Image

Wästbygg och Vita Örn bygger i Limhamn

Bygg/Arkitektur Vita Örn och Wästbygg har tecknat avtal om en samverkansentreprenad för uppförandet av kvarteret Gjutaren med 250 hyresrätter i Limhamn, Malmö. Troligt riktpris är mellan 350 och 400 miljoner kronor.
Publicerad den 7 April 2016
Kvarteret Gjutaren. Bild: Fojab.
Kvarteret Gjutaren.

Vita Örn har förvärvat havsnära mark för byggnation om cirka 28 000 kvadratmeter BTA på ett tidigare industriområde, där det nu planeras för miljösmarta bostäder med verksamheter i bottenplan. Byggstart för etapp ett med cirka 100 lägenheter planeras till årsskiftet 2016/2017 och för etapp två sommaren 2017.

Byggtiden beräknas till två år för respektive etapp. För projektet har arkitektfirman Fojab anlitats.

– På Vita Örn har vi en hög ambitionsnivå när det gäller social, ekonomisk och arkitektonisk hållbarhet i såväl vår nyproduktion som i vårt befintliga fastighetsbestånd. Vi ser goda möjligheter att utveckla området i Limhamn på ett liknande sätt som vi gjort i Västra Hamnen i Malmö. I Wästbygg har vi hittat en samarbetspartner som delar våra värderingar kring hållbarhet och som har lång erfarenhet av bostadsbyggande på den kvalitetsnivå som vi vill ha på våra lägenheter, säger Joakim Feldt, vd på Vita Örn.

– Tillsammans med Vita Örn ska vi nu omgående påbörja projekteringen av bostadsområdet och verifiera kostnaderna. Ett troligt riktpris för båda etapperna ligger mellan 350 och 400 miljoner kronor. Vi är glada och stolta över att få Vita Örns förtroende och ser fram emot både samarbetet och att få uppföra ett fint bostadskvarter i Limhamn. Ytterligare en positiv aspekt är projektets hållbarhetsprofil där vi får möjlighet att bidra med vår breda erfarenhet inom kvalitets- och miljöcertifierat byggande, säger Håkan Fihnn, regionchef Syd på Wästbygg.

Fastigheterna ska uppföras enligt Miljöbyggprogram Syd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige