Hem » Branschguiden » Ägare/investerare » Castellum AB

Fastighetssveriges Branschguide

Castellum AB


Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 74 miljarder kronor och utgörs av lokaler för kontor/butik och lager/logistik med en uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvm.
Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i 17 städer från Köpenhamn i söder till Sundsvall i norr.
Castellum har under 2016 tilldelats två utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, dels Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och industrilokaler, dels förstapris för hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association). Castellum har dessutom valts in i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet.
Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap. Läs mer på www.castellum.se


Skrivet om Castellum AB

Här är Castellums framtidssatsning

Bolag Castellum satsar på att bli branschledare inom digitalisering. Mattias Nyström, bolagets Chief Digital Officer, ger Fastighetssveriges läsare en hint om hur det ska gå till. ”Alla får ett A-läge”.


Castellum hyr ut i Eminent

Uthyrning Castellum har tecknat ett hyresavtal med Pergo i projektet Eminent i Hyllie i Malmö. Eminent uppförs på Hyllie Boulevard, och Pergo planerar att flytta in i en 527 kvadratmeter stor kontorslokal i april 2019. De flyttar då sitt nordiska huvudkontor från lokalerna i Trelleborg.


Lista: Fastighetssvenskan 2017

Sverige I helgen gick Allsvenskan 2017 i mål, med Malmö FF som segrare. Men hur ser tabellen ut om man skärskådar de fotbollslag som sponsras av fastighetsbranschen? Låt oss presentera den interna ligan ”Fastighetssvenskan 2017”.


Därför går Mariette Hilmersson till Castellum

Bolag Efter tre år på Framtiden lämnar nu Mariette Hilmersson rollen som vd för att i stället efterträda Cecilia Fasth som vd för Region Väst hos Castellum. För Fastighetssverige berättar hon om tiden på Framtiden, lockelsen att gå till ett noterat bolag och att arbeta med Henrik Saxborn.


Mariette Hilmersson blir ny vd för Region Väst hos Castellum

Bolag Mariette Hilmersson lämnar posten som vd för Framtiden för att istället ersätta Cecilia Fasth som vd för Region Väst hos Castellum.


Adress

Castellum AB
Kaserntorget 5
403 14 Göteborg


Kontakt

Malin Engelbrecht
malin.engelbrecht@castellum.se