Willhem köper för 2,4 miljarder

Publicerad den 22 Oktober 2012

Transaktioner Willhem köper 46 fastigheter om totalt 194 000 kvadratmeter av Akelius och Apartment Bostad. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 2,4 miljarder kronor.

Pål Ahlsén. Bild: Akelius Fastigheter. Bild: Akelius Fastigheter
Pål Ahlsén. Bild: Akelius Fastigheter. Mikael Granath. Bild: Willhem. Bild: Willhem
Mikael Granath. Bild: Willhem.

Totalt handlar det om 2 633 hyreslägenheter som Willhem köper av Akelius och Apartment Bostad i Karlstad, Linköping och Västerås. I Karlstad och Linköping kompletterar lägenheterna Willhems befintliga bestånd med 1 263 respektive 698 lägenheter. Västerås blir en ny ort, med 672 lägenheter. Rådgivare i affären har varit Pangea Property Partners och ABG Sundal Collier.
- Genom affären etablerar vi oss mitt i Mälardalen. Fastigheterna är intressanta och har ett utmärkt läge på respektive ort samt kompletterar befintlig portfölj på ett bra sätt, säger Willhems vd Mikael Granath.
Det samlade värdet på Willhems fastighetsbestånd, inklusive ingångna avtal, uppgår nu till 13,1 miljarder kronor, vilket är en ökning med 5,8 miljarder sedan årsskiftet.
Akelius syfte med försäljningen är att satsa på befintligt bestånd.
- Överskottet går till att renovera miljonprogrammet, där Akelius årligen uppgraderar för 1,5 miljarder kronor. Efterfrågan på Akelius First Class är fem gånger större än för standardlägenheter, säger Akelius koncernchef Pål Ahlsén.


- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige
Stena Fastigheter köper 1 225 lägenheter av Landskronahem.

Stenas Landskrona-affär klar

Transaktioner Nu är affären mellan Stena Fastigheter och Landskronahem klar. Stena köper 1 225 lägenheter och ett LSS-boende i stadsdelarna Pilängen och Sandvången.
Fastighetsvärdet ligger strax över en miljard kronor.


Hufvudstaden utser ny Göteborgschef

Karriär Hufvudstaden har nu utsett en ny Göteborgschef. Han kommer närmast från Halmstads kommun, men har tidigare arbetat för Hufvudstaden i Stockholm.


Annons
Image

Annons Image
Fastighetsmarknadsdagen Uppsala

Investeringsmöjligheter i intressant demografiskt läge

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Det kommer behöva investeras mer än 1 500 miljarder kronor i nyproduktion av bostäder och samhällsfastigheter fram till 2030. Samtidigt skapar stora demografiska förändringar (flyktingströmmar, höga födelsetal och åldrande befolkning) utmaningar och möjligheter på fastighetsmarknaden. Om detta kommer Max Barclay, vd Newsec och Jakob Pettersson, analyschef Newsec att berätta på Fastighetsmarknadsdagen Uppsala den 19 maj.


Kungsleden tecknar långt hyresavtal med hotell i Kista

Uthyrning Kungsleden har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med hotelloperatören Kista Hotel Apartments för ett lägenhetshotell i fastigheten Holar 1 i Kista. Uthyrningen omfattar hela fastigheten med en total yta om 6 000 kvadratmeter.


Hemfosa rekryterar från Hemsö

Bolag Hemfosa förstärker transaktionsavdelningen med ytterligare en erfaren medarbetare.


Annons
Image

Dagsböter för Arnhult

Juridik Stockholms tingsrätt frikände i går Klöverns vd och storägare Rutger Arnhult för våld mot tjänsteman. Däremot dömdes han för våldsamt motstånd, och ska betala 40 dagsböter.


Wihlborgs hyr ut till Aller media i Malmö

Uthyrning Aller media flyttar in på cirka 3 500 kvadratmeter på Östergatan i centrala Malmö, lokaler som Försäkringskassan lämnar under sommaren.


Kungsleden: Värdena upp över 500 miljoner

Bolag Kungsledens förvaltningsresultat ökade med 35 procent och fastighetsvärdena med 524 miljoner kronor under Q1.


Annons
Image

Hemsös CFO Eva Bång slutar

Karriär Hemsös CFO och vice vd Eva Bång har valt att lämna Hemsö för att påbörja en tjänst som Global CFO på Ikea Centres i Leiden, Nederländerna.


”Stor framåtanda i Göteborgsområdet”

Bolag Platzer växer vidare genom stora framsteg i utvecklingsprojekten.
Bolagets förvaltningsresultat ökar med 14 procent, fastighetsvärdet är uppe i nästan 10 miljarder kronor.


Catena har 220 000 kvadratmeter vakans

Bolag Catena har efter sammanslagningen med Tribona 220 000 kvadratmeter vakanta ytor. Ambitionen är att halvera vakansen till nästa sommar, enligt Q1-rapporten.


Annons
Image

Platzer förvärvar Studenternas Hus

Transaktioner Platzer har träffat avtal med Göteborgs Universitet om att förvärva tomträtten Lorensberg 62:1, mer känt som Studenternas Hus.


råttor.jpg

Stora problem med råttor i Göteborg

Göteborg Råttor är ett stort problem i Göteborg. Det visar en ny undersökning från Fastighetsägarna. Över 70 procent av de fastighetsägare som svarat på en enkät uppger att de haft problem med råttor det senaste fem åren. Råttsanering pågår i varannan fastighet. Hjälpen från kommunen anses bristfällig.


Carglass flyttar till Garnisonen

Uthyrning Carglass flyttar i september in i nya lokaler i Garnisonen på Karlavägen i Stockholm. Tenant & Partner har bistått företaget i projektet.


Annons
Image

De ritar Sahlgrenskas Life Science Park

Bygg/Arkitektur Arkitema Architects och Sweco har utsetts att utforma Göteborg Life Science Park. Två nya byggnader på totalt 90 000 kvadratmeter ska koppla samman sjukhuset och universitetet.