Image

"En av mina mest riskabla affärer"

TRANSAKTIONER Tor Wådell och hans Wådell Invest AB köper företagsparken Flygstaden i Söderhamn, med 60 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Köpeskillingen är hemlig, det enda Tor Wådell säger om den är: - Det är en av mina mest riskabla affärer, säger Wådell till SR Gävleborg.
Publicerad den 15 Augusti 2008

Peabs dotterbolag Flygstaden Intressenter i Söderhamn AB, har ägt Flygstaden i tio år.
De nye ägaren, Tor Wådell, äger sedan tidigare fastigheter i Edsbyn, Bollnäs, Ljusdal och Söderhamn.

Den 29 augusti tar Wådell över 95 procent av Flygstaden. Resten ägs av kommunen. Det handlar om 60 000 kvadratmeter lokalyta, varav 15 000 kvadratmeter står vakanta.

Wådell blir ny styrelseordförande i Flygstaden AB, hans svärson Johan Bengtsson blir vd.

På hela området Flygstaden är 500-700 personer verksamma genom bland annat småföretag och utbildning. Både Räddningstjänst och Polis använder området för övningar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige