”Det är den här vägen jag har valt”

Sverige Tidigare Atrium Ljungberg-vd:n Ingalill Berglund berättar för Fastighetssverige om vägen tillbaka från sjukdomen, hennes nya liv – och vad som lockade med styrelseplatsen i Kungsleden.


”Svårt att välja bland budgivarna”

Transaktioner Aberdeens transaktionschef Magnus Kenning om miljardaffären i Stockholm, varför säljläget var bra, konkurrensen och strategin för 2017: "Färdiga med våra försäljningar"


”Vi lever i samma marknad nu”

Ekonomi/Finansiering Henrik Saxborns Castellum största nettoköpare 2016 – så ser man på 2017. Komplett topp tio-lista: 2016 års största nettoköpare.


Lokala fastighetsmagnater: Frank Arnesson

Sverige DEL 9: Fastighetssverige skriver om fastighetsmagnaterna i vårt avlånga land. I dag: Sölvesborgaren Frank Arnesson som vigt sitt liv för att få befolkningen i Olofström att öka genom att satsa på handel i staden.


Willhems nya giv – det ska man satsa på nu

Bolag Willhem gör en kursändring för framtiden. Vd:n Mikael Granath satsar mindre på bostäder, och vill etablera sig på fler orter. "Vuxit väldigt mycket i volym".

Willhem: Stora förvärv och starkt rörelseresultat

Bolag Under ett år präglat av stora förvärv ökade Willhems intäkter med tolv procent, bolagets fortsatt starka rörelseresultat minskade något vilket även resultatet efter skatt gjorde, visar Willhems årsrapport.


Lokala fastighetsmagnater: Magnus Fritzell

Sverige DEL 8: Fastighetssverige skriver om fastighetsmagnaterna i vårt avlånga land. I den åttonde delen: Magnus Fritzell, Oskarströms fastighetskung, som lämnade fastighetsbranschen och blev – champagnekung.


”Uppdragen duggar tätt”

Sverige Det är minst sagt bråda dagar på Lantmäteriet. Den senaste tiden kommer utredning efter utredning ner i myndighetens knä – efter flera initiativ från regeringshåll. "Lagstiftningen är för analog".


Så mycket tjänar svenska fastighetschefer

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har sammanställt medellönen för fastighetscheferna. I den regionen tjänar man bäst, och så stor är skillnaden mellan könen.


Lokala fastighetsmagnater: Åke Holmström

Sverige DEL 7: Fastighetssverige skriver om fastighetsmagnaterna i vårt avlånga land. I den sjunde delen skriver vi om Oxelösunds okrönte fastighetskung: Åke Holmström som emellanåt hamnar i mediernas skottglugg, bland annat på grund av ett kylslaget asylboende i hemstaden.


Vejdes nya uppdrag: ”För mig är det en revansch”

Karriär Efter skandalen i Haninge Bostäder där Christoph Vejde fick lämna sin vd-roll i förtid har han gjort klart med ett nytt uppdrag. ”De som känner mig vet att jag är seriös”.


Weiss: ”Det var i grevens tid”

Sverige Lennart Weiss om den expertgrupp han ska leda, på initiativ av Socialdemokraterna. Veidekkes kommersiella direktör berättar varför satsningen på den här inriktningen är av yttersta vikt – och det tycker han om bostadspolitiken. ”Sverige klart sämst”.


Lokala fastighetsmagnater: Bröderna Claesson

Sverige DEL 6: Fastighetssverige skriver om fastighetsmagnaterna i vårt avlånga land. Nu har turen kommit till tredje generationen Claesson, Johan och Magnus. Med ursprung på den småländska kusten har man i dag sitt fokus spritt över Europa.


Erik Selin om försäljningarna: ”Vi kunde lika gärna behållit allt”

Bolag Balder meddelade två stora försäljningar under torsdagen till D Carnegie respektive Heimstaden. För Fastighetssverige kommenterar vd:n Erik Selin förloppet.


Efter storköpet – nu tittar Heimstaden på ytterligare expansion i Västsverige

Bolag Efter att ha betalat närmare 600 miljoner kronor för 56 fastigheter i Falköping tar Heimstaden steget in i Västsverige. Nu berättar bolagets Senior Investment Manager Fredrik Årman om planerna för ytterligare expansion i området: ”Finns många jätteintressant orter.”


LISTA: De plockade ut störst arvode

Bolag Arvodena för börsstyrelserna har gått upp – fastighetsbranschen är inget undantag. Fastighetssverige har kartlagt vilka bolag som betalat mest i styrelsearvoden 2016.


Armstrong Darvik: ”Det vilseledde hyresgästerna”

Bolag Stena Fastigheters koncernchef om turerna kring missnöjet på Pennygången och lärdomen från det som har varit: "Har lyssnat mycket på den här falangen".


LISTA: Världsstjärnornas drömhus

Bostäder Tio stjärnor – tio drömhus. Fastighetssverige kan presentera stjärnornas drömhus – och vad de såldes för.


”Värderat fler fastigheter än någonsin”

Bolag Savills vd Anders Nyström summerar 2016 och blickar framåt – på det nya året. ”Stockholm sticker ut”.


LISTA: Året på börsen

Ekonomi/Finansiering Det har varit ett händelserikt år, med bland annat Brexit och Trump-seger i det amerikanska presidentvalet. Fastighetssverige har sammanställt de noterade fastighets-, bygg- och bostadsbolagens resa på börsen under 2016. Vilka aktier har påverkats mest under året?


LISTA: Ledningsgruppernas aktieinnehav

Bolag Fastighetssverige har sammanställt aktieinnehavet i de börsnoterade fastighetsbolagens ledningsgrupper. Vem har flest aktier i ”sitt” bolag?


”Oron är delvis befogad”

Bygg/Arkitektur Den stora efterfrågan på bostäder kräver nya livsmiljöer och för det behövs fler arkitekter. Flera utmaningar väntar Louise Masreliez, nyvald ordförande i Sveriges Arkitekter.


”Det har blivit ett annat fokus”

Bolag Bonavas vd Joachim Hallengren om börsnoteringen, den finska marknaden och bostadskostnaderna: ”Inga träd växer till himlen”.


”Naturligtvis ett jättemisslyckande”

Bolag Jens Engwall om vd-turbulensen i Hemfosa, företagskulturen och hur han ska ta sig an arbetet framöver.


”Inte särskilt märkvärdigt”

Bolag Fastators styrelseordförande Björn Rosengren om varför vd:n Daniel Hummel får lämna sin vd-post efter bara ett år. ”Måste snabba på våra transaktioner.”

Vd:n lämnar Fastator – han ersätter

Bolag Daniel Hummel lämnar posten som vd i Aktiebolaget Fastator den 1 januari 2017. Styrelsen för Fastator har utsett hans tillförordnade efterträdare.


Clas Hjorth på tre stolar: ”Många kvällar och helger”

Sverige Clas Hjorth om sina tre (!) jobb i branschen, målet för Västerkulla Hotell och skillnaden mellan kommersiella fastighetsbranschen och hotell: ”Man kanske skickar en blomma över jul”.Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.