”Män har kvoterat män”

Sverige Fastigos nya ordförande om varför man har 14 ledamöter i styrelsen, framtida utmaningar och jämställdheten i branschen.


Fabeges ledamot Qviberg i medialt blåsväder

Sverige Flera journalister och kolumnister har den gångna veckan meddelat att de lämnar tidningen Metro. Anledningen? Mats Qviberg, tidningens största ägare – tillika aktieägare och styrelseledamot i Fabege. "Är en bra affärsman".


Goldman Sachs: Risk för boprisfall i Sverige

Sverige Goldman Sachs menar att Sverige och Nya Zeeland löper störst risk för ett boprisfall de närmaste två åren.


Regeringen tillsätter utredning om ändrad VA-lag

Sverige Regeringen tillsätter en utredning som ska se över hur lagen om allmänna vattentjänster kan ändras så att det inte alltid är kommunen som ska ansvara för vatten och avlopp i ett verksamhetsområde. Ibland blir det billigare både för kommunen och för fastighetsägarna att fastighetsägarna går samman och skapar en så kallad gemensamhetsanläggning.


LKAB skjuter fram centrumflytten

Sverige Tidplanen för samhällsomvandlingen i Kiruna uppdateras. Stadens centrum behöver nu inte flyttas före 2022 dessutom meddelade LKAB att man vill köpa fastigheter i ett större område tidigare än vad nuvarande tidplan för köp visat.


Sveriges Byggindustrier träffar statsministern för samtal om kompetensförsörjning

Sverige Sveriges Byggindustriers tillförordnade vd Mats Åkerlind har blivit inbjuden av statsminister Stefan Löfven samt bostadsminister Peter Eriksson för att diskutera kompetensförsörjning inom byggbranschen. 


Bard: ”Fastigheter kommer att förändras av experience design”

Sverige Exklusiv intervju med Alexander Bard som ger sin bild av våra framtida digitala liv och hur samhället och fastighetsbranschen kommer att påverkas av digitaliseringen.


De tar över driften av Friends Arena

Sverige Franska Lagardère lämnar Friends Arena – nu har man hittat en ny aktör till driften av Sveriges nationalarena. Kontraktet med Fabege och Arenabolaget är på tio år.


Fastighetsägarna: Avskrivningsregler behöver anpassas till bostadsrättsföreningar

Sverige Bostadsrättsutredningen föreslår att avskrivningsreglerna för bostadsrättsföreningar ska ändras. Syftet är att fördela underhållskostnaderna mellan befintliga och kommande boende mer rättvist.


”Helt galna paralleller”

Sverige K-Fastigheters vd Jacob Karlsson om de påstådda kopplingarna till en gammal fastighetsskandal – som stoppar affär i Älmhult. ”Jättechockade”.


Politikerna i fastighetsbranschen

Sverige SAMMANSTÄLLNING: Här är höjdarna som efter sina år i politiken hamnade i fastighetsbranschen.


"Vi sitter mitt i den politiska diskussionen"

Sverige Gör politiska inspel i sitt vd-ord, nu förklarar Sven-Olof Johansson varför han anser att Fastpartner till stor del gör statens jobb. ”Samhället har abdikerat”.


Branschens reaktioner på budgeten

Sverige Försvårar generationsväxling i fastighetsbolag, skadliga skatter, företagarfientligt hot – här är branschens och näringslivets reaktioner på vårbudgeten som regeringen presenterade under tisdagen.


Därför går Lulebo i bräschen – med visselblåsare

Sverige Första kommunala bostadsbolaget i landet med en visselblåsarfunktion? Det är Lulebo, enligt vd:n Anna-Stina Nordmark Nilsson. "Stärker meddelarfriheten väsentligt".

Lulebo inrättar visselblåsarfunktion

Bolag Det kommunala bostadsbolaget Lulebo har beslutat sig för att inrätta en visselblåsarfunktion.


Afghanistan köper ambassadvilla – får inte flytta in

Sverige Afghanistan – ett av världens fattigaste länder – har valt att köpa en lyxvilla i Saltsjö Duvnäs i Nacka för 42 miljoner kronor för att ha som ambassad i Sverige. Men att omvandla villan till en ambassad tillåts inte av detaljplanen.


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.