Svefa öppnar för att lämna NAI

Bolag NAI Svefas vd om bolagsförvärven, deras stärkta ställning och hur deras norska kollegors beslut att lämna NAI har fått svenskarna att sätta samma fråga på agendan.
”Inte givet att stanna kvar”.


Så länge har vd:arna suttit på sina poster

Karriär Fastighetssverige har sammanställt hur länge börs-vd:arna haft sina nuvarande tjänster. Den som har suttit längst är uppe i 26 år medan den som är nyast på sin post bara har suttit en dag.


"Vi har lagt i en högre växel"

Göteborg Skanska tar flera innovativa steg för att få till ett så miljöanpassat kvarter som möjligt i Lindholmshamnen. Bland annat ska förgiftad mark bli naturreservat i Oslofjorden.


”Ska vara en av branschens attraktivaste arbetsgivare”

Bolag Per-Arne Gustavsson om den intensiva rekryteringen i Projektengagemang, att vara chef över sju affärsområden och när det är dags för börsnotering.


Arlandastad Holding vill snabba på processen

Bolag Miljardärens fastighetsbygge ska göra Arlanda flygplats mer levande. Nu tas nästa steg. ”Finns en vision och idé”.


”Viktigt att det inte blir urvattnade produkter”

Ekonomi/Finansiering Vasakronan lanserar ett nytt ramverk för gröna obligationer. Kraven för ny- och ombyggnadsprojekt skärps och man öppnar nu upp för investeringar i befintliga fastigheter.


”Jag är ingen vanlig 70-åring”

Karriär Fjärde gången gillt? Concent får ny vd i form av tidigare styrelseordföranden Björn Sahlström. Det är krisbolagets fjärde vd under ett års tid.


Styrelsens ordförande om vd-avhoppet

Bolag I går var det huvudpersonen själv – nu träder styrelseordföranden fram och berättar om Martin Dahlgrens plötsliga frånträde från Zengun.


Delade åsikter om hyresgästutredningen

Bostäder Utredningen ”Stärkt ställning för hyresgäster” föreslår en lagändring som ska ge hyresgästerna mer att säga till om vid ombyggnationer. Hyresgästföreningen är för – Fastighetsägarna mot. Fastighetssverige har talat med två representanter som var med under utredningsarbetet.


”Kan inte sälja till vilket pris som helst”

Transaktioner Historisk försäljning på Gotland när allmännyttan säljer av stort bestånd. "Måste lätta på trycket".


"Kalkylen blir bättre i Danmark"

Transaktioner Niam fortsätter att expandera i Danmark genom sitt senaste miljardförvärv. Den största delen i köpet består av bostäder – helt i linje med bolagets strategi om att investera i hyresrätter.


Lista: Fastighetsbolagens omsättning

Bolag Fastighetssverige har sammanställt de noterade bolagens nettoomsättning. Vilket bolag har ökat sin omsättning mest jämfört med föregående år?


”Jobbet medför en extra dimension”

Bolag Specialfastigheters vd Åsa Hedenberg berättar om hur det är att driva ett fastighetsbolag med specialkompetens inom säkerhet – och deras rekordlåga ränta.


Dahlgren om varför han lämnar Zengun

Karriär Martin Dahlgren lämnar som vd för Zengun efter knappt två år. Enligt bolaget är bakgrunden att man siktar mot en börsnotering.


”Bara att kavla upp ärmarna”

Bolag Ny ordförande i krisstämplade Concent, igen. Peter Gustafsson berättar om hur han fick uppdraget – och utmaningarna.


"Det är naturligtvis med blandade känslor"

Karriär Agneta Hammer lämnar posten som stadsbyggnadsdirektör i Göteborg för att gå i pension.


Olofsson om nya partnern

Bolag Så ser Värderingsdatas vd Mathias Olofsson på att bli en del av NAI Svefa – och så länge har förvärvet varit på gång. ”Föll sig ganska naturligt”.


"Märkningen är väldigt konsumentnära"

Bostäder Movehome Svanenmärker samtliga hus – blir första styckestillverkade trähusen med märkningen.


”Helt galna paralleller”

Sverige K-Fastigheters vd Jacob Karlsson om de påstådda kopplingarna till en gammal fastighetsskandal – som stoppar affär i Älmhult. ”Jättechockade”.


”Nu ska vi se till att det blir bra fart framåt”

Göteborg Veidekke Bostad är en av fem byggherrar som ska vara med och ta fram det nya området vid Skeppsbron på Södra Älvstranden i Göteborg. ”Vi är glada och stolta över att få vara med”, säger Olof Olausson, affärsutvecklare region Väst på Veidekke bostad.


Därför säljer Invesco i Sverige

Transaktioner En av världens största kapitalförvaltare har sålt tre lagerfastigheter i Sverige – är man på väg att lämna de mindre orterna?


”Var förberedd på att det skulle bli debatt”

Karriär Efter nästan fyra år lämnar Susanne Lindh posten som vd för Nobelhuset. Bolaget har som uppgift att ta fram, förvalta och äga Nobel Center – ett projekt som har väckt en hel del diskussioner.


De noterade bolagens medellöner

Bolag Fastighetssverige har slagit ut den ungefärliga lönen per anställda i de stora fastighetsbolagen.


”Ett komplext projekt”

Göteborg Efter ett helt yrkesliv på Skanska ska 55-årige Jörgen Eriksson ta det rekordhöga tornet och stadsdelen Karlastaden i mål. För Fastighetssverige berättar han om de första veckorna – och de stora utmaningarna.


"Hyresgästerna vill ha ökad flexibilitet på alla plan"

Uthyrning CBRE:s årliga rapport European Occupier Survey visar att hyresgästerna fokuserar allt mer på effektivitetsvinster och förbättrade arbetsplatsstrategier. Hur påverkar det fastighetsägarna? Fastighetssverige har pratat med tre personer från olika avdelningar på CBRE för att få klarhet.Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.