Willhem köper för 2,4 miljarder

Publicerad den 22 Oktober 2012

Transaktioner Willhem köper 46 fastigheter om totalt 194 000 kvadratmeter av Akelius och Apartment Bostad. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 2,4 miljarder kronor.

Pål Ahlsén. Bild: Akelius Fastigheter. Bild: Akelius Fastigheter
Pål Ahlsén. Bild: Akelius Fastigheter. Mikael Granath. Bild: Willhem. Bild: Willhem
Mikael Granath. Bild: Willhem.

Totalt handlar det om 2 633 hyreslägenheter som Willhem köper av Akelius och Apartment Bostad i Karlstad, Linköping och Västerås. I Karlstad och Linköping kompletterar lägenheterna Willhems befintliga bestånd med 1 263 respektive 698 lägenheter. Västerås blir en ny ort, med 672 lägenheter. Rådgivare i affären har varit Pangea Property Partners och ABG Sundal Collier.
- Genom affären etablerar vi oss mitt i Mälardalen. Fastigheterna är intressanta och har ett utmärkt läge på respektive ort samt kompletterar befintlig portfölj på ett bra sätt, säger Willhems vd Mikael Granath.
Det samlade värdet på Willhems fastighetsbestånd, inklusive ingångna avtal, uppgår nu till 13,1 miljarder kronor, vilket är en ökning med 5,8 miljarder sedan årsskiftet.
Akelius syfte med försäljningen är att satsa på befintligt bestånd.
- Överskottet går till att renovera miljonprogrammet, där Akelius årligen uppgraderar för 1,5 miljarder kronor. Efterfrågan på Akelius First Class är fem gånger större än för standardlägenheter, säger Akelius koncernchef Pål Ahlsén.


- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikeln till e-post


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige
Samtliga kontorsytor i Glasvasen är nu fullt uthyrda.

Fullt uthyrt i Glasvasen

Uthyrning Läkemedelsföretaget Novo Nordisk tecknar avtal om 800 kvadratmeter i Jernhusens kontorshus Glasvasen i Södra Nyhamnen, Malmö.
Därmed är Glasvasens kontorsytor fullt uthyrda.


WP Carey vill köpa mer i Sverige

Expo Real Amerikanska WP Carey, som premiärköpte i Sverige i somras, är på Expo Real med siktet inställt på fler affärer i Sverige.


Annons Image
Image

Newsec hyr ut i Västerås

Uthyrning Newsec har tecknat ett femårigt hyresavtal med Sweco avseende drygt 2 200 kvadratmeter i Centra-fastigheten i Västerås. Newsec förvaltar fastigheten på uppdrag av Agora.


NP3 säljer för 67 miljoner

Transaktioner NP3 har sålt två fastigheter för sammanlagt 67 miljoner kronor vilket innebär en vinst om cirka 10 miljoner kronor från förvärvat pris.
Fastigheterna bedöms som icke-strategiska för NP3.


Annons
Image

Grönt ramverk för Nya SFF:s MTN-program

Ekonomi/Finansiering Paulssonsfärens finansieringsbolag Nya Svensk Fastighetsfinansiering (Nya SFF) har tillsammans med SEB arbetat fram ett grönt ramverk för bolagets MTN-program. Med det Gröna ramverket kan Nya SFF emittera gröna obligationer.


Serneke bygger simhall i Alingsås

Bygg/Arkitektur Serneke bygger om Nolhaga sim- och sporthall i Alingsås till ett värde av cirka 200 miljoner kronor.


Hyresgäst på Exportgatan 30 blir Marko Kaj Moving AB.

Estancia Logistik hyr ut lagerlokal i Göteborg

Uthyrning Estancia Logistik hyr ut en lagerlokal om 1 304 m² på Exportgatan 30 i Göteborg.


Annons
Image

Redito rekryterar från JLL

Karriär Redito rekryterar Magnus Grape, närmast från JLL, som ska arbeta med transaktioner, analys och finansiering.


Rikshem bygger bostäder i Luleå

Bostäder Rikshem presenterade i går planerna för 110 hyresrätter på Klintbacken i Luleå. Tanken är att byggstarta till sommaren och att inflyttning sker under 2017.


Diös köper för 653 miljoner

Transaktioner Diös köper fem fastigheter om cirka 51 000 kvadratmeter i centrala Skellefteå för 653 miljoner kronor.


Annons
Image

EIB finansierar fastighetssektorn – första avtalet klart

Ekonomi/Finansiering EIB – Europeiska Investeringsbanken – har hittills mest finansierat transport- och energieffektiviseringar, men tar nu steget in i fastighetssektorn.
Ett svenskt börsnoterat bolag är först ut med att teckna ett grönt finansieringsavtal med EIB.


Redito köper butiksfastigheter i Köping och Gävle

Transaktioner Hyresgäster i fastigheterna är bland annat Ica Maxi, Willys och Elgiganten. Värdet uppgår till 275 miljoner kronor och säljare är DPK Management. Fastigheterna kommer att ägas av Trophi.


Harry Sjögren köper i Kungsbacka

Transaktioner Harry Sjögren köper Kungsporten vid Säröleden mellan Göteborg och Kungsbacka för 154 miljoner kronor.


Annons
Image

Ordföranden lämnar Tribona

Bolag Mats-Olof Ljungqvist har meddelat Tribona att han inte står till förfogande för omval vid den extra bolagsstämman den 23 oktober.


Leif Øie.

Ny vd för Link-koncernen

Karriär Leif Øie har tillsatts som ny vd för Link-koncernen. Han tillträder den 1 januari 2016 och kommer att ha ett övergripande ansvar för hela koncernen, med placering i Oslo.