Fastighetsbranschen öppnar för yrkesintroduktion för nyanlända

Sverige Arbetsgivarorganisationer och fackförbund i fastighetsbranschen har kommit överens om att utvidga yrkesintroduktionsavtalet. Därmed kan även nyanlända och personer över 25 år få yrkesintroduktion.


Systemet med kreditgarantier och statliga lån för bostadsbyggande ses över

Sverige Regeringen har beslutat att ge en särskild utredare – Susanne Bard – i uppdrag att undersöka bättre förutsättningar för långsiktig finansiering av ny- och ombyggnad av bostäder samt hyres- och studentbostäder. I uppdraget ska även förslag på ett system med förmånliga statliga topplån ges.


Boverket: Trafikbuller är inte ett hinder för bostadsbyggande

Sverige Boverket har gjort en delredovisning av sin utvärdering av bullerförordningen samt en konsekvensanalys av ett förslag om ändring i bullerförordningen som den förra regeringen la ut på remiss. Boverkets slutsats är att en sådan ändring inte är nödvändig och att trafikbuller ej längre är ett hinder för bostadsbyggande.


"Har varit trassel att hitta rätt kompetens"

Sverige Fastigos vd Mona Finnström om fastighetsåret som gått, branschens framgångar – och framtida utmaningar.


”Dags att ge lite tillbaka”

Sverige Har byggt upp Wästbygg till en nationell koncern – det vill Ulf Christofferson göra nu. ”Man ska omskola sig minst tre gånger”.


Byggnads får EU-bidrag för att öka jämställdheten i byggbranschen

Sverige Byggnads kommer att få 34,9 miljoner från Europeiska socialfonden för att utbilda byggnadsarbetare i Stockholmsregionen. Projektet "En byggbransch för alla" ska pågå fram till 2021 och går ut på att höja kompetensen i små- och medelstora byggföretag.


Fastighetsägarna: Färre hyresrätter med det nya skatteförslaget

Sverige Ett EU-direktiv kräver att bolagens avdragsrätt för räntor begränsas. Risken är dock att Sverige går längre. Det skulle slå hårt mot investeringar i nybyggnation, särskilt av hyresrätter. Det skriver Lennart Sten och Ulla Werkell, Fastighetsägarna.


”En bortskämd marknad”

Sverige Fastighetsprofilen och Fastators tillförordnade vd Joachim Kuylenstierna varnar för utvecklingen i fastighetsbranschen: ”Fåfänga är det värsta som finns för tillväxt”.


Inte färdig med branschen – det vill Rudbert göra nu

Sverige Per-Arne Rudbert lämnade Humlegården efter 17 år som vd. För Fastighetssverige berättar han om sin syn på branschens utveckling genom åren, det han minns bäst, vad han kommer sakna och vad han ska göra nu.
”En större frihet”.


Tre tips för ett mer hållbart arbetsliv

Sverige Roger Solax, arbetsmiljöexpert på Fastigo, tipsar om hur en arbetsmiljö kan påverka medarbetarnas hälsa positivt.


SBAB: Bostadsrättsföreningarna blandar räntebindningstider

Sverige Bostadsrättsföreningarna har en rätt jämn blandning av olika räntebindningstider på sina lån. Den senaste tiden har efterfrågan på lån med medellång (ett till fyra år) räntebindning minskat medan både kort och lång räntebindning blivit mer populärt. Tremånadersränta och femårsränta är de vanligaste räntorna. Det visar SBAB:s kvartalsstatistik över utlåningen till bostadsrättsföreningar.


Myndigheter sätter stopp för planerade bostäder

Sverige Staten ställer hårda krav på kommuner gällande att ta fram bostäder – men samtidigt sätter man käppar i hjulet för kommunerna genom att stoppa planerade bostäder och vägra lämna ifrån sig användbara lokaler.


Fastighetsägarna: Postnord måste börja ta ansvar

Sverige Fastighetsägarna menar att Postnord ställer orimliga krav på fastighetsägare. ”De hänvisar till arbetsmiljö, men ansvaret åligger dem själva”, skriver Fastighetsägarna.


Stockholms handelskammare: ”Inför talangvisum i Sverige”

Sverige Sverige behöver införa ett särskilt visum för talanger och investerare för att kunna upprätthålla hög kompetens, enligt Stockholms handelskammare.


OECD varnar för prisras på den svenska fastighetsmarknaden

Sverige Prisnivåerna har rusat upp till oroande höjder. Nu varnar OECD:s chefekonom Catherine Mann för att ett prisras kan drabba den svenska fastighetsmarknaden.


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.