Uthyrningsstart i Örgryte Torp

Bostäder Nu har uthyrningen av Poseidons 64 hyresrätter i första byggetappen av Örgryte Torp, Göteborg, dragit igång.


Hisingen Logistikpark Volvo Car Corporation.jpg

Bockasjö hyr ut 26 000 kvadratmeter till Volvo

Uthyrning Bockasjö har tecknat avtal med Volvo Car Corporation (VCC) om att uppföra en ny logistikbyggnad på Hisingen. VCC kommer att hyra hela fastigheten som har en uthyrningsbar yta om 26 350 kvadratmeter och färdigställs i två etapper. Etapp ett kommer att vara klar till sommaren 2017 och resten står inflyttningsklart våren 2018.


Annons
Image

Ikano Bostad utvecklar 150 nya bostäder i Ytterby

Bygg/Arkitektur Under hösten 2015 inledde Ikano ett samarbete med Kungälv kommun i syfte att utveckla bostäder. Nu tillträder man fastigheten och inledde projektet som till att börja med ska skapa 150 nya bostäder i Ytterby.


Riksbyggen köper på Lindholmen

Bostäder Riksbyggen har köpt byggrätter för 250 lägenheter i Lindholmshamnen i Göteborg av Älvstranden Utveckling, avsedda för kooperativa hyresrätter för unga vuxna mellan 18 och 30 år.


Lidl rekryterar ny etableringschef

Karriär För att möta bolagets starka utvecklingstakt rekryteras Christoffer Wennergren som ny etableringschef till fastighetsavdelningen i Göteborg.


Annons
Image

Hårt tryck på Riksbyggens Bohus-projekt

Bygg/Arkitektur Ale Kommun växer och det finns ett stort intresse för Riksbyggens Brf Skårdal Vid Vättlefjäll i Bohus. Torsdagen den 16 februari är det säljstart i Bohus centrum av de 36 bostadsrätterna i Brf Skårdal Vid Vättlefjäll.


Första spadtaget för nya landshövdingehus

Bygg/Arkitektur Första spadtaget för Familjebostäders nya landshövdingehus på Majstångsgatan i Kungsladugård har tagits. Huset kommer innehålla 63 hyresrätter.


Peab bygger över 100 nya bostadsrätter i Gamlestaden

Bygg/Arkitektur Peab är med och utvecklar stadsdelen Gamlestaden i Göteborg. Med nyskapande arkitektur och ett unikt läge intill Säveån planeras för 117 lägenheter. Inflyttning sker vid årsskiftet 2019-2020.


Annons
Image

Bostadsbolaget tar över byggplaner på Kortedala Torg

Bygg/Arkitektur Som ett led i Framtidenkoncernens geografiska samordning tar Bostadsbolaget över systerbolaget Familjebostäders nyproduktion på Kortedala Torg. På platsen planeras ett punkthus med cirka 75 lägenheter stå klart våren 2019.


Karlatornet ett steg närmare byggstart

Bygg/Arkitektur Byggnadsnämnden i Göteborgs stad har nu beslutat att skicka detaljplanen för Karlatornet och Karlastaden till granskning. Därmed är projektet ett steg närmare byggstart.


Wallenstam bygger bostäder vid tennisklubb

Bygg/Arkitektur Fastighetsnämnden har beslutat om markanvisning för Wallenstam avseende en fastighet vid Smålandsgatan i centrala Göteborg. Fastigheten disponeras i dag av Ullevi TK och ska framöver kunna ge plats åt bostäder, kontor, butiker, restauranger samt tennisbanor.


Annons
Image

NCC bygger ny godsterminal åt Göteborgs Hamn

Bygg/Arkitektur Göteborgs Hamn har gett NCC uppdraget att bygga en ny kombiterminal i Göteborgs Hamn. Byggnationen startar i mars. 


NRP halvmiljardköper i Kungsbacka

Transaktioner Ett konsortium lett av Ness Risan & Partners köper den nyutvecklade Santa Maria-fastigheten i Kungsbacka för drygt 500 miljoner kronor.


”Räds inte utmaningen”

Bolag Han har landat, hunnit reflektera – och blickar nu framåt. Daniel Massot berättar för Fastighetssverige om hur de inledande månaderna på hans första vd-uppdrag har varit.


Annons
Image

”Vi gillade projektet från början”

Bolag Alectas fastighetschef Fredrik Palm om affären med Adapta, var man letar affärer och varför allt direktägt bestånd i USA och Storbritannien har sålts.


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.