165 badrum felbyggda på NKS

Juridik Enligt SvD har bakfall konstaterats på 165 badrum på Nya Karolinska – att åtgärda felen beräknas kosta Skanska 100 000 kronor per rum.


Scandics signaturhotell byggs till

Bygg/Arkitektur Den 1 september öppnade Downtown Camper by Scandic på Brunkebergstog i Stockholm. Vid årsskiftet öppnar hotellets wellnessavdelning The Nest på ett nytt våningsplan.


MVB gör skola av kontor

Bygg/Arkitektur För att ge plats till fler elever, har Stockholm stad gett byggföretaget MVB i uppdrag att omvandla anrika Kvarteret Spelbomskan 13 från kontor till högstadieskola.


Serneke bygger 160 hyresrätter i Årsta

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat ett totalentreprenadsavtal med Stockholmshem gällande uppförandet av 160 bostäder i Årsta.


Ny ekonomichef till Stena

Karriär Ebba Pilo Karth har rekryterats som ny ekonomichef till Stena Fastigheter Stockholm. Hon arbetar i dag som CFO på Skanova.


Kindred Group expanderar i Urban Escape

Uthyrning Speloperatören Kindred Group expanderar sin verksamhet i Stockholm genom att flytta in i AMF:s projekt Urban Escape på Regeringsgatan.


In 3 Prenör bygger för AMF

Bygg/Arkitektur In 3 Prenör har fått i uppdrag av AMF Fastigheter att bygga om två kvarter på Södermalm i Stockholm. Projektet genomförs i samverkan och omfattar cirka 30 000 kvadratmeter.


Kungsleden välkomnar nya hyresgäster till Gärdet

Uthyrning Kungsleden har tecknat ett hyresavtal om 5 400 kvadratmeter med HD Resources i fastigheten Rotterdam 1 och ett hyresavtal om 400 kvadratmeter med Infozone i fastigheten Tegeludden 13 på Gärdet/Frihamnen.


Rum 21 och Royal Design öppnar flaggskeppsbutiker i Stockholm

Uthyrning I juni 2018 öppnar bolaget en flaggskeppsbutik för Rum21 och Royal Design i Vasakronans fastighet Stuten 12.


Magnolia får fyra markanvisningar i Stockholm

Bostäder Magnolia Bostad får sina första markanvisningar från Stockholms stad i form av en markanvisning i Skärholmsdalen, en direktanvisning i Skarpnäcks gård och två anvisningar i Årstaberg.


Fastpartner hyr ut 5 000 kvadratmeter till Aleris

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett hyresavtal med Aleris, som innebär att ett äldreboende på närmare 5 000 kvadratmeter kommer att skapas i Dalénum på Lidingö.


Sagax köper av Sveareal i Stockholm

Transaktioner Sagax har avtalat om förvärv av tre fastigheter upplåtna med tomträtt för 198 miljoner kronor. Fastigheterna är belägna i Sätra, Älvsjö och Högdalens industriområde.


AMF Fastigheter utvecklar historiska kvarter på Södermalm

Bolag AMF Fastigheter utvecklar 23 000 kvadratmeter till arbetsplatser.


Pricerunner till Kungsbron 21

Uthyrning Savills har förmedlat en uthyrning av 1 200 kvadratmeter till Pricerunner i Riksbyggens fastighet Kungsbron 21 i Stockholm.


Stockholms stad storsatsar på produktionshus för konst i Farsta

Uthyrning Rikshem och Ikano Bostad fortsätter med utvecklingen i Telestaden.


”Balansgången kan vara knepig”

Karriär Arconas nya affärschef, Per Almgren, berättar hur han ska bygga orderbok och rekrytera personal parallellt. Och hur den nya affärsenheten ska omsätta 400 miljoner om två år.


Oscar Properties storsäljer till Fastpartner

Transaktioner Oscar Properties avyttrar Uppfinnaren 1 till Fastpartner för 934 miljoner kronor före avdrag för latent skatt om 85 miljoner kronor.


Fastighetsägarna Stockholms vd slutar

Karriär Fastighetsägarna Stockholms vd Billy McCormac har meddelat styrelsen att han önskar sluta som vd. Han kommer att fortsätta i sin nuvarande roll till den 30 april 2018.


Avis och Wallenstam i ny mobilitetssatsning

Bolag I början av nästa år erbjuds Wallenstams hyresgäster i Stockholm, Göteborg och Uppsala ett mer hållbart alternativ till att äga en bil genom Wallenstams nya avtal med Avis.


Atrium Ljungberg hyr ut 7 000 kvadratmeter till H&M

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat ett hyresavtal med H&M som väljer att utöka sin verksamhet på Liljeholmen i Stockholm. H&M kommer att hyra cirka 7 000 kvadratmeter kontorsyta. 


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.