Cowi får uppdrag av Akademiska Hus

Bygg/Arkitektur Just nu pågår utvecklingen av Albano i Stockholm. Cowi har fått i uppdrag av Akademiska Hus, som är byggherre för universitetslokalerna, att ansvara för byggnadskonstruktion och geoteknik för tre av fyra byggnader.


Fyrspår mellan Stockholm och Uppsala kan ge 100 000 bostäder

Sverige Infrastrukturminister Anna Johansson har presenterat direktiv för nästa steg i regeringens infrastrukturplanering. Där ingår en utbyggnad av spårbanan mellan Stockholm och Uppsala – något som enligt Stockholms handelskammare kan leda till 100 000 nya bostäder.


H&M hyr av Fastpartner

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett tioårigt hyresavtal med H&M om drygt 3 300 kvadratmeter i Frihamnen, Stockholm, till ett sammantaget hyresvärde om 110 miljoner kronor.


Stendörren lanserar ny konceptfastighet i Nacka

Bolag Stendörren lanserar sin nya konceptfastighet Point Nacka och får Nacka Energi som hyresgäst.


SSM köper för 500 miljoner i Stockholm

Transaktioner SSM Holding köper ytterligare ett projekt i Stockholms kommun. Projektet, som kommer att drivas i egen regi, avser SSM att utveckla till cirka 260 bostadsrätter. Köpeskillingen uppgår till sammanlagt 500 miljoner kronor.


"En ovanligt intressant försäljning"

Stockholm Sju rådgivningsbolag är aktuella för försäljningen av Karolinska. Ett av dem är Pangea Property Partners. "Vi har djup kunskap och en intressant försäljningsidé".


Vectura skapar exklusivt kontorskoncept

Bygg/Arkitektur På Blasieholmen, i direkt anslutning till Grand Hôtel, skapar Vectura vad man beskriver som ett av Sveriges mest exklusiva kontorskoncept – Royal Office.


Sisab flyttar till Globenområdet

Uthyrning Sisab, Skolfastigheter i Stockholm AB, flyttar efter tolv år i Årstadal till nya lokaler hos S:t Erik Markutveckling i Palmfelt Center i Globen.


Tändstickspalatset fullt uthyrt

Uthyrning Midroc har tecknat hyresavtal med Croisette rörande en kontorslokal i Tändstickspalatset i Stockholm. Uthyrningen innebär att fastigheten nu är fullt uthyrt – samt att det finns inte några vakanser i Midrocs fastighetsbestånd i Stockholm.


Här är Per Jutners nya bolag

Bolag Nu startar den tidigare Einar Mattsson-vd:n egna bolaget Storstaden Bostad med fokus på att utveckla hållbara bostäder i Stockholm med kranskommuner.


AMF utvecklar femårsfirande Mood

Bygg/Arkitektur Mood Stockholm firar fem år – då väljer fastighetsägaren AMF Fastigheter att under 2017 utveckla kvarteret runtom till en urban mötesplats. Det sker genom en terrassering och nya restauranger högre upp på Jakobsbergsgatan samt ett förbättrat utbud och utveckling av huset på andra sidan Regeringsgatan.


Nordisk Film öppnar i Gränbystaden 2018.

Nordisk Film gör biosatsning i Sverige

Uthyrning Nordisk Film, som äger de största biografkedjorna i Danmark och Norge, planerar nu för en satsning i Sverige. Två kontrakt är tecknade med Atrium Ljungberg, i Uppsala och Malmö.


"Fastigheterna passar våra kriterier"

Bostäder Peter Ullmark, Skandinavienchef på Akelius, om bolagets senaste investering i Stockholm, vilka länder de fokuserar på och varför de bara äger två fastigheter i Göteborg.


Domstolen prövar om bostadsbyggande väger tyngre än tomträttsavtal

Sverige Rättegången i mark- och miljödomstolen som ska avgöra om Nacka kommun har tillräckliga skäl för att säga upp det tomträttsavtal som Circle K har i Bergs gård i Nacka inleds. 


Sabel om utmaningarna på Stena

Bolag Ett knappt år sedan PG Sabel bytte regionchef-rollen på Klövern till vd-uppdraget på Stena Fastigheter Stockholm. Så har första tiden varit – och därför bytte han arbetsgivare.


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.