Regeringens skatteförslag slår mot fastighetsbolagen

Sverige Regeringens skatteförslag har väckt kritik från stora delar av näringslivet - inte minst från fastighetsbranschen. Carl Westling på skattebyrån Causey Westling ser ett flertal negativa konsekvenser för fastighetsbolagen.


”Många som peppade mig”

Sverige Styrelsen i kommunala Vellingebostäder har utsett sin ordförande Christer Tedestål till ny vd. Nu berättar han bakgrunden till det till synes märkliga beslutet – och hur hans politiska uppdrag påverkas. ”Klart det blir lite uppmärksamhet”.


Tidigare bostadsministern i tvist

Juridik Mehmet Kaplan (MP) är indragen i en rättslig tvist med Statens pensionsverk – vill ha dubbelt så mycket i fallskärm.


Vill häva stoppet för fastighetsförsäljningar på Gotland

Sverige Efter att fel vid försäljningarna av villatomterna på A7 uppdagats stoppades alla Region Gotlands försäljningar. Nu vill Regionstyrelseförvaltningen häva stoppet, rapporterar P4 Gotland.


”Det är lite motsägelsefullt”

Sverige Sveriges Byggindustriers näringspolitiske chef Björn Wellhagen om varför konkurserna bland byggbolag ökar – trots att det byggs som aldrig förr.


Ett år med Peter Eriksson

Sverige Bostadsministerns första år. Vad har han kommit med för förslag och vad har han uträttat? Fastighetssverige sammanfattar Peter Erikssons tolv första månader vid posten.


Konkurserna i byggindustrin ökar

Sverige Företagskonkurserna i maj månad ökar med fyra procent. Hittills i år är ökningen fem procent. Utvecklingen är dock ännu sämre bland branscherna, där storbranscher som byggindustrin (17 procent), hotell- och restaurang (15) och detaljhandel (12) ökar konsekvent.


”Handlar inte bara om mig”

Sverige Doldisen som blev generaldirektör för Boverket. Anders Sjelvgren säger i en intervju med Fastighetssverige var han kommer lägga sitt fokus när han tillträder 1 juli – och så stor påverkan tror han sig kunna ha.


Så ska handläggningstiderna för fastighetsbildning kortas

Sverige Lantmäteriet fick i januari i uppdrag av regeringen att redovisa hur handläggningstiderna för avstyckning av tomter och andra typer av ärenden som rör fastighetsbildning ska kunna minskas. Nu lämnar Lantmäteriet sin rapport till regeringen.


Dragon Gate till salu

Sverige Skandiamäklarna har fått uppdraget att sälja det minst sagt originella pjäsen Dragon Gate i Älvkarleby.


Erik Thedéen.

FI vill skärpa amorteringskraven

Sverige Finansinspektionens stabilitetsrapport visar att hushållens stora skulder samt ökande bostadspriser innebär att sårbarheter byggs upp i svensk ekonomi. Därför vill FI skärpa amorteringskravet för nya bolånetagare som tar stora lån i förhållande till sina inkomster.


Vd:arna om kompetensförsörjning

Sverige ENKÄT: Så vill en kvartett med bolagstoppar lösa framtidens kompetens i fastighetsbranschen. "Branschens hippfaktor inte så hög."


”Måste tala om att vi finns”

Ekonomi/Finansiering Ingemar Rindstig på EY Real Estate analyserar starten på fastighetsåret 2017, säger sitt om paketeringsutredningen – och förundras över det uteblivna asiatiska kapitalet.


Undantag för bestämmelser vid nästa flyktingvåg

Sverige Regeringen och alliansen är överens: Vid nästa stora flyktingvåg ska regeringen ha större möjligheter att meddela undantag från bestämmelser kring exempelvis bygglov, för att snabbt få fram bostäder till asylsökande.


Anders Sjelvgren ny generaldirektör för Boverket

Sverige Regeringen har beslutat att anställa Anders Sjelvgren som generaldirektör och chef för Boverket. Han har närmast tjänstgjort som divisionschef på Research Institutes of Sweden, RISE. Anders Sjelvgren tillträder sin befattning den 1 juli 2017.


Omvärdering av nordiska fastighetsaktier – från premie till rabatt

Sverige Nordiska fastighetsaktier har dalat rejält på börsen sedan toppen i september förra året. De tidigare substanspremierna är borta och många bolag handlas nu till rabatt. Det är framförallt de mindre fastighetsbolagen utanför huvudlistan som har tagit en smäll, visar den nya rapporten Pangea Nordic Listed Overview från Pangea Property Partners.


”Män har kvoterat män”

Sverige Fastigos nya ordförande om varför man har 14 ledamöter i styrelsen, framtida utmaningar och jämställdheten i branschen.


Fabeges ledamot Qviberg i medialt blåsväder

Sverige Flera journalister och kolumnister har den gångna veckan meddelat att de lämnar tidningen Metro. Anledningen? Mats Qviberg, tidningens största ägare – tillika aktieägare och styrelseledamot i Fabege. "Är en bra affärsman".


Goldman Sachs: Risk för boprisfall i Sverige

Sverige Goldman Sachs menar att Sverige och Nya Zeeland löper störst risk för ett boprisfall de närmaste två åren.


Regeringen tillsätter utredning om ändrad VA-lag

Sverige Regeringen tillsätter en utredning som ska se över hur lagen om allmänna vattentjänster kan ändras så att det inte alltid är kommunen som ska ansvara för vatten och avlopp i ett verksamhetsområde. Ibland blir det billigare både för kommunen och för fastighetsägarna att fastighetsägarna går samman och skapar en så kallad gemensamhetsanläggning.


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.