Willhem köper för 2,4 miljarder

Publicerad den 22 Oktober 2012

Transaktioner Willhem köper 46 fastigheter om totalt 194 000 kvadratmeter av Akelius och Apartment Bostad. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 2,4 miljarder kronor.

Pål Ahlsén. Bild: Akelius Fastigheter. Bild: Akelius Fastigheter
Pål Ahlsén. Bild: Akelius Fastigheter. Mikael Granath. Bild: Willhem. Bild: Willhem
Mikael Granath. Bild: Willhem.

Totalt handlar det om 2 633 hyreslägenheter som Willhem köper av Akelius och Apartment Bostad i Karlstad, Linköping och Västerås. I Karlstad och Linköping kompletterar lägenheterna Willhems befintliga bestånd med 1 263 respektive 698 lägenheter. Västerås blir en ny ort, med 672 lägenheter. Rådgivare i affären har varit Pangea Property Partners och ABG Sundal Collier.
- Genom affären etablerar vi oss mitt i Mälardalen. Fastigheterna är intressanta och har ett utmärkt läge på respektive ort samt kompletterar befintlig portfölj på ett bra sätt, säger Willhems vd Mikael Granath.
Det samlade värdet på Willhems fastighetsbestånd, inklusive ingångna avtal, uppgår nu till 13,1 miljarder kronor, vilket är en ökning med 5,8 miljarder sedan årsskiftet.
Akelius syfte med försäljningen är att satsa på befintligt bestånd.
- Överskottet går till att renovera miljonprogrammet, där Akelius årligen uppgraderar för 1,5 miljarder kronor. Efterfrågan på Akelius First Class är fem gånger större än för standardlägenheter, säger Akelius koncernchef Pål Ahlsén.


- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige
Akademiska Hus miljardinvesterar i Campus Albano.

Akademiska Hus miljardinvesterar

Bygg/Arkitektur Akademiska Hus investerar drygt 2,9 miljarder kronor i den fortsatta utvecklingen av Campus Albano. Området ska bli ett vetenskapligt nav som knyter ihop universitetshuvudstaden Stockholm och bildar ett hållbart campus med utbildningsmiljöer för över 15 000 studenter och forskare.


Göteborg 400+
Gert Wingårdh, Joakim Kaminsky, Janica Wiklander och Lukas Memborn diskuterar framtidens arkitektur på seminariet Göteborg 400+.

Wingårdh klar för Göteborg 400+

Göteborg 400+ Sveriges stjärnarkitekt nummer 1, Gert Wingårdh, medverkar på seminariet Göteborg 400+ på tisdag (31 maj).
Wingårdh kommer att diskutera framtidens arkitektur tillsammans med tre andra arkitekter.


Annons
Image

Novi fokuserar på att överträffa förväntningarna

Bolag Den 1 april tog Novi Real Estate över förvaltningen av Gamla Livförsäkringsbolaget SEB Trygg Livs bestånd. - Vi har gått från uppstart till full drift. Nu har vi fullt fokus på att överträffa förväntningarna, både från Gamla Liv och våra kunder i fastigheterna, säger Kinga Kinnunen, som är ansvarig för uppdraget.
Annons Image
Image

Catena gör bytesaffär med Malmö kommun

Transaktioner Catena har gjort en villkorad överenskommelse med Malmö kommun där man säljer två fastigheter och förvärvar tre.


Slussgården planerar ytterligare förvärv

Bolag I går blev det klart att Slussgården köper Sandbacken Mindre 39 på Södermalm av Vasakronan. Men mer är att vänta från bolaget som riktar in sig på Söder och i synnerhet Slussen.
– Efter semestern går vi ut med ytterligare ett förvärv, avslöjar vd Jari Lalli för Fastighetssverige.


Lidingöhem planerar försäljningar

Bolag Kommunala Lidingöhem ska omstruktureras, vilket innebär både att fastigheter behålls, utvecklas och säljs.


Annons
Image

MKB vinner Hifab-tvist

Juridik I förra veckan kom beskedet från Högsta domstolen att prövningstillstånd inte beviljas i den långdragna tvisten mellan MKB Fastighets AB och Hifab Group AB. Hovrättens dom i målet står fast. Domen innebär att ett skadestånd på cirka 65 miljoner kronor tilldöms MKB.


Boet bygger 150 bostäder i Norrköping

Bostäder Boet Bostad har tecknat ett markreservationsavtal med Norrköpings kommun och kommer att utveckla närmare 150 bostäder i stadsdelen Hageby.


Gavlegårdarna bygger fler bostäder på Gävle Strand

Bostäder De tio lägenheterna är belägna på plan fyra i det nyproducerade huset på Wilhelmina Skoghs Gata 3 på Gävle Strand.


Annons
Image

Decathlon öppnar andra butiken i Sverige

Handel Nu står den klar, Decathlons nya butik i Barkarby. Kedjans andra butik i Sverige omfattar 3 500 kvadratmeter butiksyta proppfylld med sportprodukter.


Anna-Maja Jöhnemark.

Ebab rekryterar hållbarhetsstrateg

Karriär Ebab rekryterar Anna-Maja Jöhnemark som hållbarhetsstrateg. Syftet med att tillsätta en hållbarhetsstrateg är att ge kunderna en helhetssyn inom området.


Jernhusen bygger verkstad i Hagalund

Bygg/Arkitektur Jernhusen investerar 60 miljoner kronor för att möta SJ:s behov av ökad verkstadskapacitet i Hagalund.


Annons
Image

NAI Svefa rekryterar tre personer

Bolag NAI Svefa stärker sin värderingsverksamhet i Norrköping, Stockholm och Malmö genom rekryteringar av Petter Öhman, Hedvig Mathisson och Mikael Svensson.


Byggstart för Hammarös nya marknadsplats

Bygg/Arkitektur Nästa vecka tas det första spadtaget till Hammarös nya matmarknad. Här kommer Ica Fastigheter att bygga ett lokalcentrum med en Ica Kvantumbutik, restaurang, apotek och gym.


Vasakronan säljer kontorshus i Stockholm

Transaktioner Vasakronan säljer kontorsfastigheten Sandbacken Mindre 39 på Södermalm för 234 miljoner kronor.


Annons
Image

Göteborg 400+
Nästa tisdag är det dags för Göteborgs nya framtidsseminarium Göteborg 400+ där, bland mycket annat, stadens stora utvecklingsområden ska gås igenom.

Göteborgs utvecklingsområden i fokus

Göteborg 400+ På Göteborgs nya framtidsseminarium nästa tisdag kommer stadens stora utvecklingsområden att sättas under lupp.