Nybyggnation ska vara nära-noll 2021

Sverige Regeringen beslutade på torsdagen om en ändring av Plan- och byggförordningen (PBF) som genomförs för att Sverige ska uppfylla sina åtaganden kring nära-nollenergibyggnader enligt EU-direktivet om byggnaders energiprestanda.


Uppsala bygger flest bostäder per capita

Bygg/Arkitektur Sverige Bygger har jämfört de svenska länens bostadsbyggande. Uppsala ligger i topp.


Arbetsrelaterade sjukdomar ökar

Sverige Drygt nio av tio företag i fastighetsbranschen arbetar för att främja den fysiska och psykiska hälsan hos sina anställda. Samtidigt ökar de arbetsrelaterade sjukdomarna i branschen. Det visar en undersökning genomförd av fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo.


Clas Hjorth på tre stolar: ”Många kvällar och helger”

Sverige Clas Hjorth om sina tre (!) jobb i branschen, målet för Västerkulla Hotell och skillnaden mellan kommersiella fastighetsbranschen och hotell: ”Man kanske skickar en blomma över jul”.


”Enkelt att stänga transaktioner”

Bolag Det amerikanska bolaget WP Carey om hur man ser på den nordiska fastighetsmarknaden och Donald Trumps inverkan på marknaden i framtiden.


Ingves sista år?

Sverige Nordeas chefsanalytiker Andreas Wallström förutspår på att 2017 blir Stefan Ingves sista år som riksbankschef – och Wallström pekar även ut Ingves efterträdare.


Sabo och Hyresgästföreningen är positiva

Sverige Sabo och Hyresgästföreningen välkomnar regeringens initiativ.


Regeringen utreder framtidens nyproduktionshyror

Sverige Regeringen har tillsatt en utredning som ska se över modellen för presumtionshyra vid hyressättning för nyproduktion av hyreslägenheter. Målet är att få fler hyresrätter byggda.

Sabo och Hyresgästföreningen är positiva

Sverige Sabo och Hyresgästföreningen välkomnar regeringens initiativ.


LISTA: Största nordiska affärerna

Transaktioner Fastighetssverige presenterar de största transaktionerna i Sverige och våra nordiska grannländer de senaste tolv månaderna.


Regeringen sänker skatten på solel

Sverige Regeringen sänker skatten på solel från 29,2 öre per kilowattimme till 0,5 öre.
- Det är bra att regeringen lyssnat på kritiken från fastighetsbranschen om att solelsskatten är ett kraftfullt hinder för en omställning till en hållbar energiproduktion. Sänkningen av solelsskatten innebär att det återigen blir lönsamt att investera i förnyelsebar elproduktion, säger Rikard Silverfur, näringspolitisk expert på Fastighetsägarna Sverige.


Stor oenighet kring campusförsäljning

Sverige Undervärdering, förutbestämd köpare och oklarheter kring lönsamhet i campusförsäljning på Gotland. ”Det kan ju vara vilket bolag som helst som köper”


”Har varit en gubbig bransch”

Sverige Kungsleden utnämndes förra veckan till börsens mest jämställda bolag. Totalt sett är fastighetsbranschen den mest jämställda på börsen. Så har man jobbat för att ligga i framkant. ”Fastighetsbranschen sticker verkligen ut”.


Spelet bakom förhandlingarna – därför kommer de inte överens

Sverige Fastighetsägarna valde att stranda förhandlingarna med Hyresgästföreningen – därefter har det varit öppen strid och pajkastning mellan parterna. Trots ett års förhandlingar: Varför kommer man inte överens? ”Direkt oärligt och ohederligt.”


MFF ärver fastighet av supporter

Sverige Malmö FF, Sveriges rikaste fotbollsklubb, ärver en supporters hela förmögenhet.


”En garanti för låga räntor”

Sverige Fastighetstopparna Sven-Olof Johansson, Erik Selin och Roger Akelius kommenterar Donald Trumps seger i presidentvalet.