Image

Veidekke satsar på bostäder i Veddesta

Bostäder Veidekke Bostad har köpt en fastighet i Veddelta centrum i Järfälla kommun och planerar nu för cirka 1 200 nya bostäder.
Publicerad den 1 December 2015
Veidekke planerar för 1 200 nya bostäder. Bild: Veidekke
Veidekke planerar för 1 200 nya bostäder.

Järfälla kommun har som vision att utveckla Veddesta, med sin nära anslutning till Barkarby station, till en blandstad som inrymmer, bostäder, kontor, service och andra verksamheter med bra kommunikationer. Mälarbanan, som beräknas vara klar 2016, byggs ut till fyra spår och tunnelbanan beräknas stå klar 2021. Med dessa utbyggnader skapas förutsättningar för nya bostäder i ett kollektrafiknära läge.

Veidekke Bostad har köpt fastigheten Veddesta 2:11 i Veddesta centrum och planerar för totalt cirka 1 200 nya bostäder med första byggstart 2018. Projektet kommer att rikta sig mot en bred målgrupp, med bostäder för såväl ensamhushåll som större familjer och på så vis främja mångfald i området. Parallellt med projektet utvecklar kommunen bostäder och planerar för en bussterminal på grannfastigheten.

Samråd planeras till våren 2016 och ambitionen är att detaljplanen ska vinna laga kraft under 2017.

– Detta innebär ett viktigt och påtagligt startskott för utvecklingen av hela Veddesta och förstärker Järfällas position som en av Sveriges snabbast växande kommuner, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla kommun.

– Järfälla är en intressant kommun, som målmedvetet tagit sig an bostadsutmaningen. Vi ser fram emot att involvera våra bostadsintressenter i utvecklingen av projektet och är glada att kunna tillföra Stockholm ytterligare 1 200 bostäder nära service, handel, natur och med kollektivtrafik runt knuten, säger Mårten Othérus, regionchef på Veidekke Bostad.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige