Svensk Byggtjänst: Låg digital nivå i byggsektorn

Sverige Svensk byggsektor har en stor resa och förflyttning att göra avseende digitalisering. Den bilden tonar fram i en undersökning som Industrifakta gjort på uppdrag av Svensk Byggtjänst under januari och februari 2017.


Fyrspår mellan Stockholm och Uppsala kan ge 100 000 bostäder

Sverige Infrastrukturminister Anna Johansson har presenterat direktiv för nästa steg i regeringens infrastrukturplanering. Där ingår en utbyggnad av spårbanan mellan Stockholm och Uppsala – något som enligt Stockholms handelskammare kan leda till 100 000 nya bostäder.


”Alla måste ta sin del av ansvaret”

Sverige Åtta män från en underentreprenör sitter häktade i ekobrottshärva. Skanska kommenterar bolaget som helt plötsligt försvann vid arbetet med Nya Karolinska. ”Vi är inte en del i den här utredningen”.


"I Kiruna är det svårt att göra en exit"

Sverige I år påbörjas stadsflytten i Kiruna. Den stora omvandlingen är bara en av flera saker som påverkar fastighetsmarknaden negativt, menar Magnus Bäcktorp, vd Telerit Kiruna. – Det har varit en lång period av osäkerhet, säger han.


CBRE: Stort intresse för fastighetsinvesteringar i Norden

Sverige Oslo och Stockholm är nya kandidater på topplistan över de tio mest attraktiva städerna i CBRE:s årliga kartläggning "Investor Intentions Survey", vilket bekräftar det starka intresset som finns för fastighetsinvesteringar i Norden.


Domstolen prövar om bostadsbyggande väger tyngre än tomträttsavtal

Sverige Rättegången i mark- och miljödomstolen som ska avgöra om Nacka kommun har tillräckliga skäl för att säga upp det tomträttsavtal som Circle K har i Bergs gård i Nacka inleds. 


Pangea: Fortsatt rekordhög transaktionstakt

Sverige Antalet transaktioner har ökat under inledningen av 2017 jämfört med samma period 2016 och transaktionsvolymen är i nivå med den under det nordiska rekordåret 2016, visar en rapport från Pangea Property Partners.


"Vi har sett lokala investeringsboomar"

Sverige I Västerbotten går det starkt framåt i Umeå och Skellefteå. Samtidigt är stora delar av inlandet påverkat av urbaniseringen. – Den resan har Västerbotten redan gjort, säger Jonas Lundström, tf chef för näringsliv och samhällsbyggnader på Region Västerbotten.


"Riskerar att underprestera"

Ekonomi/Finansiering En av världens största fastighetsförvaltare har avkunnat sin dom – så mår den svenska och nordiska fastighetsmarknaden. Och det här landet ses vara mest på uppgång av samtliga. "Vi ser verkligen mycket högre nivå av likviditet på marknaden".


SFV:s generaldirektör får gå

Sverige Björn Anderson lämnar rollen som generaldirektör på Statens Fastighetsverk efter den senaste tidens härva – hon ersätter.


Projekt för fler nyanlända och utrikes födda kvinnor i byggbranschen

Sverige Installatörsföretagen går in i projektet ”Sverige bygger nytt” med målet att öka möjligheterna till arbete inom installations- och byggbranschen för nyanlända och utrikes födda kvinnor. Projektet ska öka jämställdheten och mångfalden inom byggsektorn och möjliggöra livschanser för personer som står långt från arbetsmarknaden.


Sima Ghaemi.

”Varje dag är kvinnans dag”

Sverige Så vill Årets Unga Fastighetskvinna 2016 Sima Ghaemi locka fler kvinnor till fastighetsbranschen – dessutom berättar hon om sina tuffaste utmaningar. ”Har ibland känt mig orättvist behandlad”.


Newsec: Starkare tillväxt under 2017

Sverige En politiskt turbulent omvärld till trots så står sig de europeiska och amerikanska ekonomierna stabilt och Newsec förväntar sig en starkare tillväxt under 2017. Global marknadsoro har ännu inte haft någon större inverkan på den nordeuropeiska fastighetssektorn och Newsec förväntar sig fortsatt intresse från investerare under året. Räntorna är fortsatt låga och det finns en betydande mängd likviditet i systemet, skriver Newsec i sin rapport Property Outlook.


Johan Bergman om de nordiska utsikterna

Bolag Niams förvärv i Helsingfors var knappast en slump för storstadssatsande Niam. Vd:n Johan Bergman jämför de nordiska marknaderna och betygsätter senaste året. ”Vill alltid göra mer”.


"Uppsala drar ganska mycket själv"

Sverige Mats Eriksson om de första månaderna som etableringschef i Uppsala kommun – så vill han få ännu fler fastighetsägare och företag till Sveriges fjärde stad.


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.