”Vi lever i samma marknad nu”

Ekonomi/Finansiering Henrik Saxborns Castellum största nettoköpare 2016 – så ser man på 2017. Komplett topp tio-lista: 2016 års största nettoköpare.


Så mycket tjänar svenska fastighetschefer

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har sammanställt medellönen för fastighetscheferna. I den regionen tjänar man bäst, och så stor är skillnaden mellan könen.


Annons
Image

De tyngsta styrelsetillskotten i fjol

Karriär Fastighetssverige har sammanställt fastighetsbranschens nytillträdda, och mest profilerade, styrelseledamöter från det gångna året.


Fjolårets hetaste rekryteringar

Karriär KARRIÄRKARUSELLEN: Fastighetssverige har sammanställt fastighetsbranschens hetaste rekryteringar från det gångna året.


LISTA: Inledningen på börsåret

Ekonomi/Finansiering Så har de noterade bolagen startat året på börsen: Det bolagets aktie har sjunkit mest – och det bolaget har gått bäst.


Annons
Image

De ökade sina intäkter mest

Bolag Ny lista i dag: Kartläggning av vilka bolag som dragit in mest i hyresintäkter – och bolaget som ökade sina intäkter mest dramatiskt.


Bolaget med högst direktavkastning

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har kartlagt de börsnoterade fastighetsbolagens direktavkastning – och där ligger snittet.


De mest solida bolagen i branschen

Ekonomi/Finansiering LISTA: Fastighetssverige har listat de noterade bolagen inom fastighet-, bygg och bostadsbranschen. Hur har soliditeten förändrats det gångna året?


Annons
Image

LISTA: De högst belånade bolagen

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har gått igenom samtliga bygg-, bostads- och fastighetsbolags belåningsgrad. Här är hela listan.


LISTA: Fastighetsbolagens största ägare

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har sammanställt de största aktieägarna i respektive börsnoterat fastighetsbolag.


LISTA: De plockade ut störst arvode

Bolag Arvodena för börsstyrelserna har gått upp – fastighetsbranschen är inget undantag. Fastighetssverige har kartlagt vilka bolag som betalat mest i styrelsearvoden 2016.


Annons
Image

LISTA: Medelåldern i börsstyrelserna

Bolag Fastighetssverige har sammanställt medelåldern i fastighetsbolagens styrelser – det bolaget har högst medelålder.


Så jämställda är fastighetsbolagen

Bolag Den har beskrivits som konservativ å ena sidan, å andra sidan är fastighetsbranschen den mest jämställda enligt stiftelsen Allbright. Fastighetssverige har kartlagt könsfördelningen i börsbolagens styrelser och ledningsgrupper.


LISTA: Året på börsen

Ekonomi/Finansiering Det har varit ett händelserikt år, med bland annat Brexit och Trump-seger i det amerikanska presidentvalet. Fastighetssverige har sammanställt de noterade fastighets-, bygg- och bostadsbolagens resa på börsen under 2016. Vilka aktier har påverkats mest under året?


Annons
Image

De fem största affärerna i Danmark under året redovisas här.

De danska affärerna bakom rekordåret

Transaktioner Transaktioner över 200 miljarder kronor i Sverige, i Norden över 400 miljarder kronor och ett ”all time high” i både Sverige och Norden. Fastighetssverige går igenom de tunga affärerna bakom rekordet för varje nordiskt land. Sist ut är de danska transaktionerna.


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.