Image

Wallenstam köper av Heimstaden i Uppsala

Transaktioner Wallenstam har tecknat avtal med Heimstaden om köp av en kontorsfastighet i Uppsala. Fastigheten innefattar i dag bland annat Wallenstams lokalkontor i Uppsala. Under kvartalet har Wallenstam också tillträtt en fastigheten på Kungsportsavenyen i Göteborg.
Publicerad den 29 September 2017

Avtalet med Heimstaden innefattar Wallenstams förvärv av del av fastigheten Uppsala Dragarbrunn 20:1, omfattande cirka 3 200 kvadratmeter huvudsakligen kommersiell yta på Vaksalagatan 14/Kungsgatan 47. Tillträde sker efter att avstyckning och pågående ombyggnation är klar. Förvärvet görs genom aktiebolag och det överenskomna fastighetsvärdet uppgår till 149 miljoner kronor.

Fastigheten Lorensberg 53:7, med adress Kungsportsavenyen 20, tillträddes den 1 september, efter en genomförd 3D-bildning. Fastigheten består av drygt 1 100 kvadratmeter kommersiella ytor i källarplan, entréplan samt plan ett i huskroppen som vetter mot Kungsportsavenyen, och lokalerna är fullt uthyrda till två hyresgäster. Övriga ytor i huset utgörs av en bostadsrättsförening. Köpeskillingen uppgår till cirka 62 miljoner kronor.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige