Image

100 av 130 lägenheter i Karlatornet bokade på en månad

Bostäder I början av juni var det säljstart för den första etappen av lägenheterna i Nordens högsta byggnad, Karlatornet, som ska byggas på Lindholmen i Göteborg. Bara några veckor senare är över 100 lägenheter bokade av hittills 130 släppta.
Publicerad den 4 Juli 2016
Ola Serneke. Bild: Serneke
Ola Serneke.

Inför säljstarten av de cirka 550 lägenheterna i Karlatornet hade Serneke fått in närmare 10 000 intresseanmälningar, varav 5 000 är förtursanmälda. Lägenheterna lanseras nu etappvis till förtursanmälda i turordning baserat på anmälningsdatum. Det spektakulära boendet i Göteborgs nya landmärke lockar många med sin milsvida utsikt och moderna design.

- Det är en stor spridning bland köparna, men en större andel än väntat är relativt unga människor. Den gemensamma nämnaren för köparna är att de vill bo urbant och lockas av att det är ett boende som sticker ut. Det är tydligt att det är efterlängtat med en skyskrapa i Göteborg, säger Ola Serneke, vd för Serneke och initiativtagare till Karlatornet.

Priserna för lägenheterna i Karlatornet varierar mellan 1,7 miljoner och över 40 miljoner kronor. Som boende i Karlatornet har man tillgång till bland annat gym, pool och en gemensam roofgarden. I skyskrapan kommer det även finnas en skybar och en utsiktsplats som är öppna för allmänheten.

Karlatornet är en del av Karlastaden där det, utöver skyskrapan, ska byggas bostadsrätter, hyresrätter, kontor, affärer och skolor med mera. Karlastaden ska hållbarhetscertifieras enligt Breeam Communities och visionen är att den nya stadskärnan ska bli en spjutspets inom stadsbyggnad med nytänkande och hållbara lösningar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige