Victoria Park förhandlar om bytesaffär i Göteborg

Bolag Efter uppgifter om läcka offentliggör Victoria Park planer om förhandlingar om bytesaffär i Göteborg.


Tyréns får framtidsuppdrag av Göteborgs stad

Bygg/Arkitektur Göteborgs stad planerar för omfattande förtätning i centrala stadsdelar, främst Älvstadenområdet, med syfte att stärka Göteborg som regionens kärna. Tyréns har fått uppdraget att ta fram framtidsscenarion för hur centrala Göteborg ska utvecklas närmaste åren.


Aspelin Ramm säljer byggrätter i Mölndal till Kärnhem

Transaktioner Aspelin Ramm Fastigheter säljer ett bostadskvarter med byggrätter i stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal till bostadsbolaget Kärnhem. Kvarteret omfattar 6 300 kvadratmeter vilket motsvarar mellan 70 och 80 nya lägenheter.


Miljardsatsning på internationellt forskningskluster i Göteborg

Bygg/Arkitektur Vectura Fastigheter och Next Step bygger ny arena för Life Science och Innovation i samverkan med Astra Zeneca. Satsningen uppskattas till 3,5 miljarder kronor.


Riksbyggen får markanvisning i Gårdsten

Bygg/Arkitektur Gårdsten, i nordöstra Göteborg, utvecklas med nya bostäder och upprustning av centrum. Riksbyggen har fått en markanvisning för att bygga bostadsrätter strax intill Gårdstens centrum.


Ny hyresgäst till Avenyn

Uthyrning Colliers har hyrt ut 720 kvadratmeter till La Venue i Wallenstams fastighet på Kungsportsavenyn 1 i Göteborg.


Prologis tecknar avtal för 30 000 kvadratmeter i Göteborg

Uthyrning Prologis tecknar flera stora hyresavtal i Göteborg, bland annat med Göteborgsoperan.


Nytt gymnasium till Lindholmen

Bygg/Arkitektur Det nya tekniska gymnasiet på Lindholmen blir den första nya gymnasieskolan som byggs i Göteborg sedan 1993.


Hon blir ny regionchef för Svenska Hus

Bolag Svenska Hus har utsett ny regionchef för Göteborg.


Akademiska Hus säljer till Chalmersfastigheter

Transaktioner Akademiska Hus har tecknat avtal med Chalmersfastigheter om försäljning av Palmstedtsalen, Teknologgården, CA-huset och angränsande mark på Chalmersplatsen vid Chalmers Campus Johanneberg.


Wallenstam köper av Heimstaden i Uppsala

Transaktioner Wallenstam har tecknat avtal med Heimstaden om köp av en kontorsfastighet i Uppsala. Fastigheten innefattar i dag bland annat Wallenstams lokalkontor i Uppsala. Under kvartalet har Wallenstam också tillträtt en fastigheten på Kungsportsavenyen i Göteborg.


Tornstaden får bygguppdrag för Stena

Bygg/Arkitektur Tornstaden har blivit utvalda som totalentreprenör av Stena Fastigheter för byggnationen av nära 300 nya hyres- och bostadsrätter på Hisingen i Göteborg. Projektet, som går under namnet Kvillered, byggstartas i dagarna och är en del i samverkansprojektet Bostad 2021.


Tungt modemärke öppnar första butiken i Göteborg

Uthyrning Flyttar in på Södra Larmgatan hos Wallenstam under 2018.


Klartecken för Karlastaden från Länsstyrelsen

Bygg/Arkitektur Nu har detaljplanen för Karlastaden fått grönt ljus från Länsstyrelsen. Byggnationen av den nya stadsdelen på Lindholmen har därmed kommit ytterligare ett steg närmare sin början.


Wästbygg bygger 173 hyresrätter i Göteborg

Bostäder Wästbygg har fått i uppdrag av Almgren Fastighets AB och Svanström Fastigheter att bygga 173 hyresrätter i tre kvarter i Högsbo, Göteborg.


Ny vd för Rotpartner i Göteborg

Bolag Koncernchefen Fredrik Olsson lämnar vd-rollen i Göteborg för att fokusera på hela koncernen. Ny vd i Göteborg blir Daniel Olsson.


Fastpartner hyr ut 9 000 kvadratmeter i Göteborg

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett åttaårigt hyresavtal med Alnova Balkongsystem AB i fastigheten Kärra 90:1 på Orrekulla Industrigata i Göteborg.


Forsåker förstärker med nya projektutvecklare

Karriär Mölndala Fastighets AB, som leder byggkonsortiet Forsåker, förstärker sin organisation med projektutvecklarna Annelie Bjerkne Gerdin och Evelina Sandström.


O´Learys öppnar i Kongahälla Shopping

Uthyrning Adapta Fastigheter fyller på Kongahälla Shopping i Kungälv. O´Learys har tecknat kontrakt om 1 300 kvadratmeter fördelat på restaurang och sportbar i markplan och eventcenter på övre plan.


Chanel öppnar hos Hufvudstaden

Uthyrning Hösten 2017 öppnar Chanel sitt nya koncept Chanel Beauty Store i Hufvudstadens fastigheter i Göteborg och Stockholm.


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.