Lennebo kritisk till regeringens förslag

Sverige Fastighetsägarnas vd Reinhold Lennebo sågar regeringens förslag om subventioner.


Glad sommar

Fastighetssverige önskar alla läsare en trevlig sommar!

Sverige Sedan augusti 2014 har vi på Fastighetssverige publicerat fler än 3 000 nyheter på vår nyhetssajt. Nu tar vi semester och återkommer i augusti. Räkna med att du får nästa nyhetsbrev från oss den 10 augusti. Ha det gott tills dess!


Annons Image
Image

Så här vill regeringen subventionera

Sverige Regeringen remitterar idag en förordning om ett investeringsstöd på 3,2 miljarder kronor per år för att öka nybyggnationen av små, klimatsmarta och billiga hyresrätter.


Fastighetsägarna: Omsättningen kvar i stadskärnorna

Sverige Ryktet om de svenska stadskärnornas kris är överdrivet, enligt Fastighetsägarnas rapport Cityklimatet som visar att omsättningen stannar i stadskärnorna, men att konsumenternas beteendemönster håller på att ändras.


Annons
Image

Fortsatta rekordnivåer på den svenska och nordiska fastighetsmarknaden

Transaktioner Flera konsulthus rapporterar nu att transaktionsvolymen på den svenska och nordiska fastighetsmarknaden ligger i linje med samma period förra året – alltså rekordvolymer.


Finska pensions-miljarder siktar på svenska fastigheter

Bolag Den finska pensionsförvaltaren Keva planerar att investera flera miljarder kronor i Sverige de kommande åren.

HEA Property Partner rekryterar

Karriär HEA Property Partner förstärker teamet med två personer bland annat som en följd av det nyligen tecknade samarbetsavtalet med Keva.


Fastighetsägarna: Ingen logik alls på den svenska hyresmarknaden

Sverige Fastighetsägarna menar i en ny rapport att det inte finns någon logik alls på den svenska hyresmarknaden – som exempel nämns att det är dyrare att hyra en lägenhet i skånska Hörby än i expansiva Tyresö. Och det kostar nästan lika mycket att hyra en lägenhet i uppländska Håbo som i Stockholm.


Annons
Image

Citycon säljer i Finland och Sverige

Transaktioner Citycon genomför två mindre försäljningar i Finland och Sverige. Värdet i affärerna uppgår till totalt cirka 129 miljoner kronor.


Fler än 50 000 bostäder påbörjas nästa år

Bostäder Bostadsbyggandet ökar kraftigt i Sverige. I år kommer 47 500 bostäder att börja byggas, och nästa år över 50 000 bostäder. Det visar Boverkets prognos. Trots att byggandet ökar täcker det inte behovet.


Newsec: Nya rekordvolymer i april

Sverige Newsec senaste nummer av den månatliga marknadsrapporten visar att april har överträffat förväntningarna med både ett större antal transaktioner och en högre transaktionsvolym jämfört med april rekordåret 2014.


Annons
Image

Finansministern skrotar Företagsskattekommitténs förslag

Sverige Finansminister Magdalena Andersson (S) menar, på DI Debatt, att Företagsskattekommitténs förslag måste göras om. Ett nytt förslag, menar hon, kommer att kunna träda i kraft tidigast den 1 januari 2017.


Inget amorteringskrav från 1 augusti

Sverige Finansinspektionen stoppar det planerade införandet av amorteringskrav från 1 augusti. Rättsläget är för osäkert.


Fastighetsägarna tror på ytterligare sänkta räntor

Sverige Fastighetsägarna tror att Riksbanken väljer att sänka räntan till -0,5 procent den 28 april.


Annons
Image

Lindqvist: Vi går mot rekordlåga direktavkastningskrav

Sverige Catellas analyschef Arvid Lindqvist tror att vi inom en snar framtid kommer att se nivåer på direktavkastningskrav under det vi tidigare har betecknat som botten.


Weiss: ”Modulhus för nyanlända dyrare än Turning Torso”

Sverige Att lösa det akuta bostadsproblemet för nyanlända med tillfälliga modulhus är helt fel väg att gå, menar Evidens, Sveriges Byggindustrier och Veidekke. - Det här skulle bli de sämsta bostäderna till de högsta kostnaderna någonsin, dyrare än att bo i än Turning Torso. Politikens uppgift är att bryta samhällsstrukturer, inte att bygga nya utanförskapsområden, säger Lennart Weiss, kommersiell chef på Veidekke.