Batljan om mångmiljardköpet – och den nye delägaren

Bolag SBB Norden har gjort sin andra stora investering i Oslo inom loppet av ett halvår. För vd Ilija Batljan är det ett viktigt prestigeköp: ”Har försökt komma på något som varit större”.


Mindus slutar som advokat – går till Besqabs styrelse

Karriär Sara Mindus säger upp sig från Hannes Snellman och föreslås ta plats i Besqabs styrelse. ”Blev glad när de frågade mig”.


"Lokalerna blir lite coolare"

Bolag Stendörren lanserar nu sin nya konceptfastighet Point Nacka. Enligt Maria Mastej, Marknads- och uthyrningschef, finns det en ökad efterfrågan på kombinationslokaler: "Man ska inte bara ha ett skrivbord".


Thögersen om nya jobbet – och framtiden i branschen

Karriär Benny Thögersens väg till vd-jobbet på Catena är krattad. ”Gick nog snabbare än vad som var tänkt”.


”Har blivit varm i kläderna nu”

Bolag Eddie Carlqvist om inträdet på fastighetsmarknaden, hur stort beståndet är, varför Växjö är värt att satsa på och hans största förebild i branschen: ”Blev jäkligt inspirerad”.


Så har bolagens driftnetto förändrats

Ekonomi/Finansiering SAMMANSTÄLLNING: De börsnoterade fastighetsbolagens driftöverskott ökar i en blomstrande bransch. Så har respektive bolags resultat förändrats.


"Hade inte velat något hellre än att fortsätta"

Bygg/Arkitektur Ola Månsson lämnar posten som vd för Sveriges Byggindustrier efter att det blivit tydligt att han och styrelsen har olika syn på förändringsarbetet i organisationen: "Går inte att leda något som inte känns rätt i hjärtat".


Schuss om SBB – och relationen till Ilija Batljan

Bolag Branschprofilen Lennart Schuss om SBB:s expansion och hur han "fann" Ilija Batljan. ”Otroligt charmig”.


"Allt som sker är en lärdom"

Bolag Michel Fatehnia om satsningen med Kian Properties, fastighetskungen som var hans mentor, om konkurrensen på marknaden och varför han lämnade Concent.


Därför slutar Gustaf Hermelin som vd

Karriär Lämnar vd-posten för att bli styrelseordförande: "Någon gång måste man låta någon annan stå längst fram".


”Ser mycket allvarligt på det”

Juridik Akademiska Hus chefsjurist berättar om de misstänkta oegentligheterna som begåtts av en tidigare fastighetschef – och hur man hanterade situationen i det statliga bolaget.


"Kommer att riva det mesta för hand"

Bygg/Arkitektur När Vectura ska skapa vad man kallar ett av Sveriges mest exklusiva kontor på Blaiseholmen är förutsättningarna lite ovanliga – det kommer att pågå full verksamhet i resten av byggnaden: "Gör det till ett komplext projekt".


”Alla måste ta sin del av ansvaret”

Sverige Åtta män från en underentreprenör sitter häktade i ekobrottshärva. Skanska kommenterar bolaget som helt plötsligt försvann vid arbetet med Nya Karolinska. ”Vi är inte en del i den här utredningen”.


”Har aldrig varit en strategiskt viktig ort för oss”

Bolag Klövern fortsätter att koncentrera portföljen genom att sälja av satellitfastigheterna. I icke-prioriterade områden kommer bestånden successivt att avyttras. Rutger Arnhult berättar om strategin. "Kommer att ske på sikt".


”Något jag velat göra länge”

Karriär Newsecs tidigare analyschef Jakob Pettersson om bakgrunden till att han började på Coeli. För Fastighetssverige berättar han om första tiden och hur kapitalresningen till första fonden går. ”Full fart från dag ett”.


"En ovanligt intressant försäljning"

Stockholm Sju rådgivningsbolag är aktuella för försäljningen av Karolinska. Ett av dem är Pangea Property Partners. "Vi har djup kunskap och en intressant försäljningsidé".


Så möjliggjordes Oslo-etableringen

Bygg/Arkitektur Arkitektbyrån Krook & Tjäder öppnar kontor i vårt västra grannland. Den nytillträdde vd:n Johan von Wachenfeldt berättar om expansionen, hans första tid som vd och hans egen snabba resa i bolaget. ”Ser ingen hejd på expansionen”.


”Kan inte bara vara två”

Bolag Anders Öinert lämnar sitt styrelseuppdrag i krisbolaget Concent. Anledningen är att uppdraget krockar med andra åtaganden, något man inte visste när han valdes in. "Visade sig vara så först senare", säger styrelseordföranden Björn Sahlström.


”Alltid känt mig som en entreprenör”

Bolag Det tog 26 år. Men nu har Per Jutner tagit klivet – och startar eget. För Fastighetssverige berättar han hur han ska lyckas i den tuffa konkurrensen i Stockholm. "Ska inte bli för stora".

Här är Per Jutners nya bolag

Bolag Nu startar den tidigare Einar Mattsson-vd:n egna bolaget Storstaden Bostad med fokus på att utveckla hållbara bostäder i Stockholm med kranskommuner.


"Kommer inte att cykla på någon vindpinad platå i Nepal"

Bygg/Arkitektur I sommar beger sig Göteborgs stadsarkitekt Björn Siesjö ut på en halvårslång cykelresa med sin son. – Det kommer att gå alldeles utmärkt, säger han.


"I Kiruna är det svårt att göra en exit"

Sverige I år påbörjas stadsflytten i Kiruna. Den stora omvandlingen är bara en av flera saker som påverkar fastighetsmarknaden negativt, menar Magnus Bäcktorp, vd Telerit Kiruna. – Det har varit en lång period av osäkerhet, säger han.


”Jättebra med stark ägare”

Bolag Kvalitenas vd Knut Pousette om bolagen han kontrollerar – och varför han är trygg med försäljningen av aktierna i D Carnegie.


LISTA: Så mycket investerade bolagen i sina fastigheter

Bolag Fastighetssverige har sammanställt hur mycket de största börsnoterade bolagen investerade i sitt befintliga bestånd under 2016.


Damne: ”Har blivit ohållbart”

Bolag Johan Damne om år av dubbla roller i CA-koncernen, hur hans vardag kommer att förändras och vad han kommer sakna med sin roll i fastighetsbranschen. ”Känns konstigt”.

Damne fokuserar på ägarbolaget – CA Fastigheter söker ny vd

Bolag Johan Damne kommer framöver att fokusera på sin funktion som vd för moderbolaget Claesson & Anderzén AB. Han lämnar därför CA Fastigheter, som nu söker en ny vd.


"Det gäller att sticka ut"

Bolag Olof Eriksson och Tommy Kårlin på Property People om hur fastighetsbolagen ska göra för att locka till sig kunder, vikten av ett starkt varumärke och löftena som måste hållas.Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.