Image

Wallenstam bygger om och till på Avenyn

Bygg/Arkitektur I april planerar Wallenstam att starta ombyggnationen av Avenyn 29-35 och Teatergatan 30-36 i Göteborg.
Publicerad den 1 Februari 2013
Wallenstam bygger om och till på och kring Avenyn. Det här är framtidens Teatergatan 30-36. Bild: Wingårdhs
Wallenstam bygger om och till på och kring Avenyn. Det här är framtidens Teatergatan 30-36. Wallenstam bygger om och till på Avenyn. Det här är framtidens Avenyn 29-35. Bild: Wingårdhs
Wallenstam bygger om och till på Avenyn. Det här är framtidens Avenyn 29-35.

Totalt sett omfattar projektet 12 900 kvadratmeter, varav 2 100 är tillkommande yta.
Det blir 66 nya hyreslägenheter och mer butiksyta med stora skyltfönster i två plan mot Avenyn. Butikerna beräknas vara klara till julhandeln 2014 och lägenheterna mot Teatergatan inflyttningsklara under våren 2015.

– Äntligen kan vi påbörja den utveckling av Avenyområdet som vi länge har arbetat för. Det är många spännande projekt på gång i området som sammantaget kommer att bidra till en positiv utveckling av såväl handel, besöksnäring, kulturliv som folkströmmar. Fler bostäder ger dessutom närvaro och liv i området dygnet runt, säger Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam.

Våren 2011 gjorde Wallenstam en undersökning som gav en tydlig bild om hur göteborgare och andra besökare ser på Kungsportsavenyn idag och hur man vill att den ska se ut i framtiden. Synpunkterna har varit ett viktigt underlag för utvecklingsarbetet.

– En sak som är viktigt för Avenyområdets attraktivitet är bra shopping. Vi strävar efter att komplettera dagens utbud med fler intressanta varumärken med stark dragningskraft, säger Thomas Dahl.

Teatergatan får genom nybyggnationen en ansiktslyftning med spännande arkitektur och ljus, öppen butiksyta i gatuplan. De 66 lägenheterna fördelas enligt följande: 30 ettor, 20 tvåor, 13 treor och tre större lägenheter med takterrass.

Arkitekt är Wingårdhs Arkitektkontor och ombyggnationen kommer att genomföras av BRA Bygg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige