SHH emitterar företagsobligationer

Ekonomi/Finansiering SHH Bostad har beslutat att emittera säkerställda företagsobligationer om 230 miljoner kronor.


Därför satsar Akelius på Dublinbörsen

Ekonomi/Finansiering Leiv Synnes, CFO, berättar varför Akelius väljer att ge ut ej säkerställda obligationer om 600 miljoner euro – på Dublinbörsen.


Så har soliditeten förändrats

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har listat de noterade bolagen inom fastighet-, bygg och bostadsbranschen och jämfört hur solida de är i inledningen av året. Hur har soliditeten förändrats till 2017?


Akelius ger ut obligationer om 600 miljoner euro

Ekonomi/Finansiering Akelius Residential Property AB ger ut ej säkerställda obligationer till ett belopp om 600 miljoner euro. Orderboken översteg 1,5 miljarder euro.


”Hade behövt mer tid och resurser”

Ekonomi/Finansiering Catella om bakslaget för Property Income 2017, som ställer in sin planerade emission. Så ska man göra för att undvika ett liknande scenario igen. ”Tror på denna typ av produkt”.


Lista: Fastighetsbolagens direktavkastning

Ekonomi/Finansiering Direktavkastningen har varit stabil i branschen länge, hur ser det ut 2017? Fastighetssverige har jämfört börsbolagens direktavkastning hittills i år.


Fortsatt fina resultat bland fastighetsbolagen

Ekonomi/Finansiering Vilket bolag har levererat bäst resultat hittills i år? Fastighetssverige har listat samtliga noterade större fastighetsbolag – och på sina håll är det enorma skillnader gentemot samma period i fjol.


”Dök helt plötsligt upp en möjlighet”

Ekonomi/Finansiering Fastpartners huvudägare och vd Sven-Olof Johansson om sitt köp av 24 700 preferensaktier – i sitt eget bolag.


Så ska svenska investerare lockas till Baltikum

Ekonomi/Finansiering Baltic Horizons vd Tarmo Karotam om upp- och nedgångar de senaste åren på den baltiska marknaden – och därför är de baltiska staterna en bra investering. ”Mycket mer mogna”.


LISTA: Fastighetsbolagens preferensaktier

Ekonomi/Finansiering Ny aktielista: Så har de noterade bolagens preferensaktier gått de första månaderna för 2017. Det bolagets aktie har sjunkit mest – och de har skjutit fram utdelningen.


Upp- och nedgångar i belåningsgraden

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har gått igenom de noterade fastighetsbolagens belåningsgrad. Här är hela listan.


LISTA: Månad fyra på börsåret

Ekonomi/Finansiering Så har de noterade bolagen gått på börsen den gångna månaden. Det bolagets aktie har sjunkit mest – och det bolaget har gått bäst.


”Tydligt och transparent”

Ekonomi/Finansiering Catellas Arvid Lindqvist och Martin Malhotra om den första svenska fastighetsfonden som ska börsnoteras. Så ska den gynna småsparare.


”Viktigt att det inte blir urvattnade produkter”

Ekonomi/Finansiering Vasakronan lanserar ett nytt ramverk för gröna obligationer. Kraven för ny- och ombyggnadsprojekt skärps och man öppnar nu upp för investeringar i befintliga fastigheter.


Hemsö emitterar 15-årig obligation

Ekonomi/Finansiering Hemsö emitterar 35 miljoner euro inom ramen för befintligt EMTN-program.


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.