Göteborg 400+ 30 maj

Göteborg 400+

Tisdag 30 maj kl 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15)

Göteborgs stora framtidsseminarium tar avstamp i stadens 400-årsjubileum 2021. Det riktar sig till alla som vill äga fastigheter i Göteborg från 2021 och framåt, och till alla som vill vara med och bygga, påverka och forma den framtida staden - ett event för långsiktiga samhällsbyggare.Medverkande


Carin Hjulström - moderator

Carin Hjulström - moderator

Carin Hjulström har en lång och framgångsrik karriär från både tidningar, tv och radio i bagaget. 
Hon har tidigare figurerat som bland annat reporter på Göteborgs-Tidningen och Aftonbladet, författat och gett ut flera böcker och arbetat på produktionsbolaget MTV som programutvecklare, manusförfattare och informationschef. Carin Hjulström har bland annat varit moderator för Lokalmarknadsdagen ett flertal gånger.
Kent Jackson

Kent Jackson

Kent Jackson är Design Partner på Skidmore, Owings & Merrill (SOM) som har designat Burj Khalifa i Dubai, världens högsta byggnad (828 meter) och som även är huvudarkitekt för Karlatornet på Lindholmen som ska bli Nordens högsta byggnad. SOM betraktas av många som världens främsta arkitektbyrå när det kommer till skyskrapor. Förutom Burj Khalifa har byrån bland annat designat Willis Tower i Chicago (442 meter), Zifeng Tower i Nanjing (450 meter) och One World Trade Center i New York (541 meter).
Kent Jackson tog sin bachelor i arkitektur i Oregon 1993. Han har arbetat för SOM sedan 1999, både i Chicago och London där han är stationerad i dag. Han är bland annat med i UK Advisory Board for the council of tall buildings. Här kan du höra honom i ett TEDx-talk som handlar om bostadskrisen i London 2015.
Patrik Andersson

Patrik Andersson

Patrik Andersson är sedan 2010 vd för Business Region Göteborg. Han är utbildad ekonom och startade sin yrkesbana inom finanssektorn 1991. Han har tidigare bland annat varit bankchef på Swedbank i Göteborg.
Therese Brusberg

Therese Brusberg

Therese Brusberg arbetar på Göteborg & Co och är projektchef för stadens kraftsamling inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021. Hon drivs av att skapa värdefulla resultat för staden i bred samverkan med många olika aktörer. Efter tio år på Göteborgs-Posten började hon på Göteborg & Co med uppdraget att koordinera Millenniefirandet och har därefter haft ett flertal olika roller inom destinationsutveckling, evenemang och kommunikation.
Bengt Christensson

Bengt Christensson

Bengt Christensson är sedan 2011 vd för Centre for Management of the Built Environment (CMB), ett forum för samarbete mellan Chalmers och samhällsbyggnadssektorn. Dessförinnan var han generalsekreterare i Airport Regions Conference. Han har även varit näringslivschef i Härryda.
Birgitta van Dalen

Birgitta van Dalen

Birgitta van Dalen är marknadsområdesdirektör Syd vid Akademiska Hus. Hon har haft ett flertal roller inom Akademiska Hus sedan 2005, bland annat som regiondirektör och planeringsråd. Hon har tidigare varit lokalförsörjnings- och driftchef vid Karlstad universitet och planeringschef på fastighetskontoret i Karlstad. Hon är utbildad förvaltningssocionom.
Bjarne Fjellanger

Bjarne Fjellanger

Bjarne Fjellanger är sedan 2016 vd för Mölndala, som leder utvecklingen av Forsåker-området i Mölndal. Han är byggnadsingenjör från GTI, och har tidigare arbetat med fastighetsutveckling inom bland andra Veidekke, Steen & Ström och KF Fastigheter.
Morgan Furby

Morgan Furby

Morgan Furby är skattejurist med rådgivningsfokus mot fastighets- och byggbranschen. Han har varit aktiv inom PwC-koncernen sedan år 2000 och är sedan sju år tillbaka ansvarig för PwC:s skatteverksamhet i region Väst som sysselsätter cirka 70 skatterådgivare. Han har även arbetat på domstol samt ett antal år inom Försvarsmakten.
Björn Gustafsson

Björn Gustafsson

Björn Gustafsson är programansvarig för stadsutveckling på Göteborg Energi, där han har arbetat sedan 2015. Dessförinnan var han teknikutvecklingschef på Förvaltnings AB Framtiden i drygt tre år. Han har också drivit det egna konsultbolaget ECIS i sju år.
Urban Hammarlund

Urban Hammarlund

Urban Hammarlund har sedan 2012 varit regionchef på Jernhusen, där han började arbeta 2010. Han har även drivit eget konsultbolag, och arbetat inom Skanskakoncernen i 15 år. Han är civilingenjör från Chalmers.
Ann-Sofie Hermansson

Ann-Sofie Hermansson

Ann-Sofie "Soffan" Hermansson (S) är sedan den 18 januari 2016 kommunstyrelsens ordförande i Göteborgs kommun, då hon efterträdde Anneli Hulthén. Hon växte upp på Tjörn och flyttade 1985 till Göteborg i samband med att hon började arbeta på Volvo i Torslanda. Hon engagerade sig fackligt på arbetsplatsen och kom på den vägen in i politiken. Ann-Sofie Hermansson har även en fil kand i sociologi från Göteborgs universitet.
 
Pär Holmgren

Pär Holmgren

Pär Holmgren är meteorolog, välkänd för allmänheten då han presenterat vädret på SVT och varit chef för SVT:s väderredaktion, under många år. Han lämnade SVT vid årsskiftet 2008-2009 och sedan september 2015 är han naturskadespecialist på Länsförsäkringar. Han har varit sommarpratare i P1 och sitter sedan 2008 i SMHI:s insynsråd.

Anna-Lena Johansson

Anna-Lena Johansson

Anna-Lena Johansson har arbetat inom Business Region Göteborg sedan 2007, först som chef för Företagsutveckling och sedan 2016 som verksamhetsstrateg med fokus på näringslivets kompetensförsörjning. Hon har även varit biträdande regionchef på Svenskt Näringsliv och drivit eget konsultföretag.
Patrik Lindström

Patrik Lindström

Patrik Lindström är sedan starten 2014 vd för Serneke Projektutveckling, som har vuxit till drygt 30 medarbetare och i dag finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Han arbetade dessförinnan för Peab i ledande roller i 15 år. Han är utbildad civilingenjör från KTH.
Björn Marklund

Björn Marklund

Björn Marklund är sedan 2013 stadsbyggnadschef i Mölndals stad. Han har tidigare varit samhällsbyggnadschef i Partille, regionchef på NAI Svefa och länslantmätare på Lantmäteriet.
Måns Norlin

Måns Norlin

Måns Norlin är strategisk rådgivare inom samhällsplanering och digitalisering på WSP Analys & Strategi. Han har tidigare bland annat varit vd på Smartplanning, politiskt sakkunnig på Näringsdepartementet och utredare på Boverket. Han har en kandidatexamen i samhällsvetenskap, en master i IT och kommunikation och en fil lic i statsvetenskap och samhällsplanering.
Sharam Rahi

Sharam Rahi

Sharam Rahi är vice vd på Balder, där han har arbetat sedan 2005. Han kom till Sverige som flykting från Iran som 15-åring. Innan han gick in i fastighetsbranschen var han bland annat stå upp-komiker - och hade ett eget tv-program på SVT - och drev kafé i Göteborg.
Jonas Ransgård

Jonas Ransgård

Jonas Ransgård är kommunalråd och gruppledare i Göteborg. Han har en internationell ekonomexamen och en fil kand i franska och har arbetat på olika politiska tjänster i Göteborg. 2007 blev han kommunalråd och därmed även heltidspolitiker. Han är andre vice ordförande i kommunstyrelsen och gruppledare för Moderaterna i Göteborg med ansvar för frågor som rör bland annat näringsliv, turism och infrastruktur. Utöver detta är han ordförande för Göteborgsregionens Kommunalförbund.
Marcus Rothoff

Marcus Rothoff

Marcus Rothoff är projektledare för Drive Me, Volvo Cars projekt med självkörande bilar i Göteborg. Han har arbetat inom Volvo Cars sedan 1998 och innehaft ett flertal olika ledande roller. Han är civilingenjör från Luleå tekniska universitet.
Ola Serneke

Ola Serneke

Ola Serneke är grundare, huvudägare och vd för Serneke-koncernen. Han startade bolaget 2002 och har utvecklat det till en miljardkoncern med en vision om att bli landets ledande entreprenadföretag. Bolaget börsnoterades 2016. Ola Serneke ser ett stort värde i den samhällsnytta som idrottsrörelsen bidrar med och är storsponsor av IFK Göteborg och Frölunda Indians.
Björn Siesjö

Björn Siesjö

Björn Siesjö flyttade till Göteborg 1983. Han utbildade sig till arkitekt på Chalmers och tog examen 1992. Han var en av grundarna av Kanozi arkitekter 2001, och var vd för företaget under en expansiv tid (2008-2011), med bland annat etablering av verksamhet i Malmö. Han tillträdde som stadsarkitekt i Göteborg 2012, den förste på posten sedan 1999.
Maria Stenström

Maria Stenström

Maria Stenström är sedan 2009 vd för Göteborgs Stads Parkering AB. Hon har tidigare bland annat varit teknisk chef i Alingsås kommun, vice vd för Fordonsgas Sverige AB och marknadschef på Göteborg Energi. Hon är civilingenjör inom maskinteknik från Chalmers. 
Iréne Svensson

Iréne Svensson

Iréne Svensson är sedan 2011 ansvarig för internationella relationer på Johanneberg Science Park och hon är koordinator för projektet The Fossil Free Energy District. Hon har tidigare varit senior vice president på Saab, med ansvar för kommunikation (2003-2005) och EU Affairs (2005-2010). Hon är utbildad civilingenjör från Chalmers.
Eva Tenow

Eva Tenow

Eva Tenow är planarkitekt på stadsbyggnadskontoret i Göteborg och projektledare för Lindholmen. Hon är utbildad landskapsarkitekt från SLU i Alnarp. Hon började på stadsbyggnadskontoret 2005. År 2010 gick hon vidare till Radar arkitektur & planering AB och 2016 kom hon tillbaka till stadsbyggnadskontoret.
Simon Wallqvist

Simon Wallqvist

Simon Wallqvist är planarkitekt på Stadsbyggnadskontoret i Göteborg, där han har arbetat sedan 2014. Han är utbildad arkitekt från Chalmers.

Göteborg 400+

Var: Lindholmen Conference Centre, Lindholmspiren 5, Göteborg

När: Tisdag 30 maj 2017, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Du anmäler dig till seminariet här.

Den 4 juni 2021 firar Göteborg 400 år – jubiléet kan ses som ett avstamp för det nya framtidsseminariet Göteborg 400+.

Seminariet riktar sig till alla som är intresserade av att äga fastigheter i Göteborg från 2021 och framåt – och till alla som vill vara med och bygga, påverka och forma framtidens Göteborg. Det är ett event för långsiktiga samhällsbyggare.

Göteborg 400+ är ett brett seminarium om samhällsbyggnad, infrastruktur och fastigheter i framtidens Göteborg och behandlar allt från fastigheter, bygg, teknikutveckling och infrastruktur till arkitektur, integration, kompetensförsörjning och hållbarhet.

Det handlar om visioner, stora tankar och möjligheter – men även om de svårigheter, utmaningar och problem vi står inför när framtidens stad ska förverkligas.

Seminariet arrangeras av Fastighetssverige och Lokalnytt som även arrangerar den anrika Lokalmarknadsdagen i Göteborg tillsammans med Business Region Göteborg.

Här kan du läsa om 2016 års upplaga.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705-84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736-57 43 16
eddie@fastighetssverige.se


 

Huvudsponsor:


Partners: