Fastigo: Fyra av tio chefer är kvinnor

Sverige Andelen kvinnor på ledande poster växer i den traditionellt mansdominerade fastighetsbranschen. I dag är 41 procent av cheferna, 34 procent av styrelseledamöterna och 21 procent av vd:arna kvinnor. Det visar en undersökning från fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo.


”Det är vårt ansvar att säkra kompetensförsörjningen”

Sverige 15 aktörer med Fastigo i spetsen menar att det är av största vikt att studenter får möjlighet till praktik i branschen under studietiden. Fastigo har tecknat ett avtal om studentmedarbetare med flera fackförbund.Trevlig sommar!

Sverige Fastighetssverige önskar alla läsare en skön, trevlig och solig sommar. Vårt nästa nyhetsbrev skickas ut måndagen den 8 augusti.


”Fyra åtgärder som kan lösa bostadskrisen”

Sverige Lennart Weiss och Stefan Attefall har nu släppt sin rapport om hur man kan lösa bostadskrisen.
Duon pekar ut fyra punkter som kan bidra till att lösa krisen.


Ja till amorteringskrav – nej till fastighetsskatt och friare hyressättning

Sverige Amorteringskrav, bolånetak och sänkta flyttskatter kommer högst upp när svenska folket rankar åtgärder för att komma till rätta med höga skulder, stigande bopriser och bostadsbrist. Friare hyressättning, återinförd fastighetsskatt och ökade bostadsbidrag är de minst populära åtgärderna. Detta enligt en enkätundersökning som SBAB låtit CINT/Snabba Svar genomföra under mitten av maj.Så vill regeringen öka bostadsbyggandet

Sverige I måndags lämnade Alliansen de bostadspolitiska samtalen och presenterade sedan egna förslag. På tisdagen presenterade även regeringen sina förslag – 22 punkter för ökat bostadsbyggande.


Sju punkter – Alliansens bostadspolitiska förslag

Bostäder Alliansen lämnar de bostadspolitiska samtalen och kommer under hösten lämna en rad alliansgemensamma förslag till riksdagen. Redan i dag listas nya förslag på DN Debatt.


Så tas den nye bostadsministern emot

Sverige Branschen och branschorganisationer kommenterar valet av Peter Eriksson (MP) som ny bostadsminister.Peter Eriksson blir bostadsminister

Sverige Peter Eriksson, tidigare språkrör i Miljöpartiet, blir ny bostadsminister.


Fastighetsägarna: Nu bromsar det in

Sverige Enligt Fastighetsägarnas senaste konjunkturprognos stannar tillväxten i bästa fall på tre procent i år och nästa år ser siffran ut att sjunka ytterligare.


240 kommuner har underskott på bostäder

Sverige Boverket har gjort en bostadsmarknadsenkät som visar att 240 av 290 kommuner i Sverige har underskott på bostäder, det är drygt 30 procent fler än förra året.Fastighetsägarna lämnar bostadsförhandlingarna

Sverige Fastighetsägarna lämnar partsförhandlingarna med Hyresgästföreningen och Sabo om ett förbättrat hyressystem.
- Våra motparter har inte ens velat diskutera de förslag vi lagt fram, säger Fastighetsägarnas vd Reinhold Lennebo.
- Det här visar att Fastighetsägarna varken är ansvarstagande eller seriösa, säger Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder.


Sabo: EU-förslag öppnar för lägre bostadsmoms

Sverige Europeiska kommissionen har presenterat en handlingsplan för hur medlemsländerna kan hantera reducerade, lägre momssatser.
– Det öppnar för Sverige att införa låg moms på bostadshyra så att vi kan dra av momsen när vi bygger bostäder. En välbehövlig åtgärd för den svenska bostadsmarknaden, säger Chris Österlund, finanschef på Sabo.


Lärlingsplatser viktig åtgärd

Sverige Sju av tio kommunpolitiker, 72 procent, anser att lärlingsplatser är en av de viktigaste arbetsmarknadsåtgärderna för att fler ska få arbete. Även validering av kunskap och utländska betyg anses vara viktiga åtgärder för att öka sysselsättningen. Det visar en undersökning från Fastigo, fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation.Akelius vill bli bostadsminister

Sverige I en intervju med Dagens Industri menar Roger Akelius att han skulle bli en bra socialdemokratisk bostadsminister.
- Jag lovar att flytta hem till Sverige och Stockholm, lägenhet skaffar jag själv, säger han till DI.