Image

100 medlemmar i SGBC

Energi/miljö Sweden Green Building Council har nu 100 medlemmar. Den hundrade blev YIT. - För oss är medlemskapet i Sweden Green Building Council en självklarhet. Framförallt då det ger oss möjligheten att utveckla samt påverka miljö- och hållbarhetsarbetet i branschen, säger Fredrik Sederholm, vd för YIT Sverige AB.
Publicerad den 20 Januari 2011

Sweden Green Building Council har som mål att så många svenska byggnader som möjligt ska bli miljöcertifierade och intensifierar nu sitt arbete för detta ytterligare.

- Jag är mycket nöjd med vad vi uppnått under de 18 månader som gått och ser fram emot ett händelserikt år 2011. Vi ser en starkt ökad användning av certifieringssystemet Miljöklassad Byggnad och vi skall slutföra anpassningen av certifieringssystemet Breeam till svenska förhållanden, säger Bengt Wånggren vd på Sweden Green Building Council.

Monica von Schmalensee, ordförande i Sweden Green Building Council och nytillträdd vd för White Arkitekter:

- Arbetet med - och det stora intresset för - Sweden Green Building Council har överträffat alla våra förväntningar. I november blev vi medlemmar i World Green Building Council samt deltog vid US GBC:s \"International Round Table\" och nu välkomnar vi vår hundrade medlem. Vi har en viktig roll i det svenska hållbarhetsarbetet.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kicki Björklund: "Vi borde inte prata om utsatta – utan eftersatta – områden"

Bygg/Arkitektur Som tidigare vd för Bostadsbolaget är Kicki Björklund engagerad i hur bostadsområden ska kunna utvecklas och göras tryggare. Engagemanget mattas heller inte av – trots att hon numera är pensionär. Det Kicki Björklund framför allt saknar i branschen är långsiktighet. – Fastigheter är en viktig del i alla människors liv och samtidigt en stor investeringsbransch. Det går liksom inte riktigt ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige