Image

Wihlborgs bygger ikonbyggnad i Lund

Bygg/Arkitektur Wihlborgs Fastigheter har, tillsammans med Fojab Arkitekter, vunnit markanvisningstävlingen för den första etappen av Science Village Scandinavia i Lund.
Publicerad den 9 April 2015
Det blir Wihlborgs som får bygga ikonbyggnaden i Lund. Det står klart sedan man vunnit markanvisningstävlingen för den första etappen av Science Village Scandinavia i Lund. Bild: Fojab
Det blir Wihlborgs som får bygga ikonbyggnaden i Lund. Det står klart sedan man vunnit markanvisningstävlingen för den första etappen av Science Village Scandinavia i Lund.

För att utveckla området mellan ESS och MAX IV har Lunds Universitet, Lunds Stad och Region Skåne bildat exploateringsbolaget ”Science Village Scandinavia AB”.

Under slutet av 2014 utlystes en markanvisningstävling för den första etappen av Science Village. Uppgiften bestod i att utforma en ikonbyggnad med en tydlig gestaltning. Byggnaden skall vara en mötesplats och inrymma hotell för forskare, restaurang och utställningar. I en separat byggnad placeras kontor och laboratorium.

Wihlborgs Fastigheter och fyra andra byggherrar/arkitekter utsågs att delta i tävlingen efter en prekvalificering. Wihlborgs har arbetat tillsammans med Fojab Arkitekter med chefsarkitekt Greger Dahlström i spetsen och vårt gemensamma förslag ”Space” har nu utsetts till vinnare.

? Vi på Wihlborgs är så klart väldigt stolta över att vårt bidrag har vunnit och att vi får vara med och utveckla den nya stadsdelen mellan forskningsanläggningarna ESS och MAX IV, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter AB.
- Att vi dessutom varit med vid uppförandet av MAX IV-anläggningen, som vi hyr ut till Lunds Universitet från den 1 juni i år, gör också att vi tycker det är extra roligt att få fortsätta utvecklingen av området.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige