Nytt äldreboende byggs i Staffanstorp

Bygg/Arkitektur I början av 2019 kommer ett nytt äldreboende som riktar sig till personer med demenssjukdom att stå inflyttningsklart i Staffanstorp. Boendet får namnet Villa Roos Park och uppförs i samarbete mellan Vardaga och Roos Vård- och boende Fastighets AB.


Dubbla uthyrningar i Skanskas Studio

Uthyrning Skanska har gjort ytterligare uthyrningar i Studio och tecknat hyresavtal med Suzohapp (tidigare Scan Coin) och Refinedwiki.


Greenworks Tools flyttar huvudkontoret från Köln till Malmö

Uthyrning Greenworks Tools, öppnar nytt huvudkontor i Malmö med hyresvärd Vasakronan. Detta medför att huvudkontoret flyttas från Köln i Tyskland till Malmö.


Fortsatt hög byggtakt för bostäder i Malmö

Bygg/Arkitektur Den höga byggtakten i Malmö fortsätter, 2016 beviljades nästan 4 000 bygglov och redan första kvartalet har bygglov för över 1 000 bostäder beviljats. På fredagen gav stadsbyggnadsnämnden klartecken åt flera stora projekt i Malmös utbyggnadsområden.


40 000 kvadratmeter utvecklas i Hyllie

Bygg/Arkitektur Kian Properties, Tengbom och Hyllie Green AB utvecklar nya kvarter om totalt 40 000 kvadratmeter i Hyllie utanför Malmö. Konceptet vidareutvecklar blandstaden och omfattar cirka 400 bostäder i form av flerfamiljshus, radhus och äldreboende samt 12 700 kvadratmeter kontor, förskola, service och parkeringshus.


Bilprovningen i Malmö utökar kapaciteten med en tunghall

Bygg/Arkitektur Bilprovningen möter den ökade efterfrågan med att tillvarata outnyttjade utrymmen på gårdsplanen intill sin nuvarande station i Malmö-Fosie och bygga till en tung bana.


Skanska och Folksam bygger hyreslägenheter i Sorgenfri

Bygg/Arkitektur Skanska utvecklar och bygger 40 hyreslägenheter i samarbete med Folksam i Sorgenfri i Malmö. Projektet som beräknas stå klart i maj 2018 är Skanskas första projekt med egenutvecklade hyresrätter i Malmö.


Hall om Heimstadens offensiv

Bolag Heimstadens vd Patrik Hall om den offensiva transaktionsstarten på året, senaste Ståhl-affären och vad man vill åstadkomma i sin hemstad Malmö. ”Inte en lysande affär”.


Stenströms och Helsingborgshem i samarbetsprojekt på Drottninghög

Bygg/Arkitektur Stenströms Skjortfabrik växer och vill fortsätta utveckla sin verksamhet med nya lokaler på Drottninghög. Nu inleder bolaget ihop med Helsingborgshem en satsning i området.


Nordisk Film öppnar i Gränbystaden 2018.

Nordisk Film gör biosatsning i Sverige

Uthyrning Nordisk Film, som äger de största biografkedjorna i Danmark och Norge, planerar nu för en satsning i Sverige. Två kontrakt är tecknade med Atrium Ljungberg, i Uppsala och Malmö.


LKF får 60 miljoner i investeringsstöd – sänker hyrorna

Bolag Länsstyrelsen i Skåne har fattat beslut om att tilldela Lunds Kommuns Fastighets AB (LKF) statligt investeringsstöd för två pågående byggprojekt. Nu omförhandlas och sänks hyrorna.


Järngrinden och Mjöbäcks får markanvisning i Bjärred

Bygg/Arkitektur 2016 bjöd Lomma kommun in till en markanvisningstävling för en omdaning av Bjärreds centrum. Tävlingen är nu avgjord och markanvisningen går till Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad som lämnat in ett gemensamt förslag, ritat av Krook & Tjäder.


Heimstaden köper i Lund

Transaktioner Heimstaden har undertecknat avtal om att köpa en 18 000 kvadratmeter stor fastighet på Vildanden i Lund för cirka 400 miljoner kronor. Säljare är Stiftelsen AF Bostäder.


Note säljer till Estancia i Lund

Transaktioner Note AB säljer fastigheten Lyckebacken 2 i Lunds kommun till Estancia Bostad AB. I samband med tillträdet tecknas ett hyreskontrakt mellan Note och den nya fastighetsägaren.


Annehem byggstartar Point Hyllie

Bygg/Arkitektur Annehem har, via det av Peab och Volito samägda bolaget Point Hyllie Holding AB, fått uppdraget att utveckla The Point, en 29 våningar hög kontorsbyggnad i stadsdelen Hyllie i Malmö.


Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.