165 badrum felbyggda på NKS

Juridik Enligt SvD har bakfall konstaterats på 165 badrum på Nya Karolinska – att åtgärda felen beräknas kosta Skanska 100 000 kronor per rum.


Scandics signaturhotell byggs till

Bygg/Arkitektur Den 1 september öppnade Downtown Camper by Scandic på Brunkebergstog i Stockholm. Vid årsskiftet öppnar hotellets wellnessavdelning The Nest på ett nytt våningsplan.


Catenas planer i Logistic Park Nässjö.

Catena planerar 14 000 kvadratmeter logistik i Nässjö

Bygg/Arkitektur Under 2016 uppförde Catena en fastighet på 9 000 kvadratmeter i Logistic Park Nässjö. Nu vill man bygga en till fastighet på 14 000 kvadratmeter.


MVB gör skola av kontor

Bygg/Arkitektur För att ge plats till fler elever, har Stockholm stad gett byggföretaget MVB i uppdrag att omvandla anrika Kvarteret Spelbomskan 13 från kontor till högstadieskola.


Midroc byggstartar The Edge

Bygg/Arkitektur Midroc fortsätter sin satsning i Hyllie genom byggstarten av kontorsbyggnaden The Edge. IT-företaget Addpro blir hyresgäst på de två översta våningsplanen, och inflyttning sker i slutet av 2019.


Serneke bygger 160 hyresrätter i Årsta

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat ett totalentreprenadsavtal med Stockholmshem gällande uppförandet av 160 bostäder i Årsta.


SSM köper projektet Stories i Hägersten.

SSM köper projekt i Hägersten

Transaktioner SSM köper ett bostadsprojekt med strandtomt, omfattande 250 bostadsrätter, i Hägersten av stiftelsen Neijp-Henriksberg.


Peab bygger åt Brinova

Bygg/Arkitektur Brinova anlitar Peab för att bygga bostäder i Hammar, Kristianstad.


”Måste börja titta på höjderna igen”

Bygg/Arkitektur Även om det byggs rejäla kontorskomplex både i Solna, Sundbyberg och Nacka så är bristen på kontorsytor i innerstaden skriande. Och Peter Wiman, analyschef på Savills, menar att Stockholms stad måste börja bygga på höjden igen. "Är ett jätteproblem".


In 3 Prenör bygger för AMF

Bygg/Arkitektur In 3 Prenör har fått i uppdrag av AMF Fastigheter att bygga om två kvarter på Södermalm i Stockholm. Projektet genomförs i samverkan och omfattar cirka 30 000 kvadratmeter.


NCC bygger i Varberg

Bygg/Arkitektur NCC ska tillsammans med Varbergs Fastighets AB projektera och bygga en ny bad- och simanläggning i Varberg.


Därför lämnar Sören Härnblad Heba

Karriär Hebas 73-årige styrelseordförande, Sören Härnblad, lämnar bolaget efter 34 år. För Fastighetssverige berättar han om hur det känns att lämna över till Lennart Karlsson – och varför han hade som roligast 1994. "Man vill ju inte stupa på posten".


Skanska investerar 420 miljoner i Krakow

Bygg/Arkitektur Skanska investerar cirka 420 miljoner kronor i en ny kontorsbyggnad i Krakow, Polen.


NCC utvecklar nytt huvudkontor till EY i Köpenhamn

Bygg/Arkitektur NCC Property Development och EY har ingått ett hyresavtal om ett nytt huvudkontor på cirka 8 000 kvadratmeter i Frederiksberg, Köpenhamn.


NREP Logicenters bygger 38 000 kvadratmeter i Borås

Bygg/Arkitektur NREP Logicenters startar nu utvecklingen av 38 000 kvadratmeter logistikyta i Viared, Borås. Ett tioårigt hyresavtal är tecknat med Speed Group.


Midroc och Wingårdhs vinner markanvisning i Malmö

Bygg/Arkitektur The Embassy of Sharing kommer att bestå av sju kvarter med olika identiteter och funktioner, med byggnaden Fyrtornet närmast Hyllie stationstorg.


Byggstart vid Campus Solna

Bygg/Arkitektur Nu har startskottet gått för Akademiska Hus bygge av 322 lägenheter med plats för över 400 internationella studenter och forskare vid Karolinska Institutet.


Regio och Kungsleden utvecklar i nya Veddesta

Bygg/Arkitektur Järfälla kommun har skrivit överenskommelser med Regio och Kungsleden om att utveckla och bygga flera kvarter med bostäder, verksamheter och förskola i nya Veddesta.


Mimer och NCC bygger nytt kvarter

Bygg/Arkitektur I kvarteret Lindaren i Västerås byggs 44 lägenheter av Mimer med NCC som byggentreprenör. En trerumslägenhet kommer att få cirka 1 000 kronor lägre hyra än normalt. Orsaken till den lägre hyresnivån är att Mimer fått statligt investeringsstöd tack vare en kostnadseffektiv byggnation.


Arcona bygger om Trikåfabriken för Fabege

Bygg/Arkitektur Arcona har fått i uppdrag av Fabege att bygga om Trikåfabriken i Hammarby sjöstad. Totalt omfattar projektet cirka 25 000 kvadratmeter om- och tillbyggnad.