Image
Verdion satsar i Staffanstorp.
Verdion satsar i Staffanstorp. Bild: Verdion

Verdion satsar i Staffanstorp

Bygg/Arkitektur Staffanstorps kommun säljer 80 000 kvadratmeter mark till Verdion, som satsar 200 miljoner kronor i den 27 000 kvadratmeter stora Verdion Logistics Park.
Publicerad den 13 Juni 2016

Bygglov är beviljat och nu inleds arbetet med att bygga den stora logistikanläggningen. En tysk bil- och motorcykeltillverkare planerar för ett stort reservdelslager i Staffanstorp som ska serva den nordiska marknaden.
I slutet av maj 2017 beräknas anläggningen vara färdig för att tas i drift och beräknas skapa arbete för 100-120 personer.

Verdion bildades av Michae Hughes 2010. Företagets huvudkontor finns i London, medan det operationella teamet finns placerat i Du?sseldorf.

Verdions nuvarande utvecklingspipeline uppgår till mer a?n 930 000 kvadratmeter logistik och lager med ett investeringsva?rde om cirka 600 miljoner euro.

– Etableringen visar på några av Staffanstorps styrkor, nämligen dels det goda företagsklimatet som råder här, dels det fantastiska läget, med närhet till Malmö, Köpenhamn och Kontinentaleuropa säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Marken är belägen precis norr om väg 11 och strax väster om Västanvägen. Kommunen har under många år arbetat med att få en etablering som passar tomtens karaktär.

– Det känns väldigt bra att vi nu kommit i mål och säljer den här tomten. Vi har under en längre period letat efter rätt köpare, vilket vi nu funnit. Det innebär att Staffanstorp får en stor investering till kommunen, med ett antal nya arbetstillfällen, säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Verdion har option på ytterligare 17 000 kvadratmeter kommunägd mark.

– Vi har reserverat mark och Verdion har alla möjligheter att växa ytterligare i Staffanstorp, säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige