Image

20 mobilitetsåtgärder i Wallenstamprojekt

Bygg/Arkitektur Wallenstam har tecknat ett tioårigt mobilitetsavtal med Göteborgs Stad för Kallebäcks Terrasser som snart står inför byggstart. 20 unika mobilitetsåtgärder ingår i avtalet och kommer att erbjudas boende och verksamma i området framöver.
Publicerad den 23 November 2017
Kallebäcks Terrasser. Bild: Wallenstam
Kallebäcks Terrasser.

Några exempel: Kostnadsfri tillgång till cykelpool med specialcyklar, startpaket till nyinflyttade, cykelservicerum, medlemskap i bilpool och en begränsning av fasta personliga parkeringsplatser.

– Vi har gjort en studie av framtidens boende som bland annat visar att professionaliserad delning och alternativ till att äga en egen bil är två trender som kommer att växa sig allt starkare framöver. Det här avtalet är helt rätt för Kallebäcks Terrasser. Nu inväntar vi besked för att kunna påbörja byggnationen, samtidigt planerar vi för fullt för de attraktiva mobilitetsåtgärder som blir verklighet för alla som väljer att bo och verka här framöver, säger Marina Fritsche, regionchef.

För de nästan 2 000 nya bostäder som planeras i Kallebäcks Terrasser kommer attraktiva cykel- och gångbanor vara en del i mobilitetssatsningen. Samtidigt kommer alla nyinflyttade att få ett startpaket som ska uppmuntra till att förflytta sig till fots, på cykel, kollektivt eller med poolbil. Det ska vara enkelt, säkert och tryggt att röra sig utan bil inom området och till närbelägna hållplatser.

– Kallebäcks Terrasser har ett optimalt geografiskt läge, tack vare god infrastruktur och fina cykelstråk är det nära till allt och enkelt att ta sig hit. Att kunna erbjuda framtida hyresgäster möjlighet till bilpool via vårt bilpoolskoncept Wallenstam Drive, cykelservicerum och cykelpool med specialfordon som elcyklar, cykelkärror och ihopfällbara cyklar är helt i linje med hur vi vill bidra till ett enklare vardagsliv i området, säger Marina Fritsche.

Kallebäcks Terrasser kommer att utvecklas etappvis. Förhoppningen är att byggnationen av den första etappen kan starta i början av nästa år. Kallebäcks Terrasser ingår som en del av BoStad 2021, en unik satsning som ska ge 7 000 nya bostäder utöver det ordinarie bostadsbyggandet till Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

Redan nu är Kallebäcks Terrasser tillgängligt genom mötesplatsen Mitt i Kallebäck där barn och närboende har varit med och utvecklat en mini-parkourlekplats och boulebanor som är tillgängliga under hela byggperioden. På berget har en hinderbana byggts med 15 hinder i olika svårighetsgrad. Bergets hinderbana är öppen året om för ungdomar och vuxna, såväl motionär som elit. I närheten av hinderbanan finns också en ny grillplats med utsikt över hela Göteborg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tvivlar Rost på experternas kontors-profetior

Bolag Coronaeffekten är tydlig då uthyrningsgraden minskade med sex procentenheter och Diös gav hyresrabatter motsvarande 24 miljoner kronor under årets andra kvartal. Vd:n Knut Rost sammanfattar den turbulenta perioden med stolthet och konstaterar att bolaget står väl rustat finansiellt. För Fastighetssverige berättar han även varför han delvis förkastar prognoserna om kontorsmarknadens framtida förvandling.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY