”Det är den här vägen jag har valt”

Sverige Tidigare Atrium Ljungberg-vd:n Ingalill Berglund berättar för Fastighetssverige om vägen tillbaka från sjukdomen, hennes nya liv – och vad som lockade med styrelseplatsen i Kungsleden.


Lokala fastighetsmagnater: Frank Arnesson

Sverige DEL 9: Fastighetssverige skriver om fastighetsmagnaterna i vårt avlånga land. I dag: Sölvesborgaren Frank Arnesson som vigt sitt liv för att få befolkningen i Olofström att öka genom att satsa på handel i staden.


Annons
Image

SCB: Bostadsbyggandet har ökat med 34 procent

Sverige Statistiska centralbyrån, SCB, har släppt sin preliminära rapport för bostadsbyggandet i Sverige. Rapporten visar att det under 2016 påbörjades cirka 63 100 nya lägenheter jämfört med 2015 då 47 209 lägenheter påbörjades. Det är en ökning med 34 procent. 63 100 nya lägenheter är det högsta antalet påbörjade lägenheter sedan 1990.


Lokala fastighetsmagnater: Magnus Fritzell

Sverige DEL 8: Fastighetssverige skriver om fastighetsmagnaterna i vårt avlånga land. I den åttonde delen: Magnus Fritzell, Oskarströms fastighetskung, som lämnade fastighetsbranschen och blev – champagnekung.


Lokala fastighetsmagnater: Åke Holmström

Sverige DEL 7: Fastighetssverige skriver om fastighetsmagnaterna i vårt avlånga land. I den sjunde delen skriver vi om Oxelösunds okrönte fastighetskung: Åke Holmström som emellanåt hamnar i mediernas skottglugg, bland annat på grund av ett kylslaget asylboende i hemstaden.


Annons
Image

”Uppdragen duggar tätt”

Sverige Det är minst sagt bråda dagar på Lantmäteriet. Den senaste tiden kommer utredning efter utredning ner i myndighetens knä – efter flera initiativ från regeringshåll. "Lagstiftningen är för analog".


Ny rapport: Trångboddheten i miljonprogrammet hotar integrationen

Sverige Trångboddheten ökar i storstädernas mest utsatta miljonprogramsområden. Det riskerar att få förödande konsekvenser för integrationen, folkhälsan och skolresultaten. Samtidigt visar statistik över flyttmönster att nyanlända i stor utsträckning söker sig till redan problemfyllda bostadsområden. Det visar en ny rapport som analysföretaget Evidens gjort på uppdrag av HSB.


Lokala fastighetsmagnater: Bröderna Claesson

Sverige DEL 6: Fastighetssverige skriver om fastighetsmagnaterna i vårt avlånga land. Nu har turen kommit till tredje generationen Claesson, Johan och Magnus. Med ursprung på den småländska kusten har man i dag sitt fokus spritt över Europa.


Annons
Image

Weiss: ”Det var i grevens tid”

Sverige Lennart Weiss om den expertgrupp han ska leda, på initiativ av Socialdemokraterna. Veidekkes kommersiella direktör berättar varför satsningen på den här inriktningen är av yttersta vikt – och det tycker han om bostadspolitiken. ”Sverige klart sämst”.


Boprisförväntningarna stiger

Sverige Hushållens förväntningar på bostadspriserna ökar med sju enheter till nya rekordnivån 66, enligt SEB:s boprisindikator. Hushållen tror att reporäntan kommer att ligga på 0,42 procent om ett år och andelen som planerar att binda sina räntor stiger från tre till sju procent.


Misstänkt korruptionshärva i MKB

Sverige En anställd vid Malmös kommunala bostadsbolag, MKB, misstänks för att ha riggat upphandlingar så att kontrakt på stora byggprojekt gått till ett och samma byggbolag.


Annons
Image

Weiss ska leda expertgrupp

Sverige Socialdemokraterna tar ytterligare grepp för att lösa bostadssituationen – bildar expertgrupp från bygg- och bostadsbranschen.


HSB Bostad har Sveriges nöjdaste bostadsköpare

Sverige HSB Bostad är årets vinnare i Prognoscentrets mätning – ”Sveriges nöjdaste kunder”. HSB Bostad vann med ett NKI (Nöjd Kund Index) på 79, jämfört med branschindex på 73.


Kommunernas arkitekturarbete undersöks

Sverige Regeringen ger Boverket i uppdrag att undersöka kommuners arkitektur- och gestaltningsfrågor inom ramarna för planerings- och bygglovsprocesser enligt plan- och bygglagen, PBL. Uppdraget är en del av underlagsarbetet med att ta fram en nationell arkitekturpolicy.


Annons
Image

Lokala fastighetsmagnater: Ingmar Svensson

Sverige DEL 5: Fastighetssverige skriver om de lokala fastighetsmagnaterna i vårt avlånga land. I dag skriver vi om Ingmar Svensson, skåningen som gjorde Ystad till sin stad på riktigt genom sitt livsverk HP Holding.


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.