Image

165 badrum felbyggda på NKS

Juridik Enligt SvD har bakfall konstaterats på 165 badrum på Nya Karolinska – att åtgärda felen beräknas kosta Skanska 100 000 kronor per rum.
Publicerad den 20 November 2017

I stället för att vattnet rinner ner i golvbrunnen läcker det istället ut i badrummet, och bildar pölar på plastmattan. Lutningen på golvet är fel – så kallat bakfall, skriver SvD.

I maj 2017 ska rummen ha besiktigats.

– Bakfallet var på 1-2 cm och skapade svackor med pölar där vattnet stod stilla. Ett allvarligt fel som fanns i alla rum som vi undersökte, säger Besiktningsman.se:s Robert Lindbom, som var den som utförde besiktningarna, till SvD.

Ulf Norehn, vd för Swedish Hospital Partners (ägt av Skanska och Innisfree) som driver sjukhuset, förnekade i en SvD-artikel så sent som den 20 september i år – flera månader efter besiktningen – att det skulle finnas några egentliga problem med badrummen.

- Det påstås att det finns brunnar med bakfall, men ingen kan visa var de finns, sade han då till SvD.

I en skriftlig kommentar säger han nu att han ”inte sett något material om bakfall, men att det verkar bildats en lokal försänkning, eller dal, utanför själva duschhörnan i vissa badrum”.

”En besiktningsman ska ta fram en rapport som delges landstinget. Skulle något visa sig vara fel kommer det att hanteras som ett garantiärende på Skanskas bekostnad”, skriver Ulf Norehn till SvD.

Kostnaden för att rätta till felaktigheterna uppgår till cirka 100 000 kronor per rum.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige