Image

Wihlborgs köper fastighet i centrala Helsingborg

Transaktioner Wihlborgs har genom en bolagsaffär köpt fastigheten Kalifornien 11 i centrala Helsingborg. Fastigheten är belägen strax intill Knutpunkten.
Publicerad den 1 December 2017
Anders Jarl. Bild: Wihlborgs
Anders Jarl.

Bolaget förvärvades av Hälsingborgs Byggmästares Bostads AB till ett överenskommet fastighetsvärde om 157,5 miljoner kronor. Fastigheten omfattar cirka 6 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta, primärt kontors- och utbildningslokaler, och är fullt uthyrd.

– Vi är nöjda med vårt förvärv som ligger strategiskt i centrala Helsingborg. Fastigheten kompletterar vårt bestånd väl och stärker samtidigt Wihlborgs position som den ledande fastighetsägaren i Helsingborg, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

– Vi är mycket nöjda med att kunna lämna över den framtida förvaltningen till ett så stabilt förvaltningsbolag som Wihlborgs. Fastigheten har en historisk koppling till oss och ligger oss därför varmt om hjärtat. Vi har nu för avsikt att framåtriktat istället söka bostadsfastigheter för förvaltning, då det är mer passande för vår förening långsiktigt, säger Dick Persson, ordförande i Hälsingborgs Byggmästareförening.

Navet AB har varit rådgivare till säljaren.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige