Willhem köper för 2,4 miljarder

Publicerad den 22 Oktober 2012

Transaktioner Willhem köper 46 fastigheter om totalt 194 000 kvadratmeter av Akelius och Apartment Bostad. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 2,4 miljarder kronor.

Pål Ahlsén. Bild: Akelius Fastigheter. Bild: Akelius Fastigheter
Pål Ahlsén. Bild: Akelius Fastigheter. Mikael Granath. Bild: Willhem. Bild: Willhem
Mikael Granath. Bild: Willhem.

Totalt handlar det om 2 633 hyreslägenheter som Willhem köper av Akelius och Apartment Bostad i Karlstad, Linköping och Västerås. I Karlstad och Linköping kompletterar lägenheterna Willhems befintliga bestånd med 1 263 respektive 698 lägenheter. Västerås blir en ny ort, med 672 lägenheter. Rådgivare i affären har varit Pangea Property Partners och ABG Sundal Collier.
- Genom affären etablerar vi oss mitt i Mälardalen. Fastigheterna är intressanta och har ett utmärkt läge på respektive ort samt kompletterar befintlig portfölj på ett bra sätt, säger Willhems vd Mikael Granath.
Det samlade värdet på Willhems fastighetsbestånd, inklusive ingångna avtal, uppgår nu till 13,1 miljarder kronor, vilket är en ökning med 5,8 miljarder sedan årsskiftet.
Akelius syfte med försäljningen är att satsa på befintligt bestånd.
- Överskottet går till att renovera miljonprogrammet, där Akelius årligen uppgraderar för 1,5 miljarder kronor. Efterfrågan på Akelius First Class är fem gånger större än för standardlägenheter, säger Akelius koncernchef Pål Ahlsén.


- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige
Newsflash

Hemsö miljardinvesterar i Nacka

Transaktioner Hemsö köper en portfölj omfattande ett flertal fastigheter i Nacka i Stockholm.


På väg mot rekordår

Transaktioner Transaktionsvolymen för årets nio första månader uppgår till 134 miljarder kronor, enligt Cushman & Wakefield. Volymen innebär en ökning med 31 procent jämfört med förra året.


Annons
Image

Annons Image
Image
Sveriges snyggaste kontor
Vill du att ditt kontor ska ha en chans att vinna Sveriges Snyggaste Kontor 2016 den 16 november på Grand Hotel i Stockholm så nominera det via länk inne i artikeln senast i morgon fredag den 30 september.

I morgon stänger nomineringen

Fastighetsmarknadsdagen Stockholm I morgon stänger nomineringen till årets upplaga av Sveriges Snyggaste Kontor. Hittills är 27 kontor från Luleå till Lund nominerade. Nominera ditt kontor via länk inne i artikeln.


Brinova noteras på fredag

Bolag Nya Brinova Fastigheter, skapat av Erik Selin och Erik Paulsson, noteras på First North Premier på fredag.


GE säljer sitt sista nordiska fastighetsinnehav

Transaktioner Nordisk Renting har gjort tre affärer, i Finland, Danmark och Sverige. Bland annat har bolaget köpt GE:s sista nordiska kommersiella fastighetsinnehav.


Annons
Image

Victoria Park: Många intressenter för planlagd mark

Bolag Victoria Park har redan haft ett stort antal intressenter som vill köpa planlagd mark för bostadsrätter. Markvärdena har hittills inte räknats med i balansräkningen.


Piraterna får nytt landmärke

Uthyrning En av Skandinaviens största animationsstudios får ny adress.


SBB tar in 830 miljoner kronor

Ekonomi/Finansiering SBB genomför nyemissioner av stamaktier av serie B, preferensaktier och konvertibler till ett begränsat antal investerare. Totalt tar bolaget in cirka 830 miljoner kronor.


Annons
Image

Scandic lanserar sitt femte signaturhotell

Bolag Naturen gör intåg i Stockholm genom Downtown Camper.


De får utforma Arbetsförmedlingens nya hk

Bolag Ett arkitektkontor har tecknat ett ramavtal med Arbetsförmedlingen, vilket bland annat innebär att man får uppdraget att utforma Arbetsförmedlingens nya huvudkontor, hos Humlegården i Solna strand.


Tribo köper fastighet i Skellefteå

Transaktioner Tribo köper en utvecklingsbar fastighet av BKCC Fastigheter i Skellefteå centrum.


Annons
Image

Nya hyresgäster till kvarteret Igor

Uthyrning Elva nya butiker och restauranger har etablerat sig i kvarteret Igor, Västerås.


Första spadtag för Lindholmen – får 150 fler lägenheter

Bostäder Under torsdagen tas första spadtaget i det nya bostadsområdet – totalt cirka 600 bostäder.


Skanska lanserar gröna lastbilar

Energi/miljö Göteborg står inför flera stora centrala infrastrukturprojekt där tillgänglighet, hållbarhet och säkerhet är kritiska frågor. Skanskas anläggningsverksamhet i väst har därför tillsammans med Volvo Lastvagnar och JH Entreprenad utvecklat ett nytt miljöfordon, speciellt framtaget för trånga stadsprojekt.


Annons
Image

Atlasmuren hyr ut i Sollentuna

Uthyrning Atlasmuren får två nya hyresgäster i Sollentuna.