Helaba öppnar i Stockholm: ”Rätt tajming nu”

Expo Real Den tyska banken Helaba har bestämt sig för att öppna ett representationskontor i Stockholm.
- Vår avsikt är att komma ännu närmare den svenska marknaden och göra fler affärer, säger Helabas Nordenchef Thomas Völker när Fastighetssverige träffar honom på Expo Real.


KI varnar för bostadsbubbla

Bostäder Konjunkturinstitutet varnar för första gången för att Sverige kan vara på väg in i en bostadsbubbla.


Företagskonkurserna minskade med 13 procent i september

Sverige Företagskonkurserna minskade i september månad med 13 procent jämfört med samma månad 2014. Också för årets första nio månader som helhet fortsatte den positiva utvecklingen med minskande konkurser jämfört med förra året. Minskningen för året hittills är åtta procent, enligt UC.


Transaktionsmarknaden på väg mot nya rekordnivåer

Sverige Under tredje kvartalet omsattes fastigheter för cirka 36 miljarder kronor, enligt Savills. Det motsvarar en ökning med hela 43 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Därmed har fastigheter för 102 miljarder kronor omsatts hittills under 2015. Jämfört med de tre första kvartalen 2014 är årets volym 11 procent högre, vilket innebär att transaktionsmarknaden kan nå nya rekordnivåer om det fjärde kvartalet ligger i nivå med fjolåret.


Annons
Image

Newsec: Fortsatt gynnsamma förutsättningar på fastighetsmarknaden

Sverige Ännu lägre räntenivå, ökad riskvilja, god tillgång till finansiering samt låga vakansrisker gör att direktavkastningskraven för fastigheter har fortsatt sjunka under 2015. Trots historiskt höga fastighetspriser bedömer Newsec att sannolikheten för en kraftig nedjustering av fastighetsvärden är liten den närmsta tiden. Samtidigt förutspås ett nytt rekordår på transaktionsmarkanden 2015.


Fastighetsägarna: Riksbanken är på tok för optimistisk

Sverige Svensk tillväxt når toppen i år med en BNP-ökning på cirka 3 procent. Därefter inleds en avmattning driven av dämpad tillväxt i omvärlden. 2016 växer ekonomin med 2,4 procent och 2017 med 2,3 procent. Inflationen fortsätter att lysa med sin frånvaro och Riksbanken sänker räntan ytterligare en gång i höst. Därefter ligger räntan still fram till slutet av 2016. Det spår Fastighetsägarna Sverige i sin konjunkturprognos som presenteras på tisdagen.


52 procent fler bostadsrätter på 15 år

Sverige På 15 år har antalet bostadsrätter ökat med hela 52 procent. Samtidigt tappar hyresrätterna mark. Under samma period har andelen hyresrätter bara ökat med åtta procent.


Annons
Image

Lennebo kritisk till regeringens förslag

Sverige Fastighetsägarnas vd Reinhold Lennebo sågar regeringens förslag om subventioner.


Glad sommar

Fastighetssverige önskar alla läsare en trevlig sommar!

Sverige Sedan augusti 2014 har vi på Fastighetssverige publicerat fler än 3 000 nyheter på vår nyhetssajt. Nu tar vi semester och återkommer i augusti. Räkna med att du får nästa nyhetsbrev från oss den 10 augusti. Ha det gott tills dess!


Så här vill regeringen subventionera

Sverige Regeringen remitterar idag en förordning om ett investeringsstöd på 3,2 miljarder kronor per år för att öka nybyggnationen av små, klimatsmarta och billiga hyresrätter.


Annons
Image

Fastighetsägarna: Omsättningen kvar i stadskärnorna

Sverige Ryktet om de svenska stadskärnornas kris är överdrivet, enligt Fastighetsägarnas rapport Cityklimatet som visar att omsättningen stannar i stadskärnorna, men att konsumenternas beteendemönster håller på att ändras.


Fortsatta rekordnivåer på den svenska och nordiska fastighetsmarknaden

Transaktioner Flera konsulthus rapporterar nu att transaktionsvolymen på den svenska och nordiska fastighetsmarknaden ligger i linje med samma period förra året – alltså rekordvolymer.


Finska pensions-miljarder siktar på svenska fastigheter

Bolag Den finska pensionsförvaltaren Keva planerar att investera flera miljarder kronor i Sverige de kommande åren.

HEA Property Partner rekryterar

Karriär HEA Property Partner förstärker teamet med två personer bland annat som en följd av det nyligen tecknade samarbetsavtalet med Keva.


Fastighetsägarna: Ingen logik alls på den svenska hyresmarknaden

Sverige Fastighetsägarna menar i en ny rapport att det inte finns någon logik alls på den svenska hyresmarknaden – som exempel nämns att det är dyrare att hyra en lägenhet i skånska Hörby än i expansiva Tyresö. Och det kostar nästan lika mycket att hyra en lägenhet i uppländska Håbo som i Stockholm.


Citycon säljer i Finland och Sverige

Transaktioner Citycon genomför två mindre försäljningar i Finland och Sverige. Värdet i affärerna uppgår till totalt cirka 129 miljoner kronor.