Image

142 nya lägenheter på ödetomt i Malmö

Bygg 142 hyreslägenheter blir resultatet när ödetomten mellan Lundavägen, Vattenverksvägen och Bulltoftavägen i Kirseberg, Malmö, bebyggs. I Dammfri vid Korsörsvägen uppförs även 24 hyresrätter och fyra LSS-boenden när området förtätas.
Publicerad den 19 Juni 2012

Stadsbyggnadsnämnden har beviljat byggloven som möjliggör planerna.

– Att bygga den attraktiva staden kräver ett omtag i alla områden och stadsdelar. Nu byggs det nytt på Kirseberg som har både luft och potential. På Dammfri anammas tanken att staden är för alla och för olika behov i livet genom att bygga in LSS-boende från start, säger Carina Svensson (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige