Image
Gjuteriet 21 i Limhamns läge.
Gjuteriet 21 i Limhamns läge. Bild: Fojab

Vita Örn byggstartar i Limhamns läge

Bygg/Arkitektur Bygglovet är klart för första etappen i Vita Örns stora satsning på hyreslägenheter i Limhamns Läge. I första etappen byggs 84 lägenheter och två lokaler ska vara färdigställda i början av 2019.
Publicerad den 30 Januari 2017
Joakim Feldt. Bild: Vita Örn
Joakim Feldt.

Projektet tar nu fart och start för markarbeten är under försommaren 2017. Med denna etapp kommer tre byggnader (varav en blir tio våningar hög) och totalt 84 hyreslägenheter samt två lokaler att färdigställas under början av 2019. Uthyrningen kommer att starta våren 2018.

Joakim Feldt, Vita Örn:
- Med detta projekt har Vita Örn tagit ytterligare ett steg i att vara en tydlig aktör inom hållbar fastighetsförvaltning i Malmö. All den kunskap vi förvärvat i utveckling av fastigheter kommer att finnas med i detta projekt med ytterligare utveckling av Mobility Management i form av till exempel live busstidtabeller inom fastigheten, cykelpooler samt nära samarbete med cykelservice och inköp. Det är också mycket spännande att få bygga områdets höghus med utsikt över Malmö, Öresundsbron och Köpenhamn.

Avslutande etapp 2 planeras att starta om ett år med ytterligare fyra byggnader med 186 hyreslägenheter och 3 butiker.

Hela projektet beräknas vara klart årsskiftet 2019/20 med total byggyta om cirka 30 000 kvadratmeter. Projektkostnad uppgår till cirka 800 miljoner kronor.
Arkitekt är Fojab och entreprenör Wästbygg i ett samverkansavtal.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige