Image

"De två elakaste personer jag har träffat"

BOLAG David Marcus ger upp kampen om Scribona, som med allra största sannolikhet kommer att förvandlas till fastighetsbolag. Marcus är bitter på CA Fastigheters Johan Claesson och dennes kompanjon Peter Gyllenhammar. - De är de två elakaste personer jag har träffat i styrelsesammanhang, säger Marcus.
Publicerad den 21 Augusti 2008

Den forna IT-distributören Scribona har numera ingen verksamhet, utan enbart en kassa på motsvarande 6,50 kronor per aktie, och förlustavdrag värda 785 miljoner kronor.

En maktstrid har pågått i företaget och nu verkar det som att Johan Claesson och Peter Gyllenhammar går vinnande ur den.

Claesson och Gyllenhammar har köpt på sig 45 procent av aktierna och får vid dagens stämma förmodligen igenom sitt förslag att göra om bolaget till ett fastighetsbolag, inriktat mot Östeuropa.

- De två har aldrig presenterat en idé i Scribonas styrelse som ger värde för aktieägarna. Mitt förslag om att sälja förlustavdragen i Scribona och dela ut dessa pengar plus kassan ger över 7 kronor per aktie till aktieägarna. Paret Claesson/Gyllenhammars förslag gynnar bara deras egna intressen, säger David Marcus till Dagens Industri.

Han tvingas förmodligen lämna ordförandeposten i dag, och på sikt tänker han avveckla sitt ägande på 21,9 procent av kapitalet i Scribona, skriver DI.

- Jag vill inte investera i bolag där jag inte litar på ledningen. Johan Claesson och Peter Gyllenhammar är de två elakaste personer jag har träffat i styrelsesammanhang. Hellre än att fortsätta bråka med dem, vill jag använda energin till nya affärer. Jag tycker att marknadsläget nu är det mest intressanta under de 16 år jag verkat i Sverige, säger han till DI.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De gick bäst på börsen i juli

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilja av de noterade fastighetsbolagen som gick bäst på börsen under juli månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY