Image

Wallenstam hyr ut till Project Playground

Uthyrning Wallenstam kommer att bygga om och upplåta en lokal för Project Playground i Umami Park i Sundbyberg. Lokalen kommer att bli navet för den ideella organisationens svenska verksamhet som inriktar sig på utsatta barn och unga.
Publicerad den 3 Februari 2017
Project Playground samlar sin svenska verksamhet. Bild: Project Playgroud
Project Playground samlar sin svenska verksamhet.

Project Playground verkar för att förbättra barn och ungas möjligheter i livet genom organiserad aktivitet, sport och social verksamhet. Till grund för arbetet ligger FNs Barnkonvention och verksamheten omsluter i dag 750 barn i Sydafrika och omkring 100 barn i Sverige.

Project Playgrounds svenska verksamhet startade 2016 och erbjuder i dag ett forum för utsatta barn och unga att engagera sig i olika aktiviteter som exempelvis simning, dans och taekwondo. I nuläget fokuserar verksamheten på ensamkommande barn.

– Under verksamhetens första år har vi tacksamt välkomnat engagemang från volontärer och idrottsföreningar som så generöst ställt upp för oss. Med Wallenstams hjälp kan vi nu ta verksamheten till en ny nivå. Vi ges nu möjlighet att samla verksamheten och deltagarna i ett eget center och får därmed utrymme att applicera den individanpassade struktur för stöd, vägledning och nätverk som vi sedan länge tillämpar i den sydafrikanska verksamheten. Vi är otroligt tacksamma för detta fina engagemang och ser fram emot en spännande resa tillsammans med Wallenstam, säger Daniel Madhani, generalsekreterare för Project Playground.

– Det är viktigt att vi alla hjälps åt för att ge dessa barn en så bra start i Sverige som det bara går, Project Playground gör ett viktigt arbete där och det känns helt rätt för oss på Wallenstam att hjälpa till på det sätt vi kan genom detta samarbete. Umami Park ligger bra till för att kunna bli det center som Project Playground söker, med sin närhet till såväl centrala Stockholm som naturen och bra kommunikationer, säger Mathias Aronsson, vice vd för Wallenstam.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige