Image

Wästbygg bygger huvudkontor åt internationell sportkedja

Bygg/Arkitektur Wästbygg har fått i uppdrag av den internationella sportkedjan Decathlon att bygga butikslokal och huvudkontor åt dem i Barkarby handelsområde.
Publicerad den 5 Juni 2015
Wästbygg bygger butik och huvudkontor åt Decathlon i Barbarby handelsområde. Bild: Wästbygg
Wästbygg bygger butik och huvudkontor åt Decathlon i Barbarby handelsområde.

Decathlon har cirka 900 butiker runt om i världen men i Sverige har de hittills bara funnits med en fysisk butik, i Kungens kurva söder om Stockholm. Fastigheten i Barkarby, som är den första de bygger i egen regi i Sverige, blir på 3 500 kvadratmeter och ordervärdet är 55 miljoner kronor.

– Vi har fört diskussioner med Decathlon under flera år, såväl om butiken i Barkarby som deras planer för etablering på ytterligare orter i Sverige. Det känns därför oerhört positivt att vi nu kommit i mål med ett första projekt och ser fram emot ett gott samarbete framöver, säger Johan Warfvinge, marknadschef på Wästbygg.

Arbetet inleds under juni månad och butiken ska öppna under sommaren 2016.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige