Image

Wihlborgs köper i Danmark

Transaktioner Wihlborgs köper fastigheten Lautrupvang 8 i Ballerup i Danmark. Köpesumman uppgår till cirka 120 miljoner kronor.
Publicerad den 19 December 2012
Anders Jarl. Bild: Wihlborgs. Bild: Wihlborgs
Anders Jarl. Bild: Wihlborgs.

Säljare är Pfizer Aps. Tillträde sker omgående.

Fastigheten består av en modern kontorsbyggnad med mycket hög standard som uppfördes 1999 och byggdes till 2007. Byggnaderna uppfördes ursprungligen för Pfizers behov men har på senare tid delats upp för att kunna ta emot även andra hyresgäster.

Huset innehåller 8 500 kvadratmeter kontor. Tomtarealen uppgår till 18 800 kvadratmeter.
– Vi gläder oss åt förvärvet av en av de bästa kontorsfastigheterna i Ballerup. I dagsläget finns det 1 800 kvadratmeter ledigt, som vi ser fram emot att fylla med fler kunder. Fullt uthyrd räknar vi med en avkastning om åtta procent, säger Anders Jarl.
– Förvärvet följer vår strategi att förstärka vårt innehav inom våra utvalda delmarknader. Fastigheten är belägen på ett mycket bra kommunikationsläge i Lautrupparken i Ballerup, som är beläget i den västra delen av Storköpenhamn, säger Anders Jarl.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige