Logistic Contractor utvecklar logistikanläggning i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Logistic Contractor har tecknat avtal om att utveckla och bygga en logistikanläggning i Helsingborg åt Seafrigo Nordic.


Misstänkt korruptionshärva i MKB

Sverige En anställd vid Malmös kommunala bostadsbolag, MKB, misstänks för att ha riggat upphandlingar så att kontrakt på stora byggprojekt gått till ett och samma byggbolag.


Annons
Image

Byggklart för studentbostäder på Marathon

Bygg/Arkitektur AF Bostäders styrelse har nu beslutat att genomföra nybyggnation av projektet Marathon i centrala Lund vilket innebär att 256 bostäder snart finns tillgängliga för över 400 studenter.


Serneke vill storsatsa i Landskrona

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen i Landskrona har beslutat om en avsiktsförklaring mellan Landskrona stad och Serneke som innebär att förutsättningarna för ett vattenland, idrottscentrum, nya bostäder och skola ska utredas. En framtida storsatsning på området i Karlslund har potential att locka besökare och nyinflyttning från hela Öresundsregionen.


Vasakronan hyr ut 1 500 kvadratmeter i centrala Malmö

Uthyrning Det är Entreprenörcenter Södertull, EC Södertull, som hyr 1 500 kvadratmeter i fastigheten Magnus Stenbock 4 med adress Södra Vallgatan 5.


Annons
Image

Subway öppnar restaurang i kvarteret Caroli i centrala Malmö

Uthyrning Agora har tecknat ett sexårigt avtal med Subway om en lokal i kvarteret Caroli i centrala Malmö.


Wihlborgs bygger ut till Tyréns i Dockan

Bygg/Arkitektur Wihlborgs bygger ut Kranen 9 i Dockan med 2 200 kvadratmeter när hyresgästen Tyréns växer och behöver större lokaler. Projektet innefattar även en ombyggnad av Tyréns befintliga lokaler.


Lokala fastighetsmagnater: Ingmar Svensson

Sverige DEL 5: Fastighetssverige skriver om de lokala fastighetsmagnaterna i vårt avlånga land. I dag skriver vi om Ingmar Svensson, skåningen som gjorde Ystad till sin stad på riktigt genom sitt livsverk HP Holding.


Annons
Image

Vellingebostäders vd avgår

Bostäder Vellingebostäders vd Anders Larsson har på egen begäran sagt upp sin anställning i bolaget. Ett beslut som beklagas mycket av både bolagets styrelse och ägare, Vellinge kommun.


”Finns absolut rum för en ny aktör”

Bolag ELF:s grundare och vd Ludvig Find om varför man nu går in på den svenska marknaden, vad som kännetecknar bolaget och hur stor organisationen kommer att vara: ”Renodlat svenskt”.


”Inte satt någon övre gräns”

Bostäder Vd:n Per-Martin Eriksson om Veidekke Bostads expansion, vad som förhindrar byggandet och möjligheten till nya marknader: ”Politiker oroar mig mest”.


Annons
Image

ELF Development kliver in på svenska marknaden

Transaktioner Danska ELF Development tar steget in på den svenska marknaden. Bolaget köper 20 000 kvadratmeter byggrätter i Limhamn från Bonava.


Välaborgen hyr ut i Väla

Uthyrning Välaborgen hyr ut 900 kvadratmeter till Royal Design på Väla, Helsingborg.


Gjuteriet 21 i Limhamns läge.

Vita Örn byggstartar i Limhamns läge

Bygg/Arkitektur Bygglovet är klart för första etappen i Vita Örns stora satsning på hyreslägenheter i Limhamns Läge. I första etappen byggs 84 lägenheter och två lokaler ska vara färdigställda i början av 2019.


Annons
Image

Coor tecknar avtal med Akelius

Bolag Det nya avtalet är treårigt och innebär att Coor ska leverera fastighetsteknisk drift och förvaltning, utemiljötjänster och lokalvård till deras svenska fastighetsbestånd. Avtalet är värt cirka 85 miljoner kronor per år.


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.