Image

200 lägenheter ska byggas i Orminge Centrum

Bostäder Nacka kommun bjuder in till anbudstävling om markanvisning av det så kallade Nybackakvarteret mitt i Orminge centrum.
Publicerad den 4 Maj 2016
200 lägenheter ska byggas i Orminge Centrum. Bild: Nacka kommun
200 lägenheter ska byggas i Orminge Centrum.

Cirka 45 hyreslägenheter och 155 lägenheter med fri upplåtelseform ingår i markanvisningstävlingen. Det är tänkt att husen ska ha varierande höjd och kunna ha förskola och andra verksamheter i gatuplanet.

Nybackakvarteret ingår i den första etappen av detaljplaneringen, efter att planprogrammet för Orminge Centrum antogs i slutet av förra året. Det ligger mitt i centrala Orminge, intill centrumhuset och Edövägen. Affärer, bussar till Stockholm och Värmdö och centrala parken finns på gångavstånd.

Enligt planprogrammet kan upp till 1 400 nya bostäder och 19 000 – 29 000 kvadratmeter verksamhetsytor byggas i hela Orminge Centrum i olika etapper.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige