, både från äldre personer som vill flytta ifrån sina hus till ett mindre boende, och yngre personer som vill flytta hemifrån. Det här är ett sätt ge dem det boende de önskar. Genom att bebygga Oxie centrum ännu mer skapas det dessutom en tydligare koppling mellan det befintliga Oxie centrum och Oxie Station, säger Anders Rubin (S), stadsbyggnadskommunalråd.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige