Image

165 lägenheter ersätter rivna Hotell Kristineberg

Bygg/Arkitektur Kommunfullmäktige i Stockholms stad antar detaljplanen för Krillans krog i Kristineberg. Det innebär klartecken för 165 nya lägenheter, en förskola, 250 cykelplatser och flera verksamhetslokaler på tomten där, det nu rivna, Hotell Kristineberg låg.
Publicerad den 19 Februari 2013
Krillans Krog. Bild: Stockholms stad.
Krillans Krog.

– Med den nya bebyggelsen får Kristinebergsparken en tystare och lugnare miljö. Huskropparnas arkitektur varierar på ett positivt sätt och skapar småskalighet i miljön vid Drottningholmsvägen, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

– Här skapar vi stadsliv samtidigt som det blir trevligare att vistas i omgivningen runt om slottet. Slott på landet, så som det var byggt en gång, blir slott i stad, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Marken ägs av staden och NCC har fått markanvisningen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige