Michael Cocozza lämnar Botrygg

Bolag Botryggs styrelseordförande planerar att lämna branschen helt, för att istället ge sig in i politiken. För Fastighetssverige berättar Michael Cocozza om bakgrunden till karriärskiftet och varför han tycker att fler i bygg- och fastighetsbranschen borde göra detsamma.


"P-G Gyllenhammar stack ut på ett kul sätt"

Fredagsprofilen Varför inspireras Dan Törnsten av familjen Wallenberg? Vem tar han med sig på en långresa i Asien? Och vilken affär ångrar han att han backade ur? Det och mycket mer berättar Colliers vd i Fredagsprofilen.


Byggboom att vänta efter Northvolts jättesatsning

Bolag Efter beskedet om att Northvolt valt Skellefteå som etableringsort för sin 50 hektar stora batterifabrik väntas en byggboom på orten. Med närmare 2 500 nya jobb och en investering på närmare 40 miljarder på väg in gnuggar fastighetsägarna händerna.


Råckle: "Vi är inte ovilliga att låna ut pengar"

Ekonomi/Finansiering I en färsk rapport menar Moody’s att svenska banker blivit mer restriktiva när det gäller utlåning till fastighetsbolag. Nu ger Göran Råckle, Swedbanks chef för fastighetsanalys, svar på tal.


Därför var AL:s orealiserade värdeförändringar lägre än väntat

Bolag Atrium Ljungberg var först ut i branschen med sin Q3-rapport. För Fastighetssverige berättar vd Annica Ånäs om vad hon själv är mest nöjd med, varför rapporten är extra detaljerad och hur hon ser på EMA:s vara eller icke vara som hyresgäst.

Positiv rapport från Atrium Ljungberg

Bolag Atrium Ljungberg är först ut av fastighetsbolagen med sin Q3-rapport. Förvaltningsresultatet kom in fem procent över analytikernas förväntningar.


Så får du branschens nöjdaste hyresgäster

Bolag Pembroke Real Estate har Sveriges mest nöjda kontorshyresgäster enligt Fastighetsbarometern. Nu berättar Mark Takeuchi, vd på Pembroke i Sverige, om hur bolaget lyckades bli bäst.


Så ska en svalare marknad gynna Aros

Bostäder För Fastighetssverige berättar Aros Bostads nye vd vad bolaget har i pipeline – och varför man kan gynnas av en mer normal bostadsmarknad. "Kommer att uppstå affärsmöjligheter"


Lista: Alla svenska bolag som är klara för Mapic

Handel Med mindre än en månad kvar till Mapic 2017 tar Fastighetssverige pulsen på den handelsfokuserade mässan med en kartläggning av alla svenska bolag som kommer att vara på plats.


”Finns man på börsen så är det på riktigt”

Bolag Bostadsmarknadsplatsen Bovisions nyemission är i full gång. Och med både Googles förre analyschef och Mittmedias tidigare koncernchef med på tåget närmar sig bolaget börsen.


Därför köper Heimstaden NPM

Transaktioner För Fastighetssverige listar Magnus Nordholm, vice vd på Heimstaden, de största fördelarna med att köpa det danska förvaltningsbolaget – och förklarar hur bolaget resonerar kring ytterligare expansion på andra sidan sundet.


”Det har inte gått som vi tänkt”

Ekonomi/Finansiering I fredags klubbades den preferensaktiekonvertering som placerade Real Holding på observationslistan i september igenom. Nu berättar styrelseordföranden varför bolaget själva ville till observationslistan – och hur extrastämmans beslut påverkar framtidsutsikterna.


Här är Höjvalls höga förväntningar

Karriär Jan-Erik Höjvall handplockar ännu en chef till Amasten när Ellen Reichard, tidigare på Savills, blir ny affärsutvecklingschef på bolaget. Här berättar vd:n om sina högt ställda förväntningar på nyförvärvet och detaljerna kring rekryteringsprocessen. ”Förväntar mig att hon är drivande”.

Amasten rekryterar Ellen Reichard som affärsutvecklingschef

Karriär Ellen Reichard ansluter till Amasten från Savills. Hon får rollen som affärsutvecklingschef och tillträder i januari 2018.


Därför stoppar försvaret Prime Living

Bolag Prime Livings förvärv av fastigheten Glyttinge 3:17 stopppas av så väl försvarsmakten och trafikverket. För Fastighetssverige förklarar bolagets vd, Jan Severa, varför affären stoppades – och hur bolaget ser på Linköping framöver.


”Avkastningen är alldeles för låg”

Transaktioner Förra veckan köpte Olov Lindgren tillbaka fastigheten Pudervippan 1, som bolaget sålde 1957. Nu förklarar Sven Renström, vd på Olov Lindgren, varför man hade gjort bäst i att låta bli – och hur han ser på den haussade marknaden.


Så hittade Krook & Tjäder till Östersund

Bolag När Krook & Tjäder skulle slå upp portarna till sitt åttonde kontor, föll valet på Östersund. Och allting började med ett nedbrunnet föreningshus. I dag kan Fastighetssverige berätta om bolagets visioner med Östersund – och framtida expansionsplaner.


”Marknaden börjar bli lite mättad”

Bostäder Efter farhågor och varningar om en svalare marknad tar Fastighetssverige ett bredare grepp om nyproduktion. Efter Wallenstam, Besqab och Tobin är det dags för fastighetsmäklarna att säga sitt.


"Man blir stark av motgångar"

Fredagsprofilen Varför älskar Kristina Alvendal onsdagar? Vilken är den sämsta förändringen hon genomfört? Och vad tycker hon är så inspirerande med Cristina Stenbeck? Det och mycket mer berättar Årets samhällsbyggare i Fredagsprofilen.


”Ingen köper en bil till listpris”

Bostäder Efter Wallenstams vändning och farhågor om en svalare marknad tar Fastighetssverige pulsen på övriga nyproduktionsbolag. Idag berättar Erik Karlin, vd på Tobin Properties, hur han ser på marknaden – och varför bolaget börjar producera hyresrätter.


Därför lämnar Corem Norrköping

Transaktioner I och med bytesaffären med Klövern lämnar Corem Norrköping helt och hållet. För Fastighetssverige förklarar Eva Landén, vd på Corem, varför man inte lyckats i staden – och varför man hellre satsar i Stockholm. "Hade fått satsa mer".

Klövern och Corem i bytesaffär

Transaktioner Corem och Klövern genomför bytesaffär om fastigheter i Norrköping och Stockholm.


Så charmade Skanska Fabege

Bygg/Arkitektur Fabege har gett Skanska uppdraget att uppföra fastigheten Hammarby terrassen. För Fastighetssverige berättar Klas Holmgren, chef projekt och förädling på Fabege varför man föll för Skanska, och varför han gillar samverkansentreprenad.

Skanska bygger kontor åt Fabege

Bygg/Arkitektur Skanska ska bygga ett sex våningar högt kontorshus i Hammarby Sjöstad söder om Stockholm, åt Fabege. Huset byggs bakom Kajhusen och byggstart är planerad till februari 2018.


Så påverkas Wallenstam av kovändningen

Bolag En vecka efter premiärvisningen valde Wallenstam för första gången sedan 2009 att dra i handbromsen för ett bostadsrättsprojekt. För Fastighetssverige förklarar Susann Linde, CFO och ir-ansvarig, hur omvandlingen till hyresrätter påverkar bolagets resultat.

Osäkert marknadsläge – bostadsrätter blir hyresrätter

Bostäder Wallenstam omvandlar den första etappen av bostadsrättsprojektet Orangeriet i Solberga med 90 lägenheter till hyresrätter. Lägenheterna är nu under byggnation och beräknas vara klara för inflyttning till våren 2018.


Svenska Hus ska växa – med evighetsperspektiv

Karriär För Fastighetssverige berättar Cecilia Bergman, ny regionchef för Svenska Hus i Göteborg, om vilka utmaningar hon står inför i nya rollen – och sina visioner för bolaget.

Hon blir ny regionchef för Svenska Hus

Bolag Svenska Hus har utsett ny regionchef för Göteborg.


Lista: Branschens bästa aktier – september

Ekonomi/Finansiering Hur har de noterade bolagen gått på börsen under september månad? Vilket bolags aktie har sjunkit mest? Och vilken har gått som tåget? Fastighetssverige har hela listan.


Han skakar liv i gamla fabrikslokaler

Uthyrning Snart fylls Ericssons gamla lager i Gävle med liv igen. Och med tolv meter i takhöjd finns det inga gränser för hur våghalsig man kan vara i lokalen. För Fastighetssverige berättar mannen bakom Turbo Extreme Sport Zone varför han vill hyra ännu fler gamla fabrikslokaler.


Här är David Dahlgrens nya jobb

Karriär Det har inte ens gått två veckor sedan han lämnade vd-stolen på Amasten, men idag kan Fastighetssverige avslöja att David Dahlgren redan dragit igång ny verksamhet. "Har fått in ett antal uppdrag".Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.