”Det kommer att explodera”

Ekonomi/Finansiering För Fastighetssverige berättar SBB:s finanschef Rosel Ragnarsson vad som lockar med hybridobligationer, och varför hon tror att fler bolag kommer att haka på trenden.


SBB emitterar hybridobligationer

Ekonomi/Finansiering För ett par veckor sedan emitterade Balder hybridobligationer. Nu undersöker SBB förutsättningarna för samma slags finansiering.


Därför går Fabege inte bara till banken

Ekonomi/Finansiering Bolagets ekonomi- och finanschef förklarar varför man gasar på kapitalmarknaden: ”Får rabatt på den negativa räntan”.


Fem skäl att investera i öst

Ekonomi/Finansiering Tarmo Karotam vd på Baltic Horizon – den noterade fonden som investerar i kommersiella fastigheter i Baltikum, levererar fem tips för svenska investerare som är nyfikna på att ta del av de högre avkastningarna, men fortfarande känner sig lite osäkra.


Lista: Första halvårets räntetäckningsgrad

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har sammanställt de börsnoterade bolagens räntetäckningsgrad. Det bolaget har sjunkit mest sedan fjol, och det står sig starkast.


Maxfastigheter emitterar företagsobligationer

Ekonomi/Finansiering Maxfastigheter har emitterat icke säkerställda företagsobligationer om 200 miljoner kronor inom ett rambelopp om 500 miljoner kronor.


”Banken måste finnas där kunderna finns”

Ekonomi/Finansiering Fastighetsprofilerna kommenterar Nordeas flykt från Sverige till Finland. ”Kommer att få jättefördelar”.


Willhem emitterar norsk miljard

Ekonomi/Finansiering Willhem har genomfört en obligationsemission om en miljard i norska kronor under sitt MTN-program, med emissionsdag den 13 september 2017.


Därför gör Klövern inte som Balder

Ekonomi/Finansiering Den senaste tiden har flera fastighetsbolag presenterat olika typer av finansieringslösningar. För Fastighetssverige förklarar Klöverns finanschef Jens Andersson varför bolaget valde ett MTN-program, vilka som inspirerat till draget – och varför man gör tvärt emot Balder när det gäller preferensaktierna.


Så mycket sparar Balder på hybridmanövern

Ekonomi/Finansiering Finanschef Marcus Hansson berättar varför bolaget tar rygg på Telia, Volvo och Vattenfall och hur många miljarder bolaget faktiskt kan komma att spara på det ovanliga draget.


Lista: Bolagen som sänkt sin belåning mest

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har gått igenom de noterade fastighetsbolagens belåningsgrad. Här är hela listan.


Balder genomför emissioner – löser in preffar

Ekonomi/Finansiering Balder har nu emitterat 850 miljoner euro på den europeiska kapitalmarknaden och planerar nu att lösa in samtliga utestående preferensaktier.


LISTA: Åttonde månaden på börsåret

Ekonomi/Finansiering Så har de noterade bolagen gått på börsen under augusti månad. Det bolagets aktie har sjunkit mest – och det bolaget har gått bäst.


Lista: Här är storsäljarna 2017

Ekonomi/Finansiering Vilken fastighetsjätte har egentligen sålt för mest pengar när man ser tillbaka på första halvan av 2017? Fastighetssverige har granskat bolagens delårsrapporter och hittat ett par anmärkningsvärda siffror.


Bolagen som har shoppat mest

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har sammanställt vilka fastighetsjättar som varit mest i köpartagen under första halvåret.


”Fortfarande ett prekärt läge”

Ekonomi/Finansiering Concents styrelseordförande Peter Gustafsson om framtiden för det skuldsatta och krisande bolaget.


Preferensaktierna som har gått bäst

Ekonomi/Finansiering Hur har det senaste årets utveckling för bolagens preferensaktier sett ut? Och vilka har tillkommit på listan? Fastighetssverige har sammanställt de senaste siffrorna på börsen.


”Finns ett gäng osäkerhetsfaktorer”

Karriär Sernekes nye CFO Anders Düring om det nya jobbet, vad han kan bidra med – och att byta bransch.


LISTA: Sjunde månaden på börsåret

Ekonomi/Finansiering Så har de noterade bolagen gått på börsen under juli månad. Det bolagets aktie har sjunkit mest – och det bolaget har gått bäst.


Stabiliseringsåtgärder i Quartiers Properties

Bolag Mangold Fondkommission meddelar att stabiliseringsåtgärder har utförts i Quartiers Properties aktier på Nasdaq First North Stockholm


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.