Image

Wihlborgs bygger ny kontorsbyggnad i Hyllie

Bygg/Arkitektur Strax söder om Hyllie stationstorg planerar Wihlborgs att bygga ett kontorshus med höga miljökrav och trädplanteringar inomhus, som knyter an till den gård med trädgård som tidigare fanns på platsen. Malmö stads tekniska nämnd har gett klartecken till markförsäljningen.
Publicerad den 20 Oktober 2016
Dungen, vy från Arenagatan i Hyllie. Bild: Wihlborgs
Dungen, vy från Arenagatan i Hyllie.

Strax söder om Hyllie stationstorg planerar Wihlborgs att uppföra en kontorsfastighet i sex plan med 7 700 kvadratmeter BTA.

– Tomten har en perfekt placering. Den ligger i direkt anslutning till Hyllie station och har ett fantastiskt skyltläge mot både Arenagatan och Hyllie Allé. Hyllie är ett populärt område så vi kommer att starta bygget så snart som möjligt, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Den planerade byggnaden blir grön i flera bemärkelser och hämtar inspiration från en gårdsbildning med trädgård som tidigare fanns på platsen. Höga träd inne i entréplanets atrium kommer att skapa en grön och levande miljö med associationer till den gamla bebyggelsen. Husets fasader får två olika uttryck som båda har en veckad form: mot Hyllie Allé i norr en glasfasad med generöst ljusinsläpp, övriga sidor får en ljus plåtfasad. Fastigheten kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld och inflyttning planeras till första kvartalet 2019.

– Det känns roligt att nu även kunna hälsa Wihlborgs välkomna till Hyllie. En stor aktör inom marknaden för kontorsfastigheter gör entré, med ett framtidsorienterat, innovativt projekt som dessutom knyter an till platsens historia, säger Håkan Thulin, exploateringschef inom Malmö stad.

Den totala köpeskillingen uppgår till 30 415 000 kronor. Priset är satt till 3 950 kronor/kvadratmeter BTA, med utgångspunkt i de priser kommunen under senare tid tillämpat vid försäljning av jämförbar mark i området.

– Många vill etablera sig i Hyllie och skapa arbetsplatser i Malmö, och det är lätt att förstå. Stadsdelen ligger mitt i Öresundsregionen som snart passerar fyra miljoner invånare och som har en kvarts miljon företag, säger Milan Obradovic (S), tekniska nämndens ordförande.

– Malmö behöver alla typer av arbetstillfällen. Vi välkomnar att Wihlborgs planerar för ytterligare 350 arbetsplatser i staden, säger Anders Törnblad (MP), vice ordförande i tekniska nämnden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige