Vill synas mer bland kommunerna

Karriär Därför gick Mattias Andersson från allmännyttan tillbaka till den kommersiella och privata sidan och så ska han göra för att utveckla Hemsö på västkusten. ”Behöver bli mer kända hos kommunerna”.


Göteborg 400+
Birgitta van Dalen, Björn Gustafsson och Iréne Svensson.

Hur skapar vi det fossilfria samhället?

Göteborg 400+ Vilka är de viktigaste vägarna mot det fossilfria samhället? Kan Göteborg bli en helt fossilfri stad? På seminariet Göteborg 400+ diskuteras fastighetsägarnas möjlighet att skapa en fossilfri framtid.


Willhem och Framtidenkoncernen i fastighetsaffär

Bolag Willhem och Framtidskoncernen planerar fastighetsaffär genom överlåtande i Biskopsgården i Göteborg.


Skanskas Tändstickan 3 fullt uthyrt

Uthyrning Skanska hyr ut 2 360 kvadratmeter till ÅF i den pågående nybyggnationen av Tändstickan 3 på Grafiska vägen i Göteborg. Kontorshuset omfattar totalt 12 500 kvadratmeter.


Castellums Blenda fullt uthyrt

Uthyrning Castellum har tecknat hyresavtal om totalt cirka 1 700 kvadratmeter i kontorshuset Blenda som håller på att färdigställas på Lindholmen i Göteborg. I och med detta är Blenda nu fullt uthyrt.


Klövern hyr ut i Slakthusområdet

Uthyrning Klövern har tecknat ett tioårigt avtal med Wine Mechanics avseende hela fastigheten Gamlestaden 39:14 i Slakthusområdet i Göteborg.


Kungsleden tecknar flera avtal i Göteborg

Uthyrning Kungsleden har tecknat flera nya och omförhandlat befintliga hyresavtal på totalt 1 681 kvadratmeter i Göteborg.


Newsec stärker på transaktionssidan

Karriär Newsec rekryterar Daniel Åkfors som rådgivare i transaktionsteamet i Göteborg. Han kommer närmast från Svensk fastighetsförmedling i Mölndal.


Björn Gustafsson, ansvarig för stadsutveckling på Göteborg Energi.

Lyfter stadsutveckling under mark

Göteborg Förutom att vara Västsveriges ledande energibolag vill Göteborg Energi även vara en självklar del i stadsutvecklingsprocessen. Bolaget har nyligen lanserat begreppet ”stadsutveckling under mark” och även skapat ett diskussionsforum kring de här frågorna.
- Stadsutveckling under mark är en förutsättning för stadsutveckling över mark, konstaterar Björn Gustafsson, programansvarig för stadsutveckling på Göteborg Energi.


Göteborgs nya kulturhus i Bergsjön.

Så ska Göteborgs nya kulturhus se ut

Bygg/Arkitektur Nu är arkitekttävlingen om utformningen av Göteborgs nya kulturhus i Bergsjön avgjord. Det blir Sweco Architects som kommer att stå för ritningarna med sitt förslag ”Kulturkorgen”.


"Vi har lagt i en högre växel"

Göteborg Skanska tar flera innovativa steg för att få till ett så miljöanpassat kvarter som möjligt i Lindholmshamnen. Bland annat ska förgiftad mark bli naturreservat i Oslofjorden.


"Det är naturligtvis med blandade känslor"

Karriär Agneta Hammer lämnar posten som stadsbyggnadsdirektör i Göteborg för att gå i pension.


”Nu ska vi se till att det blir bra fart framåt”

Göteborg Veidekke Bostad är en av fem byggherrar som ska vara med och ta fram det nya området vid Skeppsbron på Södra Älvstranden i Göteborg. ”Vi är glada och stolta över att få vara med”, säger Olof Olausson, affärsutvecklare region Väst på Veidekke bostad.


Newsec hyr ut till Trafikverket i Göteborg

Uthyrning Newsec har på uppdrag av Alecta tecknat ett sexårigt avtal med Trafikverket i Göteborg. Trafikverket kommer att hyra in sig på drygt 12 600 kvadratmeter i kvarteret Kopparn i Gullbergsvass.


”Ett komplext projekt”

Göteborg Efter ett helt yrkesliv på Skanska ska 55-årige Jörgen Eriksson ta det rekordhöga tornet och stadsdelen Karlastaden i mål. För Fastighetssverige berättar han om de första veckorna – och de stora utmaningarna.


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.