Image

155 nya lägenheter vid Sala backe

Bostäder Vinnarna i markanvisningstävlingen för Skomakarparken och vid Brantingsskolan, Uppsala, meddelades på tisdagen. Tillsammans ska de bygga 155 lägenheter och cirka 420 kvadratmeter lokalyta för service, butiker och restauranger.
Publicerad den 15 Mars 2017
Sala backe. Bild: Kjellander Sjöberg
Sala backe.

Vinnare i Skomakarparken är Wästbygg och vid Brantingskolan Genova. Bostäder med utrymme för servicelokaler mot gatan ska byggas både vid Brantingsskolan och i den anvisade delen av Skomakarparken där det i dag finns en parkering och en återvinningsstation.

– Sala backe är en omtyckt stadsdel och vi har länge kämpat för att få Brantingstorg och den viktiga närservice som finns där att överleva och utvecklas. Med fler bostäder skapar vi det underlag som krävs för en positiv utveckling av Brantingstorg med lokaler för butiker, restauranger och annan service, säger Erik Pelling (S), ordförande i mark- och exploateringsutskottet.

I Skomakarparken ska det byggas 55 bostäder och 120 kvadratmeter lokalyta. Vid Brantingsskolans skolgård det byggas 105 lägenheter och cirka 300 kvadratmeter lokalyta. I motiveringen lyfter Skolfastigheter fram att förslaget som helhet utmärker sig med en hög ambition för social hållbarhet, med lokaler för olika typer av verksamhet.

– Vi har även fastnat för den finstämda träarkitekturen som är en nyhet, inte bara för stadsdelen utan även för Uppsala och att det inte skapas barriärer mellan boende och skolans elever, säger Jan Ejdersund (S), ordförande i Skolfastigheters styrelse.

– Vi är så klart mycket stolta över förtroendet att få förverkliga detta fina bostadsprojekt i Uppsala. Uppdraget ligger i linje med vår strategi att fortsätta bygga hus med fokus på hållbarhet och miljö i attraktiva områden, säger Andreas Eneskjöld, vd för Genova Property Group.

När byggandet av de nya fastigheterna kan börja är inte klart ännu, men sannolikt blir det byggstart tidigast i slutet av 2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsjätte tar nästa steg mot omvandling i central pärla

Bolag Wihlborgs har planer på att slopa bostäder för ett nytt kontorsprojekt i attraktiv hubb. Nu kan nyckelavtal vara nära att godkännas. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY