”Nu börjar nya Göteborg realiseras”

Bolag Monica Fallenius om sitt byte från Hemsö till Atrium Ljungberg – och varför etableringen i Göteborg koncentrerats till en plats.


"Inte särskilt likt Karlatornet"

Bygg/Arkitektur Arkitektbyrån om det som kan bli Nordens högsta byggnad – i Stockholm – och omedelbart gå om Göteborgs motsvarighet.


Kraftig ökning av bostadsbyggandet i Göteborg

Göteborg Under de kommande tio åren ska Göteborg få ett tillskott av cirka 53 000 nya bostäder. Det visar fastighetskontorets prognos för bostadsbyggandet 2017-2026.


Atrium Ljungberg miljardköper i Göteborg

Transaktioner Atrium Ljungberg har tecknat avtal om förvärv av en kontorsfastighet på Lindholmen i Göteborg. Fastigheten, som är fullt uthyrd till Ericsson, förvärvas till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 1,3 miljarder kronor. Genom förvärvet fördubblar Atrium Ljungberg sitt fastighetsbestånd i Göteborg.


Mikael Jansson.

Dicksons tar del av investeringsbidrag

Bolag Robert Dicksons stiftelse har beviljats 61 miljoner i investeringsbidrag av Länsstyrelsen i Västra Götalands län för nybyggnation i Gårdsten, Göteborg.


Ny chef för fastighetsutveckling på Älvstranden

Karriär Älvstranden Utveckling förstärker sin organisation genom att Gustaf von Seth tillträder rollen som chef för avdelningen fastighetsutveckling.


Technopolis man i Sverige: ”Helt klockrent”

Bolag Johan Herner ska bygga Technopolis organisation i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om hur lycklig slumpen var att han hamnade i bolaget och vad hans huvuduppgift blir 2017. ”Var väldigt nyfiken”.


Wallenstam köper Metodisternas samlingsplats

Transaktioner Wallenstam köper Överås i Örgryte, Göteborg, av Equmeniakyrkan. Wallenstam planerar att göra om fastigheten till äldreboende.


Kungsleden hyr ut i Göteborg

Uthyrning Kungsleden har tecknat ett hyresavtal med Mölndals Däckservice om 3 450 kvadratmeter i fastigheten Tingshuset 2 i Göteborg.


Utopia vinner pris för Nya Hovås

Bygg/Arkitektur Utopia Arkitekter har med sitt förslag till stadsplan för utvecklingen av Nya Hovås, Göteborg, utsetts till vinnare i kategorin Regeneration and Masterplanning i Architectural Review Future Project Awards.


Trivselhus sluter nytt avtal för grupphusbyggnation

Bygg/Arkitektur Södras dotterföretag Trivselhus har tecknat avtal med markentreprenören MacFreeze om byggnation av 52 bostäder till ett sammanlagt ordervärde av 116 miljoner kronor i Kållered, Mölndals kommun.


Semrén & Månsson utformar nytt sjukhus i Göteborg

Bygg/Arkitektur Uppdraget innefattar utformningen av ett helt nytt specialistsjukhus i den framväxande Älvstaden i Göteborg.


Säljstart för 34 radhus i Gårdsten

Bostäder Egnahemsbolagets utveckling av 34 radhus i området Kryddhyllan i Gårdsten, Göteborg, är i full gång.


"Gäller att få till bostäder som inte bara är dyra nybyggen"

Göteborg Göteborgs nya ordförande för byggnadsnämnden vill ha en mindre segregerad och mer grön stad. - Det känns spännande såklart, säger Emmali Jansson om sitt nya jobb.


Göteborgs byggnadsnämnd får ny ordförande

Göteborg Emmali Jansson (MP) blir ny ordförande för Göteborgs byggnadsnämnd.


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.