Stendörren köper i Botkyrka

Transaktioner Stendörren köper fastigheten Botkyrka Fysikern 1, omfattande cirka 3 000 kvadratmeter, av Kopparcronan AB för 37 miljoner kronor.


”Svårt att välja bland budgivarna”

Transaktioner Aberdeens transaktionschef Magnus Kenning om miljardaffären i Stockholm, varför säljläget var bra, konkurrensen och strategin för 2017: "Färdiga med våra försäljningar"


Annons
Image

Många söker bostad på Birger Jarlsgatan

Bostäder Booli har tagit fram en topplista över de 10 Stockholmsgator som genererat flest sökningar på sajten under hela 2016. Nio av tio gator på listan ligger i innerstan, och i topp hamnar Birger Jarlsgatan.


Aros och Klövern i samarbete i Danderyd

Bolag Aros Bostadsutveckling AB och Klövern har avtalat om ett samarbete kring utvecklingen av cirka 300 lägenheter i ett av Danderyds större bostadsutvecklingsprojekt.


Fredrik Dackheden tillsammans med nytillskotten Olle Håkansson, David Almqvist och Jakob Eriksson.

Croisette öppnar i Stockholm – rekryterar tre

Bolag Croisette Real Estate Partner välkomnar Olle Håkansson, David Almqvist och Jakob Eriksson till sitt nya kontor i Stockholm. Trion kommer närmast från Colliers och kommer att utgöra grunden för Croisettes transaktionsverksamhet i Stockholmsregionen.


Annons
Image

Tobaksfabriken.

Aberdeen miljardsäljer på Södermalm

Transaktioner Aberdeen säljer för Aberdeens Pan Nordiska fonds räkning fastigheten Tobaksmonopolet 2 på Södermalm i Stockholm. Köpare är en fond förvaltad av CBRE Global Investors och köpeskillingen uppgår till drygt en miljard kronor.


Fridhem och Patriam köper i Stockholm

Transaktioner Fridhem och Patriam har via ett gemensamägt bolag, Karlbergsvägen 77 Fastighets AB, köpt fastigheten Kadetten 29 i centrala Stockholm av Scandinavian Property Group.


Stockholms arbetskraftsbrist rekordhög

Stockholm Stockholms Handelskammare konstaterar i en ny rapport att konjunkturen i Stockholms län är starkare än normalt. Konjunkturindikatorn för fjärde kvartalet 2016 stärks med drygt en enhet till 103,9. Stockholmsekonomin hålls tillbaka av den högsta arbetskraftsbristen på åtta år.


Annons
Image

Magnolia Bostad köper tomträtter i Bredäng

Transaktioner Magnolia Bostad tecknar avtal om förvärv av tomträtterna till fastigheterna Vita Liljan 3, Vita Liljan 4 och Utile Dulci 2 i Bredäng, Stockholm. Fastigheterna omfattar cirka 19 000 kvadratmeter mark och Magnolia Bostad kommer fortsätta arbetet med att driva detaljplan för att uppföra mellan 700 och 800 bostäder. 


Nytt generalkonsultuppdrag för Projektengagemang

Bolag Botkyrka kommun har tecknat ramavtal med teknikkonsultkoncernen Projektengagemang. Ordern innebär att Projektengagemang blir kommunens prioriterade partner vid byggprojektering, ett helhetsåtagande som avser all teknisk projektering för både om- och nybyggnation. Den totala byggvolymen för Botkyrka kommun bedöms uppgå till cirka en miljard kronor per år.


Arkitema ritar kvarter i Täby park

Bygg/Arkitektur Arkitema Architects och Wästbygg ritar ett kvarter i nya Täby park med stort fokus på social hållbarhet och stadsmässighet.


Annons
Image

SHH inleder samarbete med LO

Bolag SHH har träffat en överenskommelse med LO och Fastighets AB Bodal om att gemensamt bilda ett mark- och bostadsutvecklingsbolag med fokus på bostadsmarknaden i Storstockholm. Cirka 1 050 bostadsbyggrätter tillförs till det samägda bolaget SHH Landbolaget AB.


Framgångar i årets hyresförhandlingar

Stockholm I början av februari har 180 000 lägenheter i Stockholmsregionen fått sin hyra färdigförhandlad med en snitthöjning under 0,7 procent.


Forsen projektleder Humlegårdens Grow

Bygg/Arkitektur Forsen står för projekt-, projekterings- och produktionsledning när Humlegården uppför kontorsfastigheten Grow – med Arbetsförmedlingen som största hyresgäst – i Solna.


Annons
Image

Riksbyggen bygger 49 bostadsrätter i Norra Djurgårdsstaden

Bygg/Arkitektur Byggstarten närmar sig för Riksbyggens BRF Djurgårdsvyn i Norra Djurgårdsstaden. Riksbyggen har nu tecknat avtal med JM Entreprenad och det blir en byggnation som ska klara kraven för Miljöbyggnad Guld samt en utvändig och invändig utformning som skapats av arkitekten Thomas Sandell.


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.