Willhem köper för 2,4 miljarder

Publicerad den 22 Oktober 2012

Transaktioner Willhem köper 46 fastigheter om totalt 194 000 kvadratmeter av Akelius och Apartment Bostad. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 2,4 miljarder kronor.

Pål Ahlsén. Bild: Akelius Fastigheter. Bild: Akelius Fastigheter
Pål Ahlsén. Bild: Akelius Fastigheter. Mikael Granath. Bild: Willhem. Bild: Willhem
Mikael Granath. Bild: Willhem.

Totalt handlar det om 2 633 hyreslägenheter som Willhem köper av Akelius och Apartment Bostad i Karlstad, Linköping och Västerås. I Karlstad och Linköping kompletterar lägenheterna Willhems befintliga bestånd med 1 263 respektive 698 lägenheter. Västerås blir en ny ort, med 672 lägenheter. Rådgivare i affären har varit Pangea Property Partners och ABG Sundal Collier.
- Genom affären etablerar vi oss mitt i Mälardalen. Fastigheterna är intressanta och har ett utmärkt läge på respektive ort samt kompletterar befintlig portfölj på ett bra sätt, säger Willhems vd Mikael Granath.
Det samlade värdet på Willhems fastighetsbestånd, inklusive ingångna avtal, uppgår nu till 13,1 miljarder kronor, vilket är en ökning med 5,8 miljarder sedan årsskiftet.
Akelius syfte med försäljningen är att satsa på befintligt bestånd.
- Överskottet går till att renovera miljonprogrammet, där Akelius årligen uppgraderar för 1,5 miljarder kronor. Efterfrågan på Akelius First Class är fem gånger större än för standardlägenheter, säger Akelius koncernchef Pål Ahlsén.


- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige

Hon blir ny vd för Humlegården

Karriär Per-Arne Rudbert lämnar Humlegården efter 17 år. Hans efterträdare på vd-posten är nu utsedd.


Fastighetskvinnan

Fastighetskvinnan – i dag stänger anmälan!

Fastighetskvinnan Annika Winsth, Biljana Pehrsson, Johanna Frelin, Emma Jonsteg, Reinhold Lennebo, Ulrika Francke, Anders Lago, Lena Apler, Peter Wågström, Eva Halvarsson, Kerstin Hessius och Carolina Neurath. Det är några av de medverkande på seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel i Stockholm på torsdag. I dag har du sista chansen att anmäla dig.Annons Image

Nordic PM säljs till Fastator

Transaktioner 100 procent av aktierna i Nordic PM säljs till Fastator för 14 miljoner kronor.


Kungsleden i flera uthyrningar i Västerås

Uthyrning Kungsleden har tecknat hyresavtal med tre olika hyresgäster i Västerås om totalt cirka 5 400 kvadratmeter.


Prime Living bygger – hyr ut till Göteborgs stad

Bygg/Arkitektur Prime Living har tecknat en avsiktsförklaring med Göteborgs stad. Prime Living uppför 400 lägenheter som hyrs ut till Göteborgs stad.Lokalmarknadsdagen

”Det är en jättebra exponeringsmöjlighet”

Lokalmarknadsdagen Om en dryg vecka, den 5 september, är det dags för Lokalmarknadsdagen på Posthotellet i Göteborg.
Här berättar Mikael Hasselberg på Novi Real Estate varför han tycker det är viktigt att de är partners.


Caroline Fellenius-Omnell får topposition på Skanska

Karriär Caroline Fellenius-Omnell har utsetts till Executive Vice President General Counsel på Skanska och tar plats i koncernledningen.


Agora tar in 160 miljoner i företrädesemission

Ekonomi/Finansiering Agora genomför en företrädesemission för att delfinansiera förvärvet av två handelsfastigheter i Västerås.Hufvudstaden hyr ut till bageri i Femman

Uthyrning I september öppnar hantverksbageriet Gateau i Femman i Nordstan.


Specialfastigheter emitterar obligationslån

Ekonomi/Finansiering Specialfastigheter lånar 300 miljoner kronor på obligationsmarknaden under sitt MTN-program.


Patriam rekryterar controller

Karriär Patriam förstärker bolaget med rekryteringen av controllern Jonas Törnqvist.Amasten emitterar ytterligare obligationslån

Ekonomi/Finansiering Amasten har beslutat att emittera ytterligare obligationer – inom ramen för bolagets befintliga obligationsvillkor – för 175 miljoner kronor.


Nya SFF emitterar grönt

Ekonomi/Finansiering Nya SFF har emitterat gröna säkerställda obligationer om 460 miljoner kronor.


Fastighetskvinnan
Samira Mchaiter, Sima Ghaemi och Anna Wingqvist är finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna.

Här är de tre finalisterna

Fastighetskvinnan I morgon stängs anmälan till seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel den 1 september, där prisutdelningen för Årets Unga Fastighetskvinna äger rum.
Under tre dagar har vi presenterat finalisterna. Sist ut: En 27-årig affärsutvecklare som vill inspirera unga kvinnor till att ge sig in i fastighetsbranschen och vara en förebild som visar att man kan komma långt, oavsett bakgrund.Stenvalvet fyller upp efter Länsstyrelsen

Uthyrning Stenvalvet hyr ut 4 000 kvadratmeter i Länsstyrelsens lokaler i Kalmar. Därmed är vakansen efter Länsstyrelsen i stort sett fylld.