Skanska hyr ut i Solna United

Uthyrning Konsultbolaget Knightec kommer att flytta sitt kontor till Skanskas projekt Solna United i Arenastaden, Solna. Uthyrningen omfattar cirka 1 500 kvadratmeter och planerad inflyttning är i oktober 2019.  


Fabege hyr ut i Söderstaden

Uthyrning Genom ett nytecknat hyresavtal med Fabege får hela Ebab-koncernen utrymme att växa i nya lokaler i kvarteret Pelaren i Söderstaden.


Bonava påbörjar utvecklingen av miljardprojektet Kristinebergs slottspark

Bolag Detalplanen för Bonavas miljardprojekt Kristinebergs slottspark som innefattar 182 lägenheter och sju kommersiella lokaler har vunnit laga kraft.


Tobin köper 35 000 kvadratmeter mark i Nacka

Bolag Tobin Properties har tecknat avtal om att förvärva ett trettiotal sammanhängande villatomter omfattande cirka 35 000 kvadratmeter mark i Nacka. Syftet med förvärvet är att, tillsammans med Nacka, utveckla en ny stadsdel och genom en detaljplaneändring möjliggöra för nyproduktion av cirka 600–700 bostäder.


Stordalens bolag köper konferenshotell i Stockholm

Transaktioner Strawberry Properties, kontrollerat av Petter Stordalen, har köpt fastigheten Håbo Bista 1:527. Fastigheten omfattar 15 000 kvadratmeter uthyrbar yta och är fullt uthyrd till Aronsborg Konferenshotell.


Prologis förnyar hyresavtal med DB Schenker

Uthyrning Prologis har tecknat ett nytt långsiktigt hyresavtal med DB Schenker gällande logistikanläggningen i Västra Arlandastad nära Stockholm. 


Hon blir ny vd för Nobelhuset

Karriär Ylva Lageson har rekryterats till rollen som vd för Nobelhuset, det bolag som har som uppgift att projektera, uppföra, äga, förvalta och utveckla Nobel Center i Stockholm.


Locum rekryterar miljöchef

Karriär Locum rekryterar Anna Lind som senior projektcontroller och Elisabeth Teichert som miljöchef.


JM bygger åt Småa i Tyresö

Bygg/Arkitektur JM Entreprenad har ingått avtal med Småa om att uppföra bostadsrättslägenheter, radhus och lokaler genom en totalentreprenad.


NCC vill byggstarta 32 000 kvadratmeter i Järva Krog

Bygg/Arkitektur NCC inleder nu förberedande arbeten för utvecklingen av en ny, hållbar och attraktiv stadsdel i Solna. Den första satsningen i området planeras bli två kontorsprojekt i Järva Krog, som NCC Property Development hoppas kunna byggstarta i år.


Högbom vill få Virtuosen att växa

Karriär Med rutin och erfarenhet från stora aktörer tog Gunilla Högbom sig an uppdraget som ny vd för relativt okända Virtuosen. ”Ser gärna att beståndet blir större”.


Oscar Properties köper av Afa

Transaktioner Oscar Properties etablerar sig i Södra Värtan, Stockholm, genom köp av fastigheterna Lybeck 2, Lybeck 3 och Ladugårdsgärdet 1:51. Köpeskillingen uppgår till 700 miljoner kronor.


Wirdenius om projekten – och att vara störst

Bolag Vasakronan är uppe på 116 miljarder och är Sveriges i särklass största fastighetsägare. Så ser vd:n Fredrik Wirdenius på positionen – och här ligger fokus 2017.


Folksam går ur Friends Arena efter storförlust

Transaktioner Folksam investerade ursprungligen 100 miljoner kronor – nu säljer man andelen för 17 000 kronor plus en möjlig tilläggsköpeskilling.


”Inte säkra på att PRV ville stanna”

Bolag Oscar Engelbert om hur man växer i Nacka, hur PRV-fastigheten blev mer långsiktigt ägd än vad som var tänkt – och hur arbetet med två renodlade affärsområden löper.


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.