Image

Ytterligare ett bolag siktar på börsen

Bolag Magnolia Bostad avser att genomföra en notering av bolagets aktier på Nasdaq First North, med sikte på att handel i aktien inleds i juni 2015.
Publicerad den 6 Maj 2015
Fredrik Lidjan. Bild: Magnolia Bostad
Fredrik Lidjan.

Magnolia Bostad utvecklar hyresrätter och bostadsrätter i attraktiva lägen, främst i Sveriges storstadsregioner.

Projektportföljen omfattar i dag cirka 5 000 bostäder fördelat på cirka 25 projekt. Majoriteten av projekten kommer att byggstartas relativt jämnt fördelat under de kommande tre åren.

Noteringen genomförs i syfte att ge bolaget den finansiella styrka som krävs för att låta projektportföljen fortsätta att växa under de kommande åren. En notering på First North stärker även Magnolia Bostads förutsättningar på kapitalmarknaden och bidrar till en ökad profilering bland såväl allmänhet som hos bolagets befintliga och potentiella kunder.

Nuvarande huvudägare, inklusive den största aktieägaren (Holmström Fastigheter AB, ”Huvudaktieägaren”), kommer även efter noteringen att inneha en signifikant ägarandel i Magnolia Bostad och kommer därmed fortsätta att aktivt bidra till bolagets framtida utveckling.

– Sedan vi grundade Magnolia Bostad 2009 har bolaget snabbt utvecklats till att bli en aktör att räkna med på den svenska bostadsutvecklingsmarknaden. Noteringen är ett naturligt nästa steg i Magnolia Bostads utveckling och jag ser den som ett kvitto på att Magnolia Bostad har en viktig roll att fylla, inte minst som en betydelsefull utvecklare av hyresbostäder i Sverige, säger Fredrik Holmström, styrelseordförande för Magnolia Bostad.

– Vi har de senaste åren byggt upp en projektportfölj som nu börjar generera goda vinster åt bolaget. Den kvalitetsstämpel som en notering innebär kommer att ge bolaget ökad trovärdighet hos viktiga intressenter, som kommuner, kreditinstitut och potentiella framtida medarbetare. Den ger oss även de finansiella muskler som krävs för fortsatt tillväxt och möjligheten att väsentligt utöka projektportföljen, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

Erbjudandet i samband med noteringen kommer att bestå av en kombinerad nyemission av aktier samt försäljning av befintliga aktier från Huvudaktieägaren. Aktierna kommer att erbjudas till institutionella investerare i Sverige och internationellt, samt till allmänheten i Sverige.

Pareto Securities är Sole Manager och Bookrunner för erbjudandet.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige