Bring flyttar till nya lokaler i Arlandastad i augusti.

Bockasjö hyr ut 26 000 kvadratmeter till Bring

Uthyrning Bockasjö har tecknat ett långt hyresavtal med Bring som kommer att hyra 26 000 kvadratmeter lager- och logistikyta i Bockasjös fastighet i Arlandastad.


"Jag har fortfarande mycket att bidra med"

Karriär I somras meddelade Allan Lavén att han skulle gå i pension - så blev det inte och om ett halvår börjar han som vice vd för Bockasjö.


Annons
Image

Bockasjö anställer Allan Lavén

Karriär Allan Lavén börjar den 1 september som vice vd i BSGR Projektutveckling. Han kommer närmast från Prologis där han har varit Nordenchef.


"Naturlig utveckling i en bransch som expanderar"

Uthyrning Bockasjös vd Joakim Hedin om vad som gör att efterfrågan på lager och logistik ökar.


Hisingen Logistikpark Volvo Car Corporation.jpg

Bockasjö hyr ut 26 000 kvadratmeter till Volvo

Uthyrning Bockasjö har tecknat avtal med Volvo Car Corporation (VCC) om att uppföra en ny logistikbyggnad på Hisingen. VCC kommer att hyra hela fastigheten som har en uthyrningsbar yta om 26 350 kvadratmeter och färdigställs i två etapper. Etapp ett kommer att vara klar till sommaren 2017 och resten står inflyttningsklart våren 2018.


Annons
Image

Bockasjö skapar 23 000 kvadratmeter logistik i Eskilstuna

Uthyrning Den nya anläggningen kommer att hyras av näthandelsbutiken Sportamore.


Postterminal med ny struktur byggs i Västerås

Bygg/Arkitektur Bockasjö och Postnord skapar ny distributionshubb för att möta näthandelskrav.


Bockasjö byggstartar ny logistikterminal i Örebro

Bygg/Arkitektur I går togs det första spadtaget till Postnords nya anläggning i Örebro som kommer att omfatta nästan 26 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.


Annons
Image

Styrelsen i Logistikfastigheter Sverige AB. Frans Heijbel, Alecta, Joakim Hedin, Bockasjö AB, Thomas Dansk, Alecta och Paul Frankenius, Bockasjö AB.

Bockasjö och Alecta bildar bolag

Bolag Bockasjö och Alecta bildar ett gemensamt nytt logistikbolag, Logistikfastigheter Sverige AB.
Bolaget köper i sin första affär 116 000 kvadratmeter av Bockasjö.


Fem företag ligger bakom satsningen på Port of Gothenburg Logistics Park.

Kvintett bakom stor logistikpark i Göteborg

Bygg/Arkitektur Nu växer en ny logistikpark fram precis intill Göteborgs Hamn. Parken är hela en miljon kvadratmeter stor och förväntas skapa över 2 000 nya arbetstillfällen. Fem företag är fastighetsägare i den nya parken.


Swedavia bygger anläggning vid Landvetter Airport

Bygg/Arkitektur Swedavia och DHL Express har tecknat ett tioårigt avtal om att bygga en 7 500 kvadratmeter stor terminalanläggning med kontor vid Göteborg Landvetter Airport.


Annons
Image

Bockasjö köper stort markområde på Hisingen

Transaktioner Bockasjö AB köper ett markområde om cirka 300 000 kvadratmeter på Hisingen. Området är beläget utmed Hisingsleden i närheten av Göteborgs Hamn.


I går tecknades ett avtal mellan Swedavias dotterbolag Swedavia Real Estate och Bockasjö om den fortsatta utvecklingen av logistikfastigheter vid Landvetter flygplats. I ett första skede färdigställs mark som motsvarar byggnation av ungefär 100 000 kvadra

Landvetter flygplats växer vidare

Bygg/Arkitektur Utvecklingen av Landvetter flygplats fortsätter. I går tecknades ett avtal mellan Swedavias dotterbolag Swedavia Real Estate och Bockasjö om den fortsatta utvecklingen av logistikfastigheter vid flygplatsen. I ett första skede färdigställs mark som motsvarar byggnation av ungefär 100 000 kvadratmeter.


Bockasjö utvecklar 100 000 kvadratmeter tillsammans med Swedavia

Bolag Bockasjö AB har tecknat avtal med Swedavia Real Estate om den fortsatta utvecklingen av logistikfastigheter vid Göteborg Landvetter Airport. Avtalet innebär att ett joint venture bildas och i ett första skede att mark färdigställs för byggnation av logistikfastigheter motsvarande cirka 100 000 kvadratmeter.


Annons
Image

Höökshuset på Viared i Borås.

Estea köper av Bockasjö i Borås

Transaktioner Estea köper, via nystartade Estea Logistikfastigheter 4 AB, en logistikfastighet på 13 000 kvadratmeter av Bockasjö i Borås.


Bockasjö hyr ut och bygger mer åt Postnord.

Bockasjö hyr ut och bygger 35 000 kvadratmeter

Uthyrning Bockasjö har tecknat ett längre hyresavtal med Postnord Logistics TPL AB om en 35 000 kvadratmeter stor logistikanläggning intill den fastighet som Postnord Logistics hyr av Bockasjö vid E6 i Helsingborg.


Bockasjö har byggstartat i Arlandastad

Bygg Första spadtaget har nu tagits för de två logistikfastigheter om totalt 60 000 kvadratmeter som Bockasjö skall bygga vid Arlandastad.


Annons
Image

Bockasjö bygger åt Schenker i Arlandastad

Uthyrning Schenker Logistics har ett lager på 32 000 kvadratmeter i Arlandastad – men behöver nu ett till, på 31 000 kvadratmeter. Schenker kommer att hyra av Bockasjö.


Norskt konsortium köper för 300 miljoner

Transaktioner Ett norskt konsortium har köpt en logistikanläggning om cirka 55 000 kvadratmeter i Viared, väster om Borås. Köpeskillingen uppgår till cirka 300 miljoner kronor.