Så har bolagens driftnetto förändrats

Ekonomi/Finansiering SAMMANSTÄLLNING: De börsnoterade fastighetsbolagens driftöverskott ökar i en blomstrande bransch. Så har respektive bolags resultat förändrats.


Catena sänker lånekostnaden

Ekonomi/Finansiering Catena har gjort en större omläggning av bolagets swapavtal och sänker därmed sina lånekostnader.


Svenska Handelsfastigheter etablerar låneram om 3,1 miljarder

Ekonomi/Finansiering Svenska Handelsfastigheter har utfärdat ett obligationslån med en låneram om högst 3,1 miljarder kronor för upplåning i den svenska marknaden. Lånet är icke-säkerställt och löper med en fast ränta om 7,5 procent med slutligt förfall den 31 januari 2025.


Wihlborgs emitterar obligationslån

Ekonomi/Finansiering Wihlborgs har inom ramen för sitt MTN-program emitterat ett seniort icke säkerställt obligationslån om 300 miljoner kronor med en löptid om två år.


Akelius förändrar kapitalstrukturen

Ekonomi/Finansiering Akelius tar in nytt stamaktiekapital och köper tillbaka utestående hybridlån om 210 miljoner euro.


Corem emitterar en halv miljard kronor

Ekonomi/Finansiering Corem emitterar ett icke-säkerställt obligationslån om 500 miljoner kronor med en löptid om tre år på den nordiska marknaden. Lånet emitteras per den 24 mars 2017.


"Bra om man tillhör samma kollektiv"

Ekonomi/Finansiering Sagax vd David Mindus om styrelsens aktieinnehav, varför motsatsen är otänkbar – och utfallet av det nya aktieslaget som han förde in på börsen i november. "Lätt att bli kritiserad".


SSM noteras – och genomför nyemission

Ekonomi/Finansiering Väntan är över – nu tar SSM steget in på börsen och nyemitterar en halv miljard kronor.


"Riskerar att underprestera"

Ekonomi/Finansiering En av världens största fastighetsförvaltare har avkunnat sin dom – så mår den svenska och nordiska fastighetsmarknaden. Och det här landet ses vara mest på uppgång av samtliga. "Vi ser verkligen mycket högre nivå av likviditet på marknaden".


Balder emitterar sin första obligation i euro

Ekonomi/Finansiering Balder har i dag emitterat en miljard euro på den europeiska obligationsmarknaden. 500 miljoner euro emitterades med en löptid om fem år till en fast ränta om 1,24 procent och 500 miljoner emitterades med en löptid om åtta år med en fast ränta om 2,00 procent.


Därför röstade storägaren mot nyemissionen

Ekonomi/Finansiering Stor oenighet på Kungsledens extra bolagsstämma, när företrädesemissionen i går röstades igenom. Bland annat röstade näst största aktieägaren Länsförsäkringar Fondförvaltning nej. Fastighetssverige har fått ta del av hela utlåtandet. ”De har varit på krigsstigen”.


Akelius får “positive outlook” av Standard and Poor’s

Ekonomi/Finansiering Standard and Poor’s bekräftar investment grade-kreditbetyget BBB- för Akelius Residential Property AB och dess icke-säkerställda belåning. Standard and Poor’s reviderar framtidsutsikterna till positiva på grund av sänkt belåningsgrad.


”Analyserna är sällan helt samstämmiga”

Ekonomi/Finansiering Wihlborgs finanschef Arvid Liepe om aktieanalytikernas nedgradering av Wihlborgs aktier. ”De får ha sina synpunkter”.


LISTA: Andra månaden på börsåret

Ekonomi/Finansiering Så har de noterade bolagen gått på börsen den gångna månaden. Det bolagets aktie har sjunkit mest – och det bolaget har gått bäst.


UC: Företagskonkurserna ökar med fyra procent

Ekonomi/Finansiering Årets andra månad innebär en marginell ökning av de svenska företagskonkurserna. Konkursstatistiken från UC visar plus fyra procent och sammantaget i år ser man en ökning på 17 procent.


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.