Image

Wihlborgs köper fyra och säljer en

Transaktioner Wihlborgs har köpt tre fastigheter i Helsingborg och en i Malmö. Samtidigt har en fastighet i Helsingborg sålts.
Publicerad den 15 April 2014
Anders Jarl. Bild: Wihlborgs
Anders Jarl.

Wihlborgs har köpt tre fastigheter i Helsingborg för sammanlagt 115 miljoner kronor. Den största är Terminalen 3 i Knutpunkten i centrala Helsingborg med 3 700 kvadratmeter kontorsyta. Det var den enda byggnaden i Knutpunkten-komplexet som Wihlborgs inte ägde.

På Berga köptes industri/lagerfastigheten Armborstet 6 med 4 300 kvadratmeter uthyrningsbar yta samt en obebyggd tomt om 4 800 kvadratmeter i kvarteret Visiret. Tomten ligger i direkt anslutning till Wihlborgs fastighet Visiret 5, vilket ger framtida utbyggnadsmöjligheter.

Wihlborgs har sålt Iris 6 i Helsingborg till en lokal fastighetsägare. Den största hyresgästen i fastigheten är en välbesökt attraktion i Helsingborg, nämligen Tropikariet.

I Malmö har Wihlborgs förvärvat lagerfastigheten Söderhavet 4 för 27 miljoner kronor. Huset ligger på Carlsgatan i Malmö, strax intill Centralstationen, och innehåller 2 600 kvadratmeter.

– Vi är mycket nöjda med våra fyra förvärv som ligger strategiskt rätt inom våra delområden både i Helsingborg och Malmö, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

– Att vi har förvärvat Terminalen 3 effektiviserar vår förvaltning på Knutpunkten och förenklar hanteringen av vår utbyggnad. Vi har länge varit intresserade av att förvärva den sista pusselbiten i kvarteret och är väldigt glada över att ha nått i mål, säger Anders Jarl.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige