Stabiliseringsåtgärder i Quartiers Properties

Bolag Mangold Fondkommission meddelar att stabiliseringsåtgärder har utförts i Quartiers Properties aktier på Nasdaq First North Stockholm


Positivt första halvår för Klövern

Bolag Klövern presenterar en riktig plusrapport för årets första halvår.


H1: Ökat resultat för Kungsleden

Bolag Kungsleden presenterar ett ökat resultat för årets första sex månader.


Starkt första halvår för Atrium Ljungberg

Bolag Atrium Ljungberg presenterar en stark rapport för första halvåret.


LISTA: Ett halvår på börsen

Ekonomi/Finansiering Stor sammanställning: Vilka är vinnarna och förlorarna bland fastighetsbolagen på börsen när halva 2017 har passerat?


Lista: Första halvårets pref-utveckling

Ekonomi/Finansiering Så har de noterade bolagens preferensaktier gått de första sex månaderna 2017. Det bolagets preferensaktie har gått bäst – och de har fått kämpa i motvind.


Kvist om den nya strategin

Ekonomi/Finansiering Oro? Eller en reaktion på det senaste politiska utspelet? Därför justerar Kungsleden belåningsgraden.


Catella: Sämre finansieringsklimat

Ekonomi/Finansiering I juniupplagan av Catellas kreditbarometer Credi minskar huvudindex från 46,5 till 41,8, vilket visar att såväl banker som fastighetsbolag anser att finansieringsklimatet har försämrats.


Real Holding säkerställer förvärv genom riktad emission

Ekonomi/Finansiering Real Holding har ingått ett tilläggsavtal och genomför en riktad emission för att kunna genmföra förvärvet i Tranås.


Willhem emitterar 1,5 miljarder

Ekonomi/Finansiering Willhem har genomfört en obligationsemission om 1,5 miljarder kronor under sitt MTN-program med emissionsdag måndag 26 juni.


Rikshem emitterar sin första euro-obligation

Ekonomi/Finansiering Rikshem har emitterat en obligation i euro för första gången. Obligationen, som är på 300 miljoner euro, har en löptid på sju år och en fast ränta på 1,25 procent.


”Gjort ganska många saker fel”

Ekonomi/Finansiering Gremio Fastigheter ska rädda krisbolaget Real Holding. Därför går man in finansiellt och så ska bolaget räddas. ”Såg ut som ett hopplöst case”.

Ny huvudägare i Real Holding

Bolag Real Holding har hittat sin nya huvudägare. Det blir Gremio Fastigheter som köper totalt 20,32 procent av bolaget från Tuve Holding och Kvalitena.


Så lång tid har bolagen bundit räntan

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har sammanställt de börsnoterade fastighetsbolagens räntebindningstid.


Så stora är fastighetsbolagen på börsen

Ekonomi/Finansiering TABELL: Börsvärdet på samtliga noterade fastighetsbolag – från plats 1 till 38. Dominansen kommer, föga överraskande, från Västsverige.


LISTA: Månad fem på börsåret

Ekonomi/Finansiering Så har de noterade bolagen gått på börsen den gångna månaden. Det bolagets aktie har sjunkit mest – och det bolaget har gått bäst.


Erik Thedéen.

FI vill skärpa amorteringskraven

Sverige Finansinspektionens stabilitetsrapport visar att hushållens stora skulder samt ökande bostadspriser innebär att sårbarheter byggs upp i svensk ekonomi. Därför vill FI skärpa amorteringskravet för nya bolånetagare som tar stora lån i förhållande till sina inkomster.


”Måste tala om att vi finns”

Ekonomi/Finansiering Ingemar Rindstig på EY Real Estate analyserar starten på fastighetsåret 2017, säger sitt om paketeringsutredningen – och förundras över det uteblivna asiatiska kapitalet.


SHH emitterar företagsobligationer

Ekonomi/Finansiering SHH Bostad har beslutat att emittera säkerställda företagsobligationer om 230 miljoner kronor.


Därför satsar Akelius på Dublinbörsen

Ekonomi/Finansiering Leiv Synnes, CFO, berättar varför Akelius väljer att ge ut ej säkerställda obligationer om 600 miljoner euro – på Dublinbörsen.


Så har soliditeten förändrats

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har listat de noterade bolagen inom fastighet-, bygg och bostadsbranschen och jämfört hur solida de är i inledningen av året. Hur har soliditeten förändrats till 2017?


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.