Image

Willhem säljer fastigheter i Lysekil

Transaktioner Som ett led i att effektivisera förvaltningen har Willhem ingått avtal om försäljning av ett fastighetsbestånd i Lysekil omfattande bostäder och kommersiella lokaler. Köpare är Akka Egendom. 
Publicerad den 19 Juni 2017
Mikael Granath. Bild: Willhem
Mikael Granath.

Fastigheterna som avyttras avser en bostadsportfölj med 226 centralt belägna hyreslägenheter, och en mindre andel lokaler, samt Centrumhuset vid Södra Hamnen i Lysekil. Centrumhuset innefattar kommersiella lokaler med en uthyrningsbar yta om 6 439 kvadratmeter, samt 69 hyreslägenheter. Den totala uthyrningsbara ytan för hela portföljen är 32 208 kvadratmeter.    

– Vi säljer beståndet i Lysekil av effektiviseringsskäl och är glada att få lämna över till Akka Egendom, som har en hög ambition när det gäller förvaltning och service, säger Willhems vd Mikael Granath. 

– För Akka Egendom är detta ett bra och rationellt bestånd i en intressant ort. Vi har goda erfarenheter av tidigare förvärv från Willhem och ser fram emot att ta över som en ny långsiktig ägare. Vår ambition är att växa ytterligare i regionen genom tilläggsförvärv, säger Akka Egendoms vd Henrik Jussi-Pekka.

Affären är villkorad av finansieringsförbehåll. Frånträde sker den 30 augusti 2017. 

CBRE var säljrådgivare åt Willhem.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige