Image

Wihlborgs genomför två större uthyrningar i Malmö

Uthyrning Wihlborgs hyr i två separata uthyrningar ut 11 000 kvadratmeter i Malmö – och tappar en stor hyresgäst.
Publicerad den 19 Juni 2013
Anders Jarl. Bild: Wihlborgs
Anders Jarl.

Wihlborgs har tecknat ett hyresavtal med IT-konsultföretaget Tieto Sweden AB för 5 000 kvadratmeter kontorsyta i fastigheten Skrovet 5 på Dockan i Malmö.

Samtidigt har Wihlborgs hyrt ut Tietos nuvarande lokaler i fastigheten Östersjön 1 vid centralstationen till Nordea Bank på 6 000 kvadratmeter.

Det sammanlagda hyresvärdet för de båda avtalen är cirka 28 miljoner kronor per år.

- Det är glädjande att Tieto fortsätter att utveckla sin verksamhet inom Wihlborgs fastighetsbestånd. Redan när vi i januari köpte deras nuvarande lokaler (fastigheten Östersjön 1) så visste vi att de var på gång att flytta. Efter deras inflyttning till Skrovet 5 är denna fastighet åter fullt uthyrd. Ytorna har stått tomma sedan mars i år när ÅF flyttade samman sina verksamheter till ett eget hus på Dockan, även det i Wihlborgs ägo, säger Anders Jarl, vd på Wihlborgs.

- Vi är också glada över att ha knutit Nordea till oss. De flyttar in i Tietos nuvarande lokaler i fastigheten Östersjön på ett mycket bra läge intill centralstationen. Lokalerna kommer att renoveras och anpassas till Nordeas verksamhet, säger Anders Jarl.

Wihlborgs har också mottagit den sedan tidigare kända uppsägningen från Högskolan avseende deras lokaler på Dockan. Ytorna på totalt 22 000 kvadratmeter är belägna i två fastigheter, Kranen 2 och Kranen 8, och motsvarar en årshyra om 30 miljoner kronor. Hyresavtalen löper ut den 30 september 2015.

- Uppsägningen är stor och det blir såklart en tuff match att fylla ytorna. Men den nuvarande hyran är väldigt låg, cirka 1 400 kronor per kvadratmeter. Samtidigt öppnar det upp en unik möjlighet för stora företag, myndigheter eller kanske utbildningsverksamhet att flytta ner till det dynamiska Dockan. Vi har lite drygt två år på oss att fylla ytorna igen och med fullt fokus och vind i seglen ska detta inte vara en omöjlig uppgift. Dockan har ett väldigt gott renommé och vi har hela tiden många förfrågningar från intresserade kunder, säger Anders Jarl.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige