”Många som peppade mig”

Sverige Styrelsen i kommunala Vellingebostäder har utsett sin ordförande Christer Tedestål till ny vd. Nu berättar han bakgrunden till det till synes märkliga beslutet – och hur hans politiska uppdrag påverkas. ”Klart det blir lite uppmärksamhet”.


Wihlborgs hyr ut 11 500 kvadratmeter i Malmö

Uthyrning Wihlborgs har tecknat hyresavtal med medicinteknikföretaget Mediplast om 11 500 kvadratmeter i Fosie i Malmö.


Därför satsar MKB på HBTQ-certifiering

Bolag Är först i fastighetsbranschen – HR-chefen Karin Svensson berättar om hur idén föddes och utmanar nu fler bolag att ta steget. ”Alla har fördomar”.

MKB först i branschen med HBTQ-certifiering

Bolag MKB Fastighets AB certifierades våren 2017 efter en utbildning av alla 300 medarbetare i HBTQ-frågor under 2016.


Skanska bygger nytt kontorshus i Malmö

Bygg/Arkitektur Skanska fortsätter utvecklingen av Universitetsholmen i Malmö genom att investera 430 miljoner kronor för att uppföra den 15 000 kvadratmeter stora kontorsbyggnaden Epic.


Klart för största infrastruktursatsningen i Malmö sedan Citytunneln

Bygg/Arkitektur Kollektivtrafik, fler cykelleder, utbyggd tågpendling och 28 500 nya bostäder. Det blir resultatet av överenskommelsen mellan Sverigeförhandlingen, Malmö stad, Region Skåne, Kävlinge kommun och Lomma kommun.


MKB bygger i Hyllie

Bygg/Arkitektur MKB låter uppföra 108 lägenheter och fem lokaler i tre huskroppar i Hyllie. Serneke har fått byggordern värd 160 miljoner kronor.


Kungsleden gör ny satsning i Hyllie

Bygg/Arkitektur Efter att ha köpt Emporia fortsätter Kungsleden att satsa i Hyllie. Som ett led i bolagets klusterstrategi för att öka närvaron i utvalda områden har man tecknat avtal med Malmö kommun om markanvisning med byggrätt på totalt 8 400 kvadratmeter kontor.


Ny vd för Mitthem klar

Karriär Lotta Björklund, närmast från Timråbo, blir ny vd för Mitthem i Sundsvall.


Trianon noteras på First North

Bolag Malmö-bolaget Trianon, som häromdagen köpte Malmö Entré, offentliggör nu sin avsikt att noteras på First North. Bolaget tar in 300 miljoner kronor i en nyemission.


Peab bygger nya skolor och sporthall i Malmö

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga en ny skola, förskola och sporthall i stadsdelen Husie i Malmö. Beställare är Malmö stad, Stadsfastigheter och kontraktssumman uppgår till 253 miljoner kronor.


Castellum hyr ut i Helsingborg

Uthyrning Hjälpmedelscentralen Medelpunkten har tecknat ett hyresavtal i Castellums fastighet på Makadamgatan 15 på Väla Södra i Helsingborg. De kommer att hyra 2 850 kvadratmeter för kontor, produktion och lager och flyttar in den 1 januari 2018.


Därför slog Trianon till – rekordsnabbt

Transaktioner Vd:n Olof Andersson om varför Trianon kommer lyckas med det Commerz Real inte lyckats med – att fylla upp Entréhuset i Malmö. ”Har en annan plan”.


Vd ny ordförande för Fastighetsägarna Syd

Bolag Klart vem som tar över ordförandeklubban i Fastighetsägarna Syd när Claes Dahlqvist lämnar positionen efter nio år.


Trianon köper Malmö Entré

Transaktioner Malmöbaserade Trianon köper Malmö Entré av tyska Commerz Real.
Trianon har även tecknat en intressant avsiktsförklaring med Malmö stad.


Midroc byggstartar ny centrumbyggnad i Malmö

Bygg/Arkitektur Midroc inleder bygget av en ny centrumbyggnad som ska inrymma två kommunala LSS-boenden vid Bulltofta friluftsstad i Malmö.


”Vi har en evig investeringshorisont”

Bolag Staffan Unge, affärsutvecklingsansvarig på Svenska Handelsfastigheter, om en transaktionsintensiv vecka och hur man växer och har vuxit sedan grundandet.

Svenska Handelsfastigheter köper tre fastigheter

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter köper tre handelsfastigheter i Ystad, Kristianstad och Ängelholm av Eurocorp.


Tele 2 flyttar in i kvarteret Sirius

Uthyrning Wihlborgs har tecknat hyresavtal med Tele 2 om 2 300 kvadratmeter i kvarteret Sirius som just nu byggs i Nyhamnen i Malmö. Därmed är samtliga kontorsytor i huset uthyrda.


Så blir Malmös nya konsthögskola

Bygg/Arkitektur Efter att ha fått ge upp sina tidigare lokaler är det nu – sedan att bygglov beviljats – klart hur Malmös nya konsthögskola kommer att bli.


Midroc bygger nytt kvarter i Hyllie

Bygg/Arkitektur Midroc har beviljats bygglov för att uppföra ett nytt kvarter i Hyllie.


Castellum köper för att skapa Nordens första well-certifierade kontorshus

Transaktioner Castellum köper 11 200 kvadratmeter i Hyllie för att uppföra Nordens första kontorshus som möter den nya internationella certifieringen The Well Building Standard.


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.