”Vi lever i samma marknad nu”

Ekonomi/Finansiering Henrik Saxborns Castellum största nettoköpare 2016 – så ser man på 2017. Komplett topp tio-lista: 2016 års största nettoköpare.


Så mycket tjänar svenska fastighetschefer

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har sammanställt medellönen för fastighetscheferna. I den regionen tjänar man bäst, och så stor är skillnaden mellan könen.


Annons
Image

Fabege emitterar grönt

Ekonomi/Finansiering Fabege har emitterat 300 miljoner kronor inom ramen för sitt gröna MTN-program med särskilda villkor avseende hållbarhet och miljö.


Helaba finansierar M&G:s förvärv

Ekonomi/Finansiering Den tyska banken Helaba står för finansieringen av M&G Real Estates förvärv av Blekholmen 1 i centrala Stockholm.


Nye ägaren: ”Fanns inte mycket till val”

Ekonomi/Finansiering Björn Sahlström, en av de nya storägarna i krisbolaget Concent berättar för Fastighetssverige varför han går in i bolaget, affären med Strago och den knackiga kontakten med styrelsen: ”Det kommer förändras nu”.


Annons
Image

Pangea: De blir de nordiska vinnarna under 2017

Ekonomi/Finansiering Den nordiska fastighetsmarknaden kommer att vara fortsatt stark under 2017, enligt den nya rapporten Real Estate Outlook 2017 från Pangea Property Partners. Vinnarna kommer att bli segment med god hyrestillväxt. Det gäller framförallt kontor i Stockholm och Oslo, där bristen på lokaler driver på fortsatta hyresökningar, samt välbelägna hotellfastigheter. Transaktionsaktiviteten blir fortsatt hög.


LISTA: Inledningen på börsåret

Ekonomi/Finansiering Så har de noterade bolagen startat året på börsen: Det bolagets aktie har sjunkit mest – och det bolaget har gått bäst.


”Aktiemarknaden är besviken”

Ekonomi/Finansiering Aktiespararnas expert Åsa Wesshagen om Concents kursnedgång – trots veckans positiva besked. ”Förväntade sig att projekten skulle leverera ett positivt resultat”.


Annons
Image

Tobin Properties emitterar obligationer om 170 miljoner

Ekonomi/Finansiering Tobin Properties har framgångsrikt emitterat ytterligare obligationer om 170 miljoner kronor under deras befintliga utestående obligationslån med ett rambelopp om 500 miljoner kronor.


Fabege finansierar sig grönt – igen

Ekonomi/Finansiering Fabege har emitterat 300 miljoner kronor i en treårig grön obligation via Svensk Fastighetsfinansiering.


Trophi emitterar företagscertifikat

Ekonomi/Finansiering Trophi har upprättat ett företagscertifikatsprogram med ett rambelopp på två miljarder kronor. Den första emissionen uppgick till en miljard kronor med löptider mellan tre och nio månader. Genom att gå in på penningmarknaden diversifierar Trophi sin finansieringsstruktur.


Annons
Image

Bolaget med högst direktavkastning

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har kartlagt de börsnoterade fastighetsbolagens direktavkastning – och där ligger snittet.


De mest solida bolagen i branschen

Ekonomi/Finansiering LISTA: Fastighetssverige har listat de noterade bolagen inom fastighet-, bygg och bostadsbranschen. Hur har soliditeten förändrats det gångna året?


Diös företrädesemission fulltecknad

Ekonomi/Finansiering Det preliminära resultatet av Diös företrädesemission, för vilken teckningsperioden avslutades den 23 januari 2017, visar att 59 601 660 aktier motsvarande cirka 99,7 procent av de erbjudna aktierna tecknades med stöd av teckningsrätter.


Annons
Image

”Vi har ögonen på oss”

Ekonomi/Finansiering Internationella blankningsaktörer har tagit korta positioner i Diös, som av analytiker bedöms ha hög belåning. ”Inget jag kan lägga mig i”, säger Knut Rost, vd.

Diös företrädesemission fulltecknad

Ekonomi/Finansiering Det preliminära resultatet av Diös företrädesemission, för vilken teckningsperioden avslutades den 23 januari 2017, visar att 59 601 660 aktier motsvarande cirka 99,7 procent av de erbjudna aktierna tecknades med stöd av teckningsrätter.


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.