Diös upprättar certifikatprogram

Ekonomi/Finansiering Diös har upprättat ett företagscertifikatprogram med ett rambelopp om två miljarder kronor.


Lista: Så stora är bolagen på börsen

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har kartlagt börsvärdet på samtliga noterade fastighetsbolag. På vems bekostnad har Hemfosa tagit sig in bland de tio största? Och vilken bostadsutvecklare har rasat ner i botten? Här är hela listan.


Därför kliver Sagax in i Tobin

Ekonomi/Finansiering Fram tills i går hade Tobins aktie rasat nästan 70 procent under 2017. Men så fort Sagax klev in och förvärvade drygt fem procent av bolaget, steg aktien närmare 15 procent. För Fastighetssverige förklarar David Mindus, vd på Sagax, bakgrunden till placeringen. ”Kan bli väldigt bra”.


Därför drar SSM i handbromsen

Bolag SSM skjuter upp produktionsstarten för fem projekt, och igår rasade aktien med över tio procent. För Fastighetssverige berättar bolagets vd, Mattias Roos, hur trögt försäljningarna faktiskt gått och varför man använder sig av både hängslen och livrem när man köper nya byggrätter i Hägersten. ”Gäller att anpassa sig”.


Lista: Höstens starkaste preffar

Ekonomi/Finansiering Bostadsutvecklarna har tagit stryk på börsen - även preferensaktierna har i flera fall sjunkit kraftigt under hösten. Däremot har de förvaltande bolagens preffar klarat sig bra. Här är listan över fastighetspreffarnas utveckling under hösten.


Därför oroas chefsekonomen ännu inte

Ekonomi/Finansiering För Fastighetssverige analyserar Danske Banks chefsekonom Michael Grahn marknadsläget och förklarar varför en liten sättning inte är något som oroar honom. ”Hushållen har en extremt hög sparkvot”.


Lista: Där tjänar man bäst

Ekonomi/Finansiering Fastighetsbranschen omsätter dagligen miljardbelopp, men på vilket bolag har man egentligen högst löner? Fastighetssverige har kartlagt medellönerna på 36 noterade bygg-, fastighets- och bostadsbolag i jakt på det bolag som betalar bäst.


Lista: De har lägst vakanser i branschen

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har listat fastighetsjättarnas vakansgrad 2017. Vilket bolag har knappt några vakanser alls och vilka har vakanser på över tio procent? Vi har hela listan.


Lista: Bolagen som investerat mest

Ekonomi/Finansiering I en marknad med höga fastighetspriser kan det vara lockande att investera i det egna beståndet. Men vilket fastighetsbolag har egentligen investerat mest under 2017? Fastighetssverige har hela listan.


SBB får rating B1 från Moody´s

Ekonomi/Finansiering SBB har fått sin första publika rating från ett ledande kreditvärderingsinstitut; B1 med stabila utsikter från Moody´s.


Lista: De högst belånade bolagen

Ekonomi/Finansiering Flera bolag i fastighetsbranschen har historiskt sett anklagats för att vara högt belånade. Men hur ligger de till gentemot varandra? Fastighetssverige har hela listan.


Akelius rating höjd

Ekonomi/Finansiering Standard and Poor’s har höjt kreditbetyget till BBB för Akelius Residential Property AB och dess icke-säkerställda belåning.


Lista: branchens bästa aktier – oktober

Ekonomi/Finansiering Hur har de noterade bolagen gått på börsen under oktober månad? Hur ser det ut med höstdepressionen egentligen? Fastighetssverige har hela listan.


Wallenstam etablerar MTN-program om 5 miljarder kronor

Ekonomi/Finansiering Wallenstam etablerar ett MTN-program med en låneram om fem miljarder kronor som ger möjlighet att emittera obligationer på den svenska marknaden.


Därför dumpade Backahill Platzer

Ekonomi/Finansiering I måndags meddelade Backahill att man sålt samtliga fem miljoner A-aktier i Platzer. För Fastighetssverige berättar bolagets vd, Anders Nelson, hur han ser på Göteborgsmarknaden nu – och vad man ska fokusera på istället.

Erik Paulsson dumpar Platzer

Bolag Erik Paulssons bolag Backahill väljer att sälja hela sitt innehav – fem miljoner A-aktier – i Platzer.


D Carnegie färdigställer refinansiering om 3,2 miljarder

Ekonomi/Finansiering D Carnegie har genomfört en refinansiering på 3 255 miljoner kronor med AIG Asset Management (Europe) Limited tillsammans med en revolverande investeringsfacilitet om 750 miljoner kronor.


SKB:s finanschef Joakim Wernersson och vd Eva Nordström vid nybyggnationen i Bromma.

Första svenska bostadsföretaget som finansieras av EIB

Ekonomi/Finansiering EIB, Europeiska Investeringsbanken, inleder ett samarbete med SKB, Stockholms Kooperativa Bostadsförening, genom att låna ut 550 miljoner kronor. Det är första gången som EIB direkt finansierar projekt hos ett svenskt bostadsföretag. Lånet ska användas till fyra miljöklassade nyproduktionsprojekt i Stockholmsregionen.


Råckle: "Vi är inte ovilliga att låna ut pengar"

Ekonomi/Finansiering I en färsk rapport menar Moody’s att svenska banker blivit mer restriktiva när det gäller utlåning till fastighetsbolag. Nu ger Göran Råckle, Swedbanks chef för fastighetsanalys, svar på tal.


”Det har inte gått som vi tänkt”

Ekonomi/Finansiering I fredags klubbades den preferensaktiekonvertering som placerade Real Holding på observationslistan i september igenom. Nu berättar styrelseordföranden varför bolaget själva ville till observationslistan – och hur extrastämmans beslut påverkar framtidsutsikterna.


Därför drar sig Peab ur Lemminkäinen

Ekonomi/Finansiering Peab säljer hela sitt aktieinnehav i Lemminkäinen efter drygt fem år. För Fastighetssverige berättar Niclas Winkvist, CFO på Peab, varför bolaget säljer av samtliga aktier just nu – och hur han ser på placeringen som sådan.