Image

White utvecklar sjukhus i Colombia

Bygg/Arkitektur Under våren gör White en förstudie för att modernisera och bygga ut Simón Bolívar-sjukhuset i Colombia. Det offentliga sjukhuset som ligger i nordöstra Bogotá behöver dubbelt så stor yta för att utveckla vården. Projektet finansieras av det svenska utrikesdepartementet och administreras av Nordiska Investeringsbanken.
Publicerad den 30 April 2015
White ritar sjukhus i Colombia. Bild: White
White ritar sjukhus i Colombia.

White har gjort en analys av verksamhetens behov och tar fram en långsiktig utvecklingsplan för sjukhusets fysiska miljö.

- Hospital Simón Bolívar är ett av Colombias främsta sjukhus, vilket gör det här till ett prestigeuppdrag för oss. Kärnan i det vi bidrar med är vår arbetsprocess där vi involverar både personal och ledning. Vårt mål är att få ut det bästa av skandinaviskt och sydamerikanskt kunnande inom hälso- och sjukvård, säger Cristiana Caira, ansvarig arkitekt på White i Göteborg.

Sjukhuset har ett behov av att växa från cirka 24 000 kvadratmeter till 50 000 kvadratmeter. Det ska ske på samma plats där sjukhuset står idag, utan att ta mer mark i bruk och utan att stänga verksamheten under byggtiden.

Arbetsgruppen på White består av arkitekter och hållbarhetsspecialister. För att få tillgång till lokal expertis inom trafikplanering och byggteknik samarbetar White med Arup Colombia.

White har lång erfarenhet av stora sjukvårdsprojekt i Skandinavien och internationellt där hållbarhet är en viktig drivkraft. För närvarande arbetar White bland annat med med Nya Karolinska Solna och Nya Odense Universitetssjukhus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige