Rikshem säljer tre fastigheter till Broskeppet

Transaktioner Rikshem säljer tre fastigheter i Stockholm, Göteborg och Halmstad, totalt 325 lägenheter, som inrymmer konceptboende för seniorer under varumärket Boviva.


46 000 nya bostäder till Göteborg

Göteborg Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen och Sverigeförhandlingen har enats kring en betydande satsning om fyra kollektivtrafikobjekt och åtta cykelbanor samt 45 680 nya bostäder i Göteborg.


Dubbelt så dyrt att bygga i Göteborg

Bygg/Arkitektur Enligt en undersökning gjord på uppdrag av Västsvenska handelskammaren kostar det dubbelt så mycket att få fram en bostad i Göteborg jämfört med Stockholm och Malmö.


Projektet omfattar en befintlig byggnad och en tillkommande byggrätt.

NCC köper in sig i Gårdaprojekt

Transaktioner NCC blir i och med köpet delaktiga i utvecklingen av fastigheten i Gårda, Göteborg, som bland annat består av den så kallade ”Canon-skrapan”.


”Några höjde på ögonbrynen”

Bolag Karl Persson har gjort sina första veckor på Cushman & Wakefield, efter att ha lämnat CBRE, och berättar om den första tiden.


Dubbla försäljningar i centrala Göteborg

Transaktioner Newsec har agerat rådgivare till privatpersoner vid försäljningen av två fastigheter i centrala Göteborg.


Novi hyr ut i Göteborg

Uthyrning Novi Real Estate välkomnar ett nytt restaurangkoncept till Esperantoplatsen i Göteborg.


Victoria Park köper bostäder i Göteborg

Transaktioner Victoria Park köper ett bostadsfastighetsbestånd om totalt 175 lägenheter i Bergsjön, Göteborg, för 200 miljoner kronor.


Detaljplanen för Karlastaden antagen

Bygg/Arkitektur Kommunfullmäktige i Göteborgs stad antog på torsdagen den 15 juni 2017 detaljplanen för Karlastaden med Karlatornet. Därmed tog ett av Göteborgs största byggprojekt ett avgörande steg mot genomförande.


Lager 157 öppnar sin första butik i Göteborg

Uthyrning Under senhösten öppnar Lager 157 butik i Nordstan. I och med den nya butiken etablerar sig Lager 157 för första gången i Göteborg.


Lokalmarknadsdagen

Hufvudstadens Göteborgsplaner

Lokalmarknadsdagen Hufvudstaden är en av de viktigaste spelarna i Göteborgs innerstad. På Lokalmarknadsdagen kommer vd Ivo Stopner att berätta om bolagets planer, tankar och visioner.


Internationella bolag får Station Haga-uppdraget i Västlänken

Bygg/Arkitektur Nu står det klart att ett konsortium av tre internationella bolag får uppdraget att bygga station Haga i Västlänken i Göteborg.


Yale i forskningssatsning i Göteborg

Bolag Chalmers och Älvstranden Utveckling AB inleder ett samarbete med amerikanska Yale University – det nya forskningsprojektet Fusion Point Gothenburg. Målet är att ta fram kunskap och metoder som låter akademi och praktik gå hand i hand genom byggandet av den framtida staden.


”Måste vara envis och uthållig”

Bolag Tidigare Vasakronan-toppen Lars Johnsson anställdes för två år sedan med målet att öka Folksamgruppens fastighetsbestånd med tio miljarder. Det har man snart uppnått. För Fastighetssverige berättar han var man ska bli större – och när nästa förvärv kommer.


Krook & Tjäder anställer ny kontorschef

Karriär Rekryteringen av Elin Andersson som ny kontorschef i Göteborg är ett led i Krook & Tjäders arbete mot ett tydligare ledarskap med uttalat fokus på strategi och projektstyrning.


Sernekes Säveköp signerat

Transaktioner I början av maj tecknade Serneke en avsiktsförklaring kring ett större markförvärv vid Säve flygplats. Nu är kontraktet signerat. Serneke Fastighet köper Platzers fastighet om 100 hektar vid Säve Depå, till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 100 miljoner kronor.


Ny restaurang till Nordstan

Uthyrning Vasakronan hyr ut till den nystartade asiatiska restaurangkedjan Woki i Nordstan, Göteborg.


Svenska Handelsfastigheter köper för en halv miljard av Standard Life

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter förvärvar en portfölj om sju handelsfastigheter för en köpeskilling om cirka 530 miljoner kronor av Standard Life Investments European Property Growth Fund, EPGF. Fastigheterna är belägna på fem orter; Falun, Västerås, Gävle, Huddinge och Kungsbacka med en uthyrningsbar yta om totalt knappt 31 100 kvadratmeter med ett hyresvärde om drygt 50 miljoner kronor. 


Här är Jernhusens nästa satsning i Region City

Bygg/Arkitektur Jernhusen presenterar nu konceptet för nästa planerade satsning i Region City i Göteborg – Älvtornet. Byggnaden avses bli 19 våningar hög och planeras innehålla nya stationsfunktioner och arbetsplatser.


Byggstart för etapp 2 i Johanneberg

Bygg/Arkitektur I morgon byggstartar Akademiska Hus innovationsarenan och kontorshuset JSP2 (Johanneberg Science Park etapp 2) på södra Chalmersområdet.


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.