Wästbygg får bygguppdrag av NREP

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med NREP om att uppföra en fastighet med en Coopbutik och en tennishall i Tumba.


Så snärjde Wästbygg Åsa Henninge

Karriär Åsa Henninge lämnar NAI Svefa efter 17 år och blir vd för Wästbygg Projektuveckling. För Fastighetssverige förklarar hon vad som fick henne att slutligen ta steget – och varför hon tackat nej till andra förfrågningar. ”Hade tröttnat om jag gick till ett förvaltningsbolag”.

Åsa Henninge lämnar NAI Svefa för vd-tjänst

Karriär Åsa Henninge, analyschef på NAI Svefa, går vidare och blir vd för Wästbygg Projektutveckling.


Åsa Henninge lämnar NAI Svefa för vd-tjänst

Karriär Åsa Henninge, analyschef på NAI Svefa, går vidare och blir vd för Wästbygg Projektutveckling.


Byggrätter för 300 bostäder säljs vid Malmö centralstation

Transaktioner Jernhusen har tecknat avtal om försäljning av bostadsbyggrätter med HSB och Wästbygg. Byggrätterna ligger vid Malmö Centralstation i den nya stadsdelen Södra Nyhamnen.


Två stora detaljplaner har antagits för Brunnshög.

950 nya bostäder till Brunnshög

Bostäder Byggnadsnämnden har under torsdagen antagit två stora detaljplaner på Brunnshög. Planerna gör det möjligt att bygga både bostäder, kontor och service.


Annons
Image

Wästbygg bygger bostäder i Limhamn för MKB

Bygg/Arkitektur Projektetom 169 lägenheter i Limhamn blir Wästbyggs första med MKB som beställare.


Wästbygg bygger 173 hyresrätter i Göteborg

Bostäder Wästbygg har fått i uppdrag av Almgren Fastighets AB och Svanström Fastigheter att bygga 173 hyresrätter i tre kvarter i Högsbo, Göteborg.


Fyra aktörer får bygga i Brunnshög

Bygg/Arkitektur Hög miljöambition, spännande tekniksamarbeten och kluriga smart-city-lösningar. Det är vinnande koncept när juryn nu valt vilka byggaktörer som får möjlighet att köpa mark av Lunds kommun och bygga bostadshus i centrala Brunnshög.


Annons
Image

Wästbygg bygger åt Corem i Borås

Bygg/Arkitektur Wästbygg bygger en 8 600 kvadratmeter stor byggvarumarknad i Borås åt Corem. Byggvarukedjan Hornbach blir hyresgäst i den nya fastigheten.


”Finns en tydlig plan”

Bolag Wästbyggs koncernchef om sammanslagningen av projektutvecklingsbolagen, hur bolaget ska fortsätta växa – och betydelsen av fastighetskungens inträde i bolaget för några år sedan.


Wästbygg omorganiserar och rekryterar

Bolag Den 1 oktober slår Wästbygg samman sina projektutvecklingsbolag till ett enda – Wästbygg Projektutveckling. Samtidigt görs en regionindelning och tre regionchefer tillsätts.


Annons
Image

Wästbygg rekryterar koncernjurist

Karriär Wästbygg Gruppen har anställt Erik Palmgren som koncernjurist. Erik Palmgren kommer närmast från Setterwalls Advokatbyrå där han också varit delägare.


Ventilo och Wästbygg bygger kontor i Varberg

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med Ventilo om att bygga en kontorsfastighet på 4 400 kvadratmeter i centrala Varberg. Hyresgäster i den nya byggnaden blir bland annat Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.


Hökälla och Wästbygg utvecklar Lillhagsparken

Bygg/Arkitektur Hökälla Utveckling och Wästbygg Projektutveckling Sverige har tecknat ett samarbetsavtal och ska i ett gemensamt bolag utveckla och bygga cirka 300 bostadsrätter i Lillhagsparken på Hisingen i Göteborg.


Annons
Image

155 nya lägenheter vid Sala backe

Bostäder Vinnarna i markanvisningstävlingen för Skomakarparken och vid Brantingsskolan, Uppsala, meddelades på tisdagen. Tillsammans ska de bygga 155 lägenheter och cirka 420 kvadratmeter lokalyta för service, butiker och restauranger.


Arkitema ritar kvarter i Täby park

Bygg/Arkitektur Arkitema Architects och Wästbygg ritar ett kvarter i nya Täby park med stort fokus på social hållbarhet och stadsmässighet.


Markanvisningstävling i Täby Park avgjord

Bostäder SSM Holding och HSB Bostad är två av vinnarna i en markanvisningstävling för den nya stadsdelen Täby Park.


Annons
Image

Gjuteriet 21 i Limhamns läge.

Vita Örn byggstartar i Limhamns läge

Bygg/Arkitektur Bygglovet är klart för första etappen i Vita Örns stora satsning på hyreslägenheter i Limhamns Läge. I första etappen byggs 84 lägenheter och två lokaler ska vara färdigställda i början av 2019.


Wästbygg bygger bostäder åt Mjöbäcks i Löddeköpinge

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med Mjöbäcks Entreprenad AB om att bygga etapp 1 av Björkenäsparken i Löddeköpinge. Etapp 1 omfattar 22 bostadsrätter och ordervärdet är 42 miljoner kronor. Avtalet innehåller även en option på en andra etapp med ytterligare 34 bostadsrätter. Arbetet inleds omgående och den första etappen ska vara klar för inflyttning i slutet av mars 2018.


”Dags att ge lite tillbaka”

Sverige Har byggt upp Wästbygg till en nationell koncern – det vill Ulf Christofferson göra nu. ”Man ska omskola sig minst tre gånger”.


Annons
Image